Sevärdheter och shopping på Krabi

Krabi är känt för sina vackra solnedgångar och de är nästan en sevärdhet i sig. Vill du ändå fylla semestern med mer saker, kända sevärdheter och billig shopping finns det mycket att göra. Tempel som bjuder på fantastisk utsikt, marknader under både dag och kväll, autentiskt småstadsliv och härlig shopping och säkert mycket mer kan du hitta i Krabiprovinsen. 

Tigergrottans tempel, Krabi

Tigergrottans tempel

Vill du bara besöka ett tempel när du är i Ao Nang så ska du välja Wat Tham Sua, även känt som Tigergrottans tempel, som ligger på ett bergs topp i Krabiprovinsen. Tempelområdet består, förutom ett stort skogstempel, av fantastiska grottor och hus dör de buddhistiska munkarna och nunnorna bor. Tigergrottans tempel är också känt för alla apor som orädda går omkring bland besökarna. Glöm inte att ta på dig bekväma skor – för att ta sig upp till utkiksplatsen får du gå upp för de 1237 trappstegen. Om det är värt alla steg? Absolut! Från templet har du en storslagen vy med fantastisk utsikt där du, vid klart väder, kan se flera mil. Här uppe finns också en stor, gyllene Buddha-staty som blickar ut över det thailändska landskapet. Till tigergrottans tempel kan du enklast komma till genom en av våra utflykter. Annars går det även att ta taxi hit.

Wat Tham Sua ska inte förväxlas med ”Tigertemplet” som har levande tigrar på området och ligger i Kanchanaburiprovinsen nordost om Bangkok

Shoppa i Krabi stad

Vill du uppleva en typisk thailändsk småstad ska du besöka Krabiprovinsens huvudstad, som ligger ca 1,8 mil från Apollos hotell i Ao Nang. I Krabi stad blandas små thailändska butiker med större varuhus och det är lätt att tillbringa ett par timmar med shopping i centrum. Insup atmosfären, beställ en god juice av färska frukter och bara må gott! Har du hela familjen med dig kan vi avslöja att det finns flera leksaksaffärer på Thanon Maharat.

Det är inte så vanligt att trafikljus kan kvala in som en sevärdhet men i Krabi stad är det faktiskt så. Trafikljusen i korsningen Thanon Maharat och Thanon Sukhon pryds av statyer som föreställer grottmänniskor som bär upp ljussignalerna som enorma shoppingpåsar. 

Du hittar kanske inte det senast modet från Paris här, men om du tar dig tid att gå runt och titta i butikerna så kan du göra riktiga fynd. Gatorna är fyllda med små butiker som säljer allt från väskor, kläder och skor till husgeråd och leksaker. På vägen mellan Krabi stad och flygplatsen trängs tre stora varuhus: Big C, Tesco Lotus och Outlet Village. Speciellt Outlet Village har ett stort utbud av märkeskläder, golfartiklar och badkläder av alla slag.

Lokala marknader

Thailand är ju marknadernas land och Krabi är inget undantag. Vid den stora moskén, på vägen mot Noppharathara, strax innan du svänger mot Krabi, hålls varje vecka en lokal muslimsk marknad. Marknaden kär ett perfekt tillfälle att, tillsammans med ortsborna, promenera omkring, titta och köpa de lokala produkter som säljs här. Du kan bland annat smaka på olika unika thailändska specialiteter som inte är så vanliga att hitta hemma.

Gillar du marknader finns det ytterligare en på vägen ut från Ao Nang, som hålls en gång i veckan. Den hittar du till genom att ta vägen förbi McDonalds och sedan fortsätta till fots i cirka tjugo minuter.

Nattmarknader i Krabi stad

Vill du uppleva ett mer äkta Krabi ska du besöka nattmarknaden inne i Krabi stad. Hit kommer lokalborna för att handla mat och ingredienser till sina restauranger och hem. På nattmarknaden kan du hitta frukter som du kanske aldrig tidigare sett eller ätit, och här finns även möjlighet att smaka på utsökta lokala rätter. Varje kväll ställer gatuköken upp plåtbord och plaststolar och sedan är matfesten i gång. Njut av Krabis bästa ”Som Tam” eller de thailändska pannkakorna ”roti”. 

Nattmarknaden ligger på Thanon Maharat soi 10, nere vid floden i Krabi stad, och har öppet fredag-söndag kl. 17.00–22.00.


Tips & Inspiration

Se alla våra restips för Krabi, hitta och boka en resa till Krabi eller prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Alla restips för Krabi

Hela Krabi är som en filmkuliss, och med en så gästvänligt omfamnande atmosfär att du aldrig mer vill åka hem.

Se alla våra restips för Krabi

Thailand

  • Härliga resmål som Krabi, Phuket & Koh Lanta
  • Livliga storstäder och kritvita stränder 
  • Shopping och matupplevelser i världsklass
Se alla resor till Thailand

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspirerande restips och erbjudanden inför din nästa resa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här