Sevärdheter i Bangkok

Livliga kanaler, imponerande tempel och spektakulära utsikter över den myllrande storstaden – det finns många spännande sevärdheter att utforska i Bangkok. Stadens stora tempel, som Wat Arun – Gryningstemplet, Wat Phra Kaew – Smaragdbuddhans tempel och Wat Po – Den vilande Buddhan hör förstås till de främsta sevärdheterna. Här tipsar vi om några andra sevärdheter i Bangkok du inte vill missa! 

Kungliga båtar i Chao Phraya-floden

Chao Phraya-floden – Österns Venedig

Thonburi är den gamla delen av Bangkok och ligger på den västra sidan av Chao Phraya-floden, och anledningen till att Bangkok förr kallades för "Österns Venedig" är de många kanalerna i området. Vill du få en inblick i lokalbefolkningens vardag och få en  helt annan bild av staden ska du planera in en båtfärd längs kanalerna. Bland annat kommer du att passera de kungliga båtarna och Gryningstemplet. Du kan också besöka Grand Palace (Smaragdbuddhans tempel). 

Enklaste sättet att åka längs Chao Phraya-floden är med taxibåt. Ta skytrain till stationen Saphan Thaksin (S6 på Silomlinjen). Stationen ligger precis vid floden och är en utmärkt utgångspunkt om du ska kliva på någon av taxibåtarna. Taxibåtarna är indelade i olika rutter, där varje rutt har sin egen färg. Systemet kan verka förvirrande, så ta hjälp av karta och personalen för att hitta till rätt pir. Skulle du hoppa av på fel pir så är det ingen fara. Det är lätt att få tag i en tuktuk eller taxi. Har du hoppat av för tidigt är det bara att vänta in nästa båt. Båtarna slutar gå ungefär när solen går ner.

Thailands högsta byggnad

Vill du få riktigt bra utsikt över Bangkok? Som tur är finns det flera bra sätt till det. Under dagtid rekommenderar vi ett besök i Thailands högsta byggnad, det roterande utsiktstornet på Baiyoke Sky Tower. Härifrån har du en vidunderlig utsikt och får ett intryck av hur stor staden faktiskt är. Vill du kombinera utsikt med middag, eller kanske en drink, passar antigen Vertigo på Banyan Tree eller Sirocco i State Tower. För bästa kvällsutsikten över floden åker du till 360 Bar på Hilton Millennium. Minimum ”casual smart” är det som gäller i klädväg. Priserna ligger i den övre änden av skalan.

Vill du se hur trafiken i Bangkok verkligen ser ut? Ta skytrain till stationen Chong Nonsi (S3 på Silomlinjen) och fortsätt några hundra meter till korsningen Narathiwat Ratcha Nakarin and Sathorn. Här möts fyra åttafiliga vägar, garanterat bra bilder från den stora gångbron som sträcker sig över korsningen mellan 17 och 18 på vardagar.

Chinatown i Bangkok

Chinatown

Guldaffärer i vartannat gatuhörn, röda lyktor längs vägarna, neonskyltar, ur-butiker, höghus och kinesiska tempel. Välkommen till Chinatown! Bangkok har under flera hundra år varit starkt präglad av den kinesiska befolkningen. Chinatown är fortfarande en av de livligaste handelsplatserna i Bangkok. Sampeng Lane, som sträcker sig genom hela området, är som en enda stor marknadsgata.

Vissa sidogator har specialiserat sig på en enda produkt, till exempel örter, skor eller skjutvapen. Passa på att prova en äkta Dim Sum (Kinas motsvarighet till spanska tapas) på någon av de små familjerestaurangerna. 

Populäraste andehuset

Erawanaltaret är det mest besökta andehuset i Bangkok. Hit tar sig både thailändare och turister för att offra blommor och andra gåvor. Anledningen är att just detta andehus har rykte om sig att föra stor tur med sig. Livlig aktivitet från tidig morgon till sen kväll och uppvisning av traditionell thaidans flera gånger om dagen. Åker du taxi förbi Erawan så bli inte förvånad om chauffören släpper ratten i några sekunder och gör en ”wai” mot altaret - han visar bara respekt mot anden. Hitta hit: Erawanaltaret ligger vid Grand Hyatt Hotel vid Chit Lom. Ta skytrain och kliv av på stationen Chit Lom.


Tips & Inspiration

Se alla våra restips för Thailand, hitta och boka en resa till Thailand eller prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Alla restips för Bangkok

Upptäck Bangkok under din semester i Thailand. Låt dig inspireras av våra tips om vad du inte får missa. 

Se alla våra restips för Bangkok

Thailand

  • Härliga resmål som Krabi, Phuket & Koh Lanta
  • Livliga storstäder och kritvita stränder 
  • Shopping och matupplevelser i världsklass
Se alla resor till Thailand

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspirerande restips och erbjudanden inför din nästa resa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här