Naturliga skönheter

Vulkaner, öknar och storslagna bergsmiljöer – låt dig överraskas och hänföras av Gran Canarias vackra och mångfacetterade natur.

Agaetedalen

Cruz de Tejeda

Här har du en fantastisk utsiktspunkt från öns mitt. Du ser runt omkring dig över bergen, och kan förundras över den 80 meter höga Roque Nublo, som är en jättelik sten och världens högsta basaltmonolit. På vägen till Cruz de Tejeda kör du igenom ett spännande landskap fyllt av eukalyptusträd, pinjer och valnötsträd. 

Bandama

Vulkankratern på Pico de Bandama är ungefär 800 meter i diameter och 200 meter djup. I botten på den slocknade vulkanen hittar du öns förmodligen mest fotograferade grönområde. Från toppen av kratern ser du ut över halva ön, och i närheten hittar du också öns äldsta golfklubb.

Agaete

Agaetedalen är en av de frodigaste dalarna på hela ön. Ett litet stycke in i dalen hittar vi den charmerande staden Agaete, och ute vid kusten ligger hamnstaden Puerto de las Nieves, välkänd för sina utmärkta fiskrestauranger. Från hamnen kan du ta båten till Teneriffa.

Sanddynerna i Maspalomas

Sanddynerna

Sanddynerna i Maspalomas är mycket speciella.  Det är i själva verket en fyra kvadratkilometer stor sandöken. Det är fullt möjligt att gå igenom området för egen maskin, men man bör vara vid någorlunda god kondition och ha gott om vatten med sig eftersom det kan bli mycket varmt. Här finns också ett nudistområde och möjlighet att rida på kamel. 


Tips & Inspiration

Se alla våra restips för Gran Canaria, hitta och boka en resa till Gran Canaria eller prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Alla restips för Gran Canaria

Vad finns det att göra på Gran Canaria? Vilka stränder är de bästa? Vilka restauranger ska jag besöka? Här har vi samlat våra bästa restips inför din resa till Gran Canaria!

Se alla våra restips för Gran Canaria

Gran Canaria

  • Härligt klimat året runt
  • Brett utbud av aktiviteter
  • Mäktiga naturupplevelser
Se alla resor till Gran Canaria

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspirerande restips och erbjudanden inför din nästa resa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här