Shoppinggata i Maspalomas

Shopping på Gran Canaria

På Gran Canaria utmärks shoppingen av ett brett utbud, bra priser, små marknader och stora shoppingcenter. Läs om vart du kan ta dig för att hitta de shoppingstråk som passar just dig.

Gå på marknad på Gran Canaria

Marknader

Marknaden i Arguineguin – typisk turistig eller charmig? Åsikterna är många kring den vandrande marknaden på ön. De flesta menar dock att den är värd ett besök. Här kan du finna det mesta, allt från kläder och skor till hälsoprodukter och matvaror. Till marknaden går man på förmiddagen mellan kl. 9 och 14.

Marknaden befinner sig i Arguineguin på tisdagar, i Puerto de Mogán på fredagar och varannan söndag i Puerto Rico. Varje onsdag och lördag hålls det dessutom en bondemarknad i San Fernando. Då kommer bönderna in från landsbygden och säljer sina produkter. En riktigt lokal upplevelse.

Shoppingcenter

På Gran Canaria är det väldigt gott om shopping. Här samsas kvalitetsbutiker med lite enklare butiker. Utöver det massiva butiksutbudet finns det också gott om restauranger och barer i anslutning till centrumanläggningarna. Den största anläggningen på sydsidan är Yumbo-centret i Playa del Inglés. Flest specialbutiker och högst standard hittar du i Varadero-centret i Meloneras. Det finns också gott om specialbutiker av hög kvalitet i omedelbar anslutning till Varadero-centret. Dessutom kan du shoppa på Plaza, Metro, Kasbah, Tropical och Cita i Playa del Inglés. 

I Puerto Rico hittar du det stora Puerto Rico Shopping Center och det lite mindre, men charmiga, Europa Center på ortens topp. San Agustíns shoppingcenter har sin egen charm och särprägel. Strax ovanför Maspalomas och Meloneras finns shoppingcentret El Tablero. Och slutligen, i Bellavista-centret i San Fernando nära Playa del Inglés, finns ett par butiker och en stor livsmedelsaffär.
 

Las Palmas shopping

Den absolut bästa shoppingen får du i Las Palmas. Här finns ett brett utbud och bra priser. I Las Palmas handlar kanarierna själva, så här finns mer än enbart turistbutiker. Följ med oss på utflykt eller ta lokalbussen och tillbringa dagen längs med shoppinggatorna. Eller varför inte uppleva lite kultur? Det är i Las Palmas som öns kulturutbud finns – till exempel den berömda Sant Ana-kyrkan och ett flertal museer. Varför inte göra ett besök på Columbusmuseet?

Atlantico Shoppingcenter

Är du shoppingsugen men inte vill åka ända till Las Palmas?  Du ska du definitivt ta dig till Atlantico som är det bästa shoppingcentret på södra Gran Canaria. Atlantico ligger mellan flygplatsen och Playa del Inglés och har ett stort utbud av butiker. Exempelvis finns här Pull & Bear, Zara och Desigual. Hit tar du dig lätt med lokalbuss nummer 90.

Parfym

Riu Parfum i Playa del Inglés och Meloneras är en bra parfymerikedja på Gran Canaria. Den ligger i Yumbo-, Kasbah- och Varadero-centret. Här kan du handla de exklusivaste och senaste parfymerna till riktigt bra priser. I sortimentet finns också övriga kosmetiska produkter, solglasögon, presentartiklar och annat spännande. Fund Grube är en annan stor och mycket bra parfymerikedja.

Taxi

Att åka taxi på Gran Canaria är förhållandevis billigt. Det finns gott om bilar, och det är bara att vinka så kommer bilen framkörande. Alla kör efter taxameter, men kom ihåg att vid jul och nyår är det inte ovanligt med dubbel taxa. Om du har mycket att släpa på – ta en taxi! Ska du åka någon längre sträcka är bussnätet väl utbyggt på ön.


Tips & Inspiration

Se alla våra restips för Gran Canaria, hitta och boka en resa till Gran Canaria eller prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Alla restips för Gran Canaria

Vad finns det att göra på Gran Canaria? Vilka stränder är de bästa? Vilka restauranger ska jag besöka? Här har vi samlat våra bästa restips inför din resa till Gran Canaria!

Se alla våra restips för Gran Canaria

Gran Canaria

  • Härligt klimat året runt
  • Brett utbud av aktiviteter
  • Mäktiga naturupplevelser
Se alla resor till Gran Canaria

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspirerande restips och erbjudanden inför din nästa resa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här