Fakta om El Cotillo & Majanicho

Transfer:

Från flygplatsen till El Cotillo och Majanicho tar det ca 1 timme och 15 minuter. Transfern sker vanligtvis utan Apollos personal.

Avgift tillkommer för specialbagage som till exempel cykel, surfutrustning och golfbag. Du kan förboka plats i transferbussen (tur och retur) för specialbagaget till en kostnad av 300 kronor eller betala 35 euro vid ankomst.

Stränder:

Fuerteventura är känt för sina många milslånga sandstränder med vit finkornig sand och kristallklart vatten. Det finns även en del svarta lavastränder. På ön kan man hitta en alldeles egen orörd strand. Starka strömmar och tidvatten förekommer, speciellt på den norra sidan, och medför att sanden ibland delvis försvinner från stränderna.

I kommunen La Oliva, där El Cotillo och Majanicho ligger, tillåts ingen uthyrning av solstolar & parasoller på stränderna.

Nöjen:

I El Cotillo finns en del barer, men inte nattklubbar. I Majanicho finns varken barer eller nattklubbar.

Kommunikationer:

Vägnätet är väl utbyggt och lokalbussar trafikerar nästan hela ön. Att åka taxi är billigt inom orterna, men ska man längre så kan det bli dyrt. Båtförbindelserna mellan Fuerteventura och Lanzarote är täta, något glesare på söndag och helgdagar. Det finns en katamaranbåt som tar ca 20 min/enkel resa samt en större färja som tar ca 35 min/enkel resa. Båda båtarna tar bilar.