Vandring på Gran Canaria

Gran Canaria är känt för sina fantastiska stränder och det soliga klimatet, men det finns så mycket mer att upptäcka på ön. Vandringslederna på Gran Canaria är otroligt varierade och erbjuder allt från dramatiska bergstoppar till gröna dalar och vulkaniska kullar. Med andra ord, det finns en vandringsled för alla.

Vandring på Gran Canaria

Upplev ön till fots

En av de mest populära vandringslederna är Pico de las Nieves, en bergstopp som ligger högt över molnen. Från toppen kan man se hela ön och vid klart väder kan man se hela vägen till Teneriffa. Men om du inte vill ta dig upp till toppen kan du välja en av de andra vandringslederna som finns tillgängliga runt omkring på ön.

Vid vandringen genom dalarna kan du se det gröna landskapet och känna hur den svala vinden sveper genom dig. Om du vill ha en mer dramatisk upplevelse kan du besöka vulkaniska kullar och känna på de olika strukturerna på marken. Och om du älskar havet och stranden kan du vandra genom den sandiga kusten som erbjuder dig en underbar havsutsikt.

Det finns så många vandringsleder på Gran Canaria att det kan vara svårt att välja vilken du ska gå på. Vi rekommenderar att du följer med på en av våra vandringsutflykter - läs mer och boka vandringsutflykt.

 

Innan du börjar din vandring är det viktigt att du förbereder dig på rätt sätt. Ta med dig tillräckligt med vatten och solskydd, ha på dig bekväma skor och kläder som passar för vandring. Det kan också vara en bra idé att ta med dig en karta eller använda en GPS för att navigera.

Det bästa med att vandra på Gran Canaria är möjligheten att uppleva ön på ett annat sätt än vad man gör när man bara är på stranden eller går på stan. Att vandra ger dig en känsla av prestation och stärker ditt självförtroende samtidigt som du njuter av den fantastiska naturen.

Så, om du är redo att ta dig an en utmaning och upptäcka Gran Canarias vackra natur, så boka din resa med Apollo idag och upplev vandringslederna på Gran Canaria. Vi lovar att det kommer att bli en resa att minnas!

Gran Canarias bästa vandringsleder

Gran Canaria erbjuder många fantastiska vandringsleder med varierande svårighetsgrader och naturskönhet. Här är tre av de bästa vandringslederna på Gran Canaria:

  1. Roque Nublo: Denna vandringsled tar dig till en av Gran Canarias mest kända landmärken, Roque Nublo. Leden börjar vid La Goleta i Tejeda och tar dig genom vacker bergsterräng och kanarisk tallskog. Du kommer att njuta av hisnande utsikt över öns bergslandskap och slutligen nå den imponerande klippan Roque Nublo. Det är en utmanande men belönande vandring som tar cirka 3-4 timmar tur och retur.

  2. Barranco de Guayadeque: Den här vandringsleden tar dig genom Barranco de Guayadeque, en spektakulär ravinklyfta med imponerande klippformationer och grönskande dalgångar. Leden börjar vid Santa Lucía de Tirajana och sträcker sig längs en gammal pilgrimsstig. Du kommer att passera grottor, pittoreska byar och kanske till och med få se några av öns endemiska djur- och växtarter längs vägen.

  3. Caldera de Bandama: Denna vandringsled tar dig till Caldera de Bandama, en imponerande vulkankrater som bildades för mer än 4 000 år sedan. Leden börjar vid Bandama Golfklubb och tar dig runt kraterkanten och ner i själva kratern. Du kommer att få uppleva den unika geologin i området och njuta av fantastisk panoramautsikt över ön och havet. Vandringen tar ungefär 2-3 timmar beroende på vilken rutt du väljer.

Dessa tre vandringsleder erbjuder olika naturupplevelser och ger dig chansen att utforska Gran Canarias spektakulära landskap på nära håll.


Tips & Inspiration

Se alla våra restips för Gran Canaria, hitta och boka en resa till Gran Canaria eller prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Alla restips för Gran Canaria

Vad finns det att göra på Gran Canaria? Vilka stränder är de bästa? Vilka restauranger ska jag besöka? Här har vi samlat våra bästa restips inför din resa till Gran Canaria!

Se alla våra restips för Gran Canaria

Gran Canaria

  • Härligt klimat året runt
  • Brett utbud av aktiviteter
  • Mäktiga naturupplevelser
Se alla resor till Gran Canaria

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspirerande restips och erbjudanden inför din nästa resa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här