Fakta om Mallorca

Transfer:

Från flygplatsen till våra hotell i Palma och Ca'n Pastilla ca 15 minuter, Illetas ca 20 minuter, Palma Nova, Torrenova, Puerto de Sóller och Magaluf ca 30 minuter. Till Cala d'Or och till Playa de Muro och Alcudia ca 1 timme. Till Cala Ratjada ca 1 timme och 30 minuter.

Stränder:

Alcudia och Playa de Muro har en 14 kilometer finkornig och långgrund sandstrand som sträcker sig till Ca'n Picafort. Palma Nova, Torrenova och Magaluf har fyra finkorniga sandstränder. I Puerto de Sóller finns två sandstränder och Puerto de Pollensa har en fin, halvkilometer lång sandstrand. Lång, vit och barnvänlig sandstrand i Ca'n Pastilla med goda möjligheter till vattensporter. I Cala d'Or badar man i små badvikar, som inte är långgrunda. Där finns goda möjligheter till olika vattensporter.

Nöjen:

Palma Nova, Torrenova och Magaluf är nöjesmetropolerna på Mallorca. Stort utbud av restauranger, nattklubbar, diskotek, barer m m. Våra övriga resmål är lugnare, men även här finns ett flertal restauranger och ett nog så hektiskt nöjesliv för den som så önskar. Även Alcudia och Ca'n Pastilla erbjuder ett bra nöjesliv med barer, diskotek och restauranger. I Cala d'Or finns eleganta gågator med många butiker. Här finns barer och restauranger samt ett fåtal diskotek. Nöjeslivet är koncentrerat kring marinan. I Ca'n Picafort finns restauranger och barer längs strandpromenaden. I Formentor tilldrar sig nöjeslivet på hotellet.

Kommunikationer:

Väl utvecklat bussnät över hela ön. Stort utbud av taxibilar och hyrfordon.

Aktiviteter:

Mallorca har mycket att erbjuda den sportintresserade. Stort utbud av vattensporter, t ex windsurfing, paragliding, vattenskidor och dykning. Tennis, golf, ridning, cykling och vandring.

Bra att veta:

På Mallorca är det inte tillåtet att dricka alkohol på öppen gata. Bryter du mot detta förbud kan det medföra dryga böter. Förbudet innefattar inte platser som uteserveringar eller balkongen/terrassen på ditt hotell.

De lokala myndigheterna på Balearerna har beslutat om en skatt på hotellövernattningar från och med 1 juli 2016. Läs mer om hotellskatten på Mallorca här.