Weekend market i Bangkok

Shopping i Bangkok

Den fantastiska shopping som erbjuds i Bangkok är en starkt bidragande orsak till stadens popularitet som resmål. Här finns allt och lite till, från prisvärda märkeskläder till konsthantverk och elektronik på gigantiska marknader och stora varuhus.

Kungen av marknader

Chatuchak Weekend Market är marknaden nummer ett i Bangkok. Den täcker ett enormt område och säljer allt från himmel till jord. Här finns bland annat en butik som specialiserat sig på kläder enbart för hundar! Som namnet antyder är marknaden endast öppen på helgerna. Hitta hit: ta skytrain till sista stationen på Sukhumvit linjen, Mo Chit (N8). Följ skyltarna mot Chatuchak och efter en kort promenad är du framme. Tips! Åk hit på morgonen eller tidig förmiddag, då det är färre människor och lite svalare.

Shoppa loss på varuhus

Om du vill kan du ägna hela din vistelse, och mer därtill, till shopping i olika varuhus. Vi ger oss inte in på att beskriva alla, men här får du en kort presentation av vad du kan hitta i några av dem:

  • Siam Paragon (ligger vid BTS-stationen Siam, egen gångbro): Märkeskläder i alla prisklasser, biograf med filmer hela dagarna, toppmodernt gym, flera Starbucks, inomhusakvarium i källaren. Något mer? Ja, du kan även köpa din alldeles egen Ferrari på andra våningen. 
  • MBK (vid BTS-stationen National Stadium, egen gångbro): Marknadskänsla med småbutiker och trånga gångar. Mobiltelefoner, kläder och skor samsas med thaiguld och möbler.
  • Central World: Ligger vid Ratchaprasong-korsningen mitt i shoppingdistriktet. Thailands största varuhus (även bland de största i världen). Märkesbutiker, restauranger och mycket, mycket mer. 

Oavsett vilken tid på året du är i Bangkok pågår det nästan alltid någon form av rea på ett eller flera av de största varuhusen kring Siam Square (Cm2). Här kan du fynda märkeskläder av alla de slag.

Fynda teknik

Allt i datorväg och alla tänkbara och otänkbara hjälpmedel och tillbehör finns i antigen Panthip Plaza eller Fortune Town. Pantip Plaza ligger på Petchburi road, en längre promenad från Central World. Fortune Town är något mer lättillgängligt – ta tunnelbanan till stationen Rama IX så hamnar du mitt framför varuhuset.


Tips & Inspiration

Se alla våra restips för Thailand, hitta och boka en resa till Thailand eller prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Alla restips för Bangkok

Upptäck Bangkok under din semester i Thailand. Låt dig inspireras av våra tips om vad du inte får missa. 

Se alla våra restips för Bangkok

Thailand

  • Härliga resmål som Krabi, Phuket & Koh Lanta
  • Livliga storstäder och kritvita stränder 
  • Shopping och matupplevelser i världsklass
Se alla resor till Thailand

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspirerande restips och erbjudanden inför din nästa resa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här