Shopping i Bangkok

Den fantastiska shopping som erbjuds i Bangkok är en starkt bidragande orsak till stadens popularitet som resmål. Här finns allt och lite till, från prisvärda märkeskläder till konsthantverk och elektronik på gigantiska marknader och stora varuhus.

Chatuchak Weekend Market

Chatuchak Weekend Market är marknaden nummer ett i Bangkok. Den täcker ett enormt område och säljer allt från himmel till jord. Som namnet antyder är marknaden endast öppen på helgerna. Hitta hit: ta skytrain till sista stationen på Sukhumvit linjen, Mo Chit (N8). Följ skyltarna mot Chatuchak och efter en kort promenad är du framme. Tips! Åk hit på morgonen eller tidig förmiddag, då det är färre människor och lite svalare.

Bangkoks bästa varuhus

Om du vill kan du ägna hela din vistelse, och mer därtill, till shopping i olika varuhus. Vi ger oss inte in på att beskriva alla, men här listar vi några av Bangkoks bästa varuhus:

  • Siam Paragon (ligger vid BTS-stationen Siam, egen gångbro): Ett måste för den som är i Bangkok för att shoppa! Här finns märkeskläder i alla prisklasser, biograf med filmer hela dagarna, toppmodernt gym, flera Starbucks, inomhusakvarium i källaren. Något mer? Ja, du kan även köpa din alldeles egen Ferrari på andra våningen. 
  • MBK (vid BTS-stationen National Stadium, egen gångbro): Kanske Bangkoks mest kända shoppingcenter med över 2000 butiker som säljer allt mellan himmel och jord. Här hittar du enklare butiker som säljer allt från mobiltelefoner och annan elektronik till kläder. 
  • Central World: Ligger vid Ratchaprasong-korsningen mitt i shoppingdistriktet. Thailands största varuhus till ytan (även bland de största i världen). Märkesbutiker, restauranger och mycket, mycket mer. 
  • ICONSIAM: Ligger vid Chao Phraya-floden. Här finns massvis med butiker, restauranger, biografer, utställningar och evenemang. Arkitekturen är modern och utsikten över floden och staden har gjort Iconsiam till en populär turistattraktion i Bangkok.

 


Tips & Inspiration

Se alla våra restips för Thailand, hitta och boka en resa till Thailand eller prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Alla restips för Bangkok

Upptäck Bangkok under din semester i Thailand. Låt dig inspireras av våra tips om vad du inte får missa. 

Se alla våra restips för Bangkok

Thailand

  • Härliga resmål som Krabi, Phuket & Koh Lanta
  • Livliga storstäder och kritvita stränder 
  • Shopping och matupplevelser i världsklass
Se alla resor till Thailand

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspirerande restips och erbjudanden inför din nästa resa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här