Att göra på Krabi

Till Krabi, och kanske framför allt Ao Nang, reser människor som har lust att vara aktiva på semestern och som vill upptäcka och utforska. Här finns friskt och frodigt prunkande natur, ett exotiskt djurliv och en helt ny dimension att upptäcka under ytan med tub eller snorkel. Många njuter av vandring och klättring i kalkstensbergen och att paddla i Krabis sagolikt vackra skärgård.

Paddla kajak

Grottor som man kan paddla igenom, mangroveträsk med rikt djurliv, intressanta klippformationer och stränder där du kan gå iland för att hämta andan en stund. Allt detta gör Krabiprovinsen till det perfekta resmålet för dig som vill paddla. Har du inte paddlat innan tar det säkert några timmar och kanske några oplanerade dopp innan du kommer in i rytmen, men sen brukar det gå som en dans. Efter en dag i kajaken har du som extra bonus fått motion för en hel vecka. Följ med en utflyktsarrangör om du inte är en van paddlare. De har kunskaper om tidvattnet och var du hittar de mest spännande platserna.

Ta dykcertifikat

Det är betydligt behagligare att plaska runt i 25-gradigt vatten än i 15-gradigt. Så passa på att förverkliga en dröm på semestern! På 4-5 dagar kan du få ditt ”Open Water Certificate” och se hur en helt ny värld öppnar sig. Du kan till exempel ta ditt cert på Kontiki Divers. Om du redan är certifierad men ändå känner dig lite ringrostig – följ med på en ”Scuba Review”, en dag när ni repeterar de praktiska och teoretiska bitarna.

Varma källor och massage

Krabi varma källor hittar du i Klong Thom-distriktet, som ligger cirka fyra mil söder om Ao Nang.  Här kan ni ta ett härligt jacuzzibad i naturens badkar som håller en temperatur på sköna 35–40 grader. Det finns också ett spa här där du kan njuta av det vackra landskapet och lugnet, samtidigt som du får en traditionell thaimassage. Efter spabehandlingarna kan du sedan blanda en egen bodyscrub bestående av riskorn, tamarind och kokosolja som ger dig en silkeslen hy. Lägg dig sedan i den varma poolen med thaiörter som alla är hälsosamma för kroppen och njut av den behagliga temperaturen på omkring 37–40 grader. Kontakta din din reseledare på plats så hjälper de dig att boka en utflykt dit.

Massage på stranden

På strandpromenaden ligger flera massageställen med några av Ao Nangs billigaste och bästa massörer. Ta plats i bungalowen, blicka ut mot havet och unna dig en skön Aloe Vera-massage efter en dag i solen. De erbjuder allt från traditionell thaimassage till fotmassage och pedikyr eller manikyr.

Romantik i fokus

Det finns kanske inte någon bättre tid att ta igen förlorad romantik på tu man hand än på semestern. Krabi-området ger många härliga tillfällen för er att göra något mysigt ihop. Kanske kan en eftermiddagsutflykt till sagolika Tub Island vara någonting för er? Packa picknickkorgen full med sådant ni tycker om och fånga solnedgången från en filt över ett glas vin. Ni har nästan hela ön för er själva, vid lågvatten går det att promenera över till Chicken Island. Ni tar er hit med longtailbåt från Ao Nang, Ao Namao-stranden eller från Nopparathara.

Emerald Lake 

I närheten av de varma källorna ligger ”kristallsjön” Emerald Lake, där källvatten har format en damm mitt inne i djungeln. 

Träna på semestern

Vill du hålla igång träningen på semestern finns det bra chanser i vacker natur på Krabi. Kalkstensklipporna i Railay är rena drömmen för klätterfantaster, och folk från hela världen kommer hit för att följa någon av de över 600 lederna som finns här. Oavsett om du är nybörjare eller van klättrare. De mest lättillgängliga hittar du vid östra Railay. Det finns också möjlighet att gå olika kurser här, både nybörjarkurser och för mer vana.

Vill du ta en löptur på semestern? Då rekommenderar vi en runda längs stranden före klockan åtta på morgonen. Härligt frisk luft, trevliga omgivningar och ett avslutande dopp i havet. Du hittar fina joggingstråk finns runt Klong Muang Beach och Nopparathara.

Vill du spela golf på semestern?

Är du golfspelare och vill spela golf på semestern i Thailand? Perfekt! Det ligger en golfbana som heter Pakasai Country Club, ungefär 2,5 mil söder om Krabi stad. Bokar tid gör du enklast direkt med hotellet, eller prata med den reseledare. Det är krav på att ha med sig en caddie på golfrundan, tanken är att de ska krydda rundan med lite extra ”sanuk” – den thailändska känslan för humor.


Tips & Inspiration

Se alla våra restips för Krabi, hitta och boka en resa till Krabi eller prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Alla restips för Krabi

Hela Krabi är som en filmkuliss, och med en så gästvänligt omfamnande atmosfär att du aldrig mer vill åka hem.

Se alla våra restips för Krabi

Thailand

  • Härliga resmål som Krabi, Phuket & Koh Lanta
  • Livliga storstäder och kritvita stränder 
  • Shopping och matupplevelser i världsklass
Se alla resor till Thailand

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspirerande restips och erbjudanden inför din nästa resa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här