Maten på La Gomera
På La Gomera är de flesta restauranger relativt enkla, men mysiga. Med sitt läge i Atlanten kan du räkna med många bra fiskrestauranger, där fisken som serveras är dagsfärsk. Andra saker som ofta hittas på menyerna är fläskkött och kanin. Till fisk och kött serveras ofta papas arrugadas, de goda potatisarna med sitt lite salta skal, och såsen mojo. Liksom de andra Kanarieöarna har La Gomera flera tapasrestauranger, där du och ditt sällskap kan dela på en massa olika goda smårätter.
Miel de palma – palmhonung
En av La Gomeras specialiteter är den söta miel de palma, eller palmhonung på svenska. Miel de palma görs av saven som kommer från palmträden och påminner om sirap i smaken.
Almogrote
Almogrote är en annan lokal specialitet. Det är en lite starkare ostkräm som görs på getost eller fårost, paprika, chili, vitlök och olivolja. Den krämiga röran passar bra till olika grillade kötträtter, eller också kan den serveras med bröd som tapas