Banana Beach på Phuket

7 fina stränder på Phuket

På Phuket finns mängder av underbara stränder där du kan gräva ner tårna i den mjuka sanden och bara njuta av livet. Det stora utbudet gör att det finns en strand för alla, från stränder med mycket folkliv till undanskymda badvikar. Här tipsar vi om fem pärlor på Phuket.

Nai Yang Beach

1. Freedom Beach

Till en av Phukets härligaste sandstränder, Frihetens strand, tar du dig bara med longtailbåt. Det gör däremot att det är betydligt mindre folk här än på andra stränder. Hoppa i en longtailbåt från södra delen av Patong, Kata eller Karon. Båtturen tar ungefär en kvart.

2. Nai Thon Beach

Denna pärla är en härlig sandstrand med klart vatten. Här väntar gott om plats både på stranden och i havet. Räkna med en heldagsutflykt om du åker hit, det tar ungefär 1 timme att ta sig hit med bil från södra delarna av ön. Nai Thon-stranden ligger på den nordvästra delen av ön, strax söder om flygplatsen.

3. Nai Yang Beach

Söker du en strand där du i princip är ensam är stränderna Nai Yang något att spana in. Stränderna ingår båda i Sirinath National Park och ligger vackert inbäddad bland frodig grönska. Tack vare att det ligger i en marin nationalpark är området där Nai Yang ligger fortfarande lugnt och orört.

Bangtao Beach

4. Banana Beach på Coral Island

På ön Koh Hey, eller Coral Beach som den också heter, finns fina Banana Beach och hit åker du enkelt med Apollos snorklingsutflykt. Båten avgår från hamnen i Chalong och det tar ca 20 minuter att åla över. Ön är känd för sina grunda korallrev och klara vatten – utmärkt att snorkla i eller att testa seawalking, som innebär att du går runt på havsbotten med en tung hjälm och spanar in de läckra fiskarna på nära håll. Det finns också möjlighet att prova på parasailing eller att paddla kajak och bananbåtar.

5. Nai Harn Beach – snorklarens paradisstrand

Klipporna på den norra delen av Nai Harn Beach är det perfekta stället för dig som gillar att snorkla. Här finns fiskar i alla regnbågens färger och snorklingsutrustning till uthyrning. Efteråt kan du läska dig med färsk frukt eller en kall smoothie från den lilla marknaden intill. Ett tips är att stanna till vid Crepes Village på tillbakavägen för att njuta av atmosfären på gården och de fantastiska pannkakorna som smakar extra gott med färsk apelsin och chokladsås på. Stranden ligger 8 kilometer söder om Kata. Du tar dig enklast hit med tuk tuk eller taxi.

6. Surin och Bangtao Beach

Strax norr om Kamala på Phuket ligger byarna Surin och Bangtao. Trots att stränderna är bland öns bästa är det få turister som tar sig hit, vilket gör dem nästan folktomma. I Bangtao finns även Nikki Beach där du hittar en av Phukets bästa beachklubbar.

7. Hemliga Leam Singh Beach

En brant stig leder ner till den vackra Leam Singh-stranden som ligger lite charmigt undangömd. Den är ganska liten och blir därför på en solig dag ganska trångbodd framåt eftermiddagen. Välj istället att åka hit en förmiddag. När du passerat Kamala – håll utkik till vänster, på vägen mellan Kamala och Surin är det tydligt skyltat. Du kan sedan parkera mot en mindre avgift och promenera nedför stigen till stranden. Missa inte den mysiga delen av stranden som kallas för Adam Beach.


Tips & Inspiration

Se alla våra restips för Phuket, hitta och boka en resa till Phuket eller prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Alla restips för Phuket

Vilka är Phukets finaste stränder? Vad finns det att göra för barnen? Här har vi samlat några av våra bästa tips inför din resa till Phuket!

Se alla våra restips för Phuket

Thailand

  • Härliga resmål som Krabi, Phuket & Koh Lanta
  • Livliga storstäder och kritvita stränder 
  • Shopping och matupplevelser i världsklass
Se alla resor till Thailand

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspirerande restips och erbjudanden inför din nästa resa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här