Stand up paddle på Mallorca

Mallorca för den aktiva

Mallorca passar perfekt för den sportintresserade som vill ha ett stort utbud av aktiviteter att välja bland. Pröva exempelvis på en mängd olika vattensporter, tennis, golf, ridning, cykling, klättring eller vandring som är populärt på ön.

Vandring på Mallorca

Vandra på semestern

Mallorca är en riktig dröm för den som tycker om att vandra, det finns massor av välskyltade vandringsleder runt om på ön. En populär sträcka är den mellan Sant Elm och Sa Trapa. Från Sant Elm går det båtar ut till naturreservatet och ön Dragonera, där det också finns många vandringsleder där du kan njuta av naturen och djurlivet. Också från Sóller och Valldemossa utgår många fina leder. Välj mellan att bege dig ut på egna vandringar eller boka en guidad grupptur med lokala arrangörer.

Cykla på Mallorca

På våren och hösten lockar Mallorca många cyklister, både professionella och motionärer. Landskapet med många berg och tuffa backar lämpar sig alldeles utmärkt för att cykla. Cykeluthyrare hittar du i de flesta områdena.

Golf på Mallorca

Spela golf

Det finns många golfbanor i mästerskapsklass på Mallorca. Vill du spela på en utmanande bana ska du välja Real Golf de Bendinat, som ligger tio minuter utanför Palma eller Pollenca Golf som ligger i Pollenca i norr. Canaymel Golf är en välskött och omväxlande bana på nordöstra sidan av ön. Poniente Golf Majorica, i närheten av Magaluf, har ett av de äldsta klubbhusen på Mallorca och banan är rankad som en av de tuffaste. Ytterligare en bana är Golf Club Vall d'Or Majorica, som ligger en bit utanför Cala d'Or i fina och grönskande omgivningar. Läs mer om golfen på Mallorca här! 

Gokart

Vill du känna lukten av bränt gummi och adrenalinet pumpa i ådrorna så kan du åka till Magaluf och köra gokart. Karting Magaluf erbjuder tre olika banor beroende på om du är vuxen, junior eller barn. Priserna varierar mellan 11-25 euro för vuxna och 9-11 euro för barn.

Bottenfiske

Varför inte lära dig konsten att bottenfiska under din semester på Mallorca. Fisken som nappar på kroken kan väga upp till 6 kilo. Om du slänger bröd i vattnet innan du fiskar kan det komma stim på upp till 3 000 fiskar. De vanligaste fiskarna som nappar är tonfisk och multe. Många fiskebåtar utgår ifrån Alcudia, Porto Colom och Pollenca.


Tips & Inspiration

Se alla våra restips för Mallorca, hitta och boka en resa till Mallorca eller prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Alla restips för Mallorca

Här hittar du våra bästa tips på de bästa stränderna, härligaste utflykterna, maten du inte får missa och mycket mer!

Se alla våra restips för Mallorca

Mallorca

  • Magiska stränder
  • Mysiga städer och byar
  • Härliga sevärdheter
Se alla resor till Mallorca

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspirerande restips och erbjudanden inför din nästa resa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här