5 saker du inte får missa i Bangkok

5 saker du inte får missa i Bangkok

Myllrande gator, udda marknader och annorlunda parkhäng. I Bangkok finns massvis att upptäcka och här listar vi några av våra favoriter. Upptäck gärna staden till fots - du kommer med all säkerhet få många positiva överraskningar och oförglömliga intryck. Det ”gömda” Bangkok finns där och ligger inte alls långt ifrån turiststråken.

1. Det äkta Bangkok

Vill du upptäcka det lite mer äkta Bangkok, och framför kanske smaka på det lite mer äkta inom det kulinariska området, ska du ta skytrain till Ari-stationen (N5 på Sukhumvitlinjen). Håll dig på den västra sidan av Phahon Yothin road och promenera upp till soi Ari. Här ligger labyrinter av smågator med ett nästan oräkneligt antal restauranger, små butiker och marknadsstånd.

Prova gärna något av gatuköken som serverar risrätter med anka, kyckling eller biff och ett stort urval av snacks i alla former. Skolbarn, kontorsfolk, byggnadsarbetare, motorcykelchaufförer och tuktuks – Ari är ett av de intressantaste hörnen i Bangkok. Tips! Bästa tiden att komma hit är tidig kväll.

2. Lumpiniparken

Varje eftermiddag när solen börjar sänka sig vaknar den grönskande Lumpiniparken i Bangkok till liv. Då kan du till exempel ta chansen att delta i ett av de aerobicspass som anordnas i parken kl. 18. Det kostar inget att delta, utan det är bara att kliva in i gruppen och följa instruktörens anvisningar. Tips! Var på plats strax före klockan 18, så är chansen stor att du kan vara med på ett pass.

Du får även uppleva att nationalsången spelas i högtalarna, både klockan 8 och 18 varje dag. Då stannar allt och alla upp i parken – joggarna, tennisspelarna och till och med barnen dom leker i sandlådan. När tonerna dör ut sätter aktiviteterna igång igen som på ett givet kommando. Samma plötsliga avstannande i vardagslivet sker även på skytrain-stationerna vid samma klockslag.

Khao San Road i Bangkok

3. Kända gator

Sukhumvit Road soi 1 till soi 20 är Thailands längsta väg. Den sträcker sig hela vägen till den kambodjanska gränsen. Kantas av små sidogator (soi) med marknader, barer, restauranger, hotell och lägenhetskomplex. Ett av de mest turisttäta områdena i staden, där flera bofasta minoritetsgrupper (västerlänningar, ryssar, afrikaner, araber, indier) har slagit sig ner i området och satt sin egen prägel på just sin ”soi”. Här kan du få maträtter med doft och smak från världens alla hörn. 

Vill du träffa backpackers är det Khao San Road-området du ska besöka. Själva Khao San och smågatorna runtomkring kantas av restauranger, barer, små hotell och resebyråer. Det var också här som de inledande scenerna i filmen "The Beach" med Leonardo di Caprio spelades in.

4. Spännande marknader

I luften sprider sig dofter av ros, jasmin och lilja. Du närmar dig blomstermarknaden Pak Klong. Hit kommer blomsterhandlare från både Bangkok och de angränsande provinserna för sina inköp. Upplev hur man gör de vackra blomster-arrangemang som används till utsmyckning på restauranger och hotell och se hur blomsterkransarna som placeras på andehusen tillverkas.

Marknaden är öppen dygnet runt. Tips! Allra bäst är det att komma hit sen eftermiddag eller kväll. Hitta hit: Du tar dig lättast hit med expressbåtarna på Chao Phraya-floden. Kliv av på Memorial Bridge (Saphan Puut), ta till vänster och fortsätt längs med floden. Passera bussarna och fortsätt rakt fram.

5. Fiskmarknad

Mahachai Market i Bangkok är faktiskt en av Thailands största fiskmarknader, och förutom fisk säljs även en hel del andra produkter. Men kanske är det ändå inte fisk som gjort marknaden omtalad. Den har nämligen också gjort sig känd för det tåg som ovanligt nog går rakt igenom marknaden. Bara minuter innan tåget sakta kör förbi drar handlarna in de specialbyggda stånden för att ge plats åt tåget. Mahachai Market ligger i Samut Sakhon-området, strax utanför centrala Bangkok.


Tips & Inspiration

Se alla våra restips för Thailand, hitta och boka en resa till Thailand eller prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Alla restips för Bangkok

Upptäck Bangkok under din semester i Thailand. Låt dig inspireras av våra tips om vad du inte får missa. 

Se alla våra restips för Bangkok

Thailand

  • Härliga resmål som Krabi, Phuket & Koh Lanta
  • Livliga storstäder och kritvita stränder 
  • Shopping och matupplevelser i världsklass
Se alla resor till Thailand

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspirerande restips och erbjudanden inför din nästa resa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här