Upptäck_Sri_Lanka

Upptäck Sri Lanka

Strandhäng och bad i all ära – ibland är det roligt att se något annat! På Sri Lanka finns det otroligt mycket att se och göra. Vad sägs om att kolla på vilda elefanter eller bada med sköldpaddor? 

Tåget från Kandy till Ella

Att resa med tåg i Sri Lanka är sannerligen inte det snabbaste sättet att färdas på, men det är garanterat det vackraste! Tågen har oftast första klass, andra klass och tredje klass-vagnar, men det brukar ändå sluta med att majoriteten av resenärerna står och hänger ut genom fönstret för att se på de magiska omgivningarna. En av de mest populära rutterna är tåget från Kandy till Ella, eller vice versa. Tågresan tar cirka 6-7 timmar och passerar böljande landskap, teplantage, vattenfall och små byar. Vi rekommenderar att köpa en biljett i förväg.

Udawalawe National Park

Vill du se vilda djur som elefanter, krokodiler, apor och buffalos? Besök Udawalawes nationalpark! 130 kilometer från Colombo på södra Sri Lanka ligger en 31 kvadratkilometer stor park där djuren lever fritt. Chansen att se elefanter i sitt naturliga habitat är extra stor i Udawalawes nationalpark. 

Udawalawe_national_park

Besök ett teplantage i Nuwara Eliya

Ceylonte är en av Sri Lankas mest kända exporter, och landets teplantage är något som satt Sri Lanka på världskartan. Varför inte passa på att besöka ett teplantage under semestern? Plantaget i Nuwara Eliya ligger 1800 meter över havet och har den perfekta mängden nederbörd för att odla te. Här har te odlats sedan andra halvan av 1800-talet och räknas bestå av runt 10% av landets export av te.

Hälsa på havssköldpaddorna i Hikkaduwa

I en vik på stranden i Hikkaduwa bor det en liten, liten koloni havssköldpaddor. Varje dag kommer sköldpaddorna för att äta sjögräs. Sköldpaddornas ålder är oviss, men de sägs vara upp emot 100 år gamla. Känner du en särskild förkärlek till sköldpaddor kan du passa på att besöka centret för sköldpaddor i Hikkaduwa, där man räddar sköldpaddeägg och släpper ut dem i havet när de är redo.