Fakta om Corralejo

Transfer:

Från flygplatsen till Corralejo ca 40 min. Transfern sker vanligtvis utan Apollos personal.

Avgift tillkommer för specialbagage som till exempel cykel, surfutrustning och golfbag. Du kan förboka plats i transferbussen (tur och retur) för specialbagaget till en kostnad av 300 kronor eller betala 35 euro vid ankomst.

Stränder:

Fuerteventura är känt för sina många milslånga sandstränder med vit finkornig sand och kristallklart vatten. Det finns också en del svarta lavastränder. På ön kan man hitta en alldeles egen orörd strand. Starka strömmar och tidvatten förekommer, speciellt på den norra sidan, och medför att sanden ibland delvis försvinner från stränderna. I kommunen La Oliva, där Corralejo ligger, finns inga solstolar på de offentliga stränderna. Ta med din egen solstol eller handduk att ligga på.

Nöjen:

I Corralejo finns många pubar, musikbarer, restauranger och ett fåtal diskotek.

Kommunikationer:

Vägnätet är väl utbyggt och lokalbussar trafikerar nästan hela ön. Att åka taxi är billigt. Bilfärja finns mellan Corralejo och Playa Blanca på Lanzarote som tar ca 35 minuter och trafikerar flera gånger dagligen.

Aktiviteter:

I Corralejo-området är det perfekta förhållanden för windsurfing. Övriga sporter som vattenskidor, vattenskoter, dykning, tennis, ridning och cykling finns också att tillgå.