Strand i Khao Lak

Saker att göra i Khao Lak

I lugna Khao Lak står avslappnat strandliv i fokus. Snorkling, dykning och massage är populära tidsfördriv här. De natursköna omgivningarna erbjuder också spännande utflykter i den vackra nationalparken som omger orten.

Nationalparken Chong Fa i Bang Niang

Längs med Khao Laks bergskedja finns flera vattenfall. Det är en otroligt uppfriskande känsla att ta ett dopp i en av de sötvattensjöar som dessa fall rinner ut i. Chong Fa i Bang Niang är det högsta vattenfallet med sina 720 meter över havet, och är uppdelat i fem nivåer. Ta med dig matsäck och njut av den lummiga naturen och sötvattensjöarna i lugn och ro. Nationalparksavgift tillkommer.

Thailändskt vardagsliv

Tillbringa en dag i provinsstaden Takua Pa Old Town, mindre än en mil från Khao Lak och upplev det thailändska vardagslivet. Gå på upptäcktsfärd och se den gamla stadsmuren, besök det thailändska och kinesiska templet och promenera genom den lokala marknaden.

Chong Fa i Bang Niang

Härliga spabehandlingar

Hotell La Flora Khao Lak har en av de bästa spaanläggningarna i Khao Lak. Hit tar du dig om du vill få en femstjärnig spa-upplevelse till priset av en enkel behandling i Skandinavien. De professionella massörerna ger dig god service och mycket att välja på. Du kan till exempel välja den klassiska thaimassagen, få en ansiktsbehandling och till och med svensk massage. Varje behandlingsrum är lyxigt inrett med eget bad, dusch, toalett och bastu. La Flora ligger på 59/1 Moo 5 i Bang Niang.

Vill du behålla solbrännan längre ska du boka in någon timme på Phu Pling i Nang Thong. Med vana och professionella händer skrubbas den gamla huden av så att du kan börja semestern med ny hud som inte fjällar. Beställ en bodyscrub!  Adress: 9/1 Moo 7.

Shopping

Har du hunnit läsa ut alla böcker du tog med dig på semestern? Gå till Tiffy´s restaurang i Khao Lak och fyll på bokförrådet. Här finns böcker på både engelska och svenska. Restaurangen ligger vägg-i-vägg med Sea Dragon Divers i Nang Thong och har öppet från tidig förmiddag till sen kväll. De flesta hotell har också ett litet ”bibliotek” där du kan låna böcker.

Ingen semester är komplett utan ett besök på marknaden. Fynda allt från solglasögon till saronger och flipflop. I Khao Lak ligger marknadsplatsen bredvid 7 eleven i Bang Niang. Öppet måndag, onsdag och lördag kl. 14.00–19.00.

Shopping på marknaden i Khao Lak

Tips & Inspiration

Se alla våra restips för Khao Lak hitta och boka en resa till Khao Lak eller prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Alla restips för Khao Lak

Här kan du utforska den vackra naturen, ägna dig åt livet under havsytan, ta hand om dig själv på spa och njuta av den goda maten.  

Se alla våra restips för Khao Lak

Thailand

  • Härliga resmål som Krabi, Phuket & Koh Lanta
  • Livliga storstäder och kritvita stränder 
  • Shopping och matupplevelser i världsklass
Se alla resor till Thailand

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspirerande restips och erbjudanden inför din nästa resa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här