Surf & Yoga Week

Nyhet! Häng med på vår Surf & Yogavecka till surf- och yogaparadiset La Pared-powered by Playitas på Fuerteventura.  Här väntar en resa i unik och perfekt miljö som kombinerar nybörjarsurfning och högkvalitativ yoga och ger möjlighet att både lära dig surfa, utveckla surfet samt yoga med professionella instruktörer och lärare. Kombinationen av yoga och surfing är en vacker kombination för kropp och själ och har en stark koppling till varandra genom betydelsen av andning, kroppskontroll och kontakt med själen.


I samarbete med yoga- och surfdrottningen Sofie Simonsson från Sverige och indiska yoga-gurun Riyas Babu från Satwik School of Yoga i Kerala kommer veckan fokusera på yoga och surfing för nybörjare. Med strand och vågor runt hörnet och en lugnande atmosfär med fina platser för yoga är La Pared den ultimata platsen för att uppleva det bästa av båda världar. Med vacker natur och en avkopplande atmosfär, kommer du att ha gott om tid att utforska hotellet, byn La Pared och dess natursköna och lugna omgivningar. Sandstranden Playa La Pared lockar folk från hela världen som vill lära sig att surfa.

Denna resa kommer ge dig minnen för livet och en nyfunnen kärlek till både surfing och yoga. Boka din plats idag och upplev den perfekta kombinationen av äventyr, återhämtning och avkoppling!


Om veckans innehåll

Dagarna börjar med morgonyoga följt av surfing. Veckan inleds med tre dagars surflektioner (4 h/dag), i samarbete med lokala surfskolan Wellenkind. Här lär vi oss grunderna (eller friskar upp minnet) i vågsurfing och förbättrar din teknik med professionella instruktörer som kommer att guida dig utifrån din befintliga nivå. Efter surflektionerna avslutar vi dagen med yoga.

Vi yogar till havets brus och ljumna vindar. Vi erbjuder härliga och stärkande yogalektioner som förbereder kroppen inför surftillfällena. Sofie Simonsson leder yogapass och håller tillsammans med hotellets surfskola Wellenkind dagliga surflektioner. Under ledning av yogaguru Riyas Babu får vi njutbara klasser liksom viktiga filosofiska insikter. Detta blir en vecka där du kan utmana dig själv både inom yoga och surfing. Gemensamma måltider för dig som vill.


Vem kan delta?

Alla kan delta i denna resa. Resan passar dig som är nybörjare på surfing eller gått en kurs men inte surfat så mycket. Yogaklasserna passar alla, oavsett nivå, då lärarna är proffs på att anpassa parallella nivåer. Yogan kompletterar resan med kvalitativa dagliga yogatimmar och veckan ger dig möjlighet att utforska dessa två spännande aktiviteter i en säker och utvecklande miljö tillsammans med likasinnade.

Info om veckan

Resan är fullbokad!

Datum: 5-12 jan 2024

Hotell: La Pared - powered by Playitas

Avreseorter: Stockholm & Köpenhamn 

Detta ingår:           

 • Surf & yoga enligt program 
 • Flyg tur/retur
 • Mat ombord på flyget
 • Bagage + handbagage 
 • Transfer tur/retur
 • Del i dubbelrum                      
 • Helpension (frukost, lunch och middagsbuffé)
 • Yoga- och surf enligt program
 • Fri tillgång till yogautrustning (matta, block mm)
 • Fri tillgång till surfbräda och våtdräkt.
 • Hotell & träningsfaciliteter i toppklass

* Enkelrumstillägg 2500:-

Kontakta oss:[email protected] 


Program

Så här kan en dag se ut:

07:00 Morning Yoga
08:30 Frukost
09:30-13:30: Surf
13:30 Lunch
17:00 Slow Flow Yoga
19:00 Gemensam middag
21:00 Kvällsaktivitet för de som vill (vissa kvällar)

Komplett program presenteras inom kort.
Observera att programmet är preliminärt och kan komma att justeras då vi förhåller oss till tidvatten, väder och vind.


En smak av Indien

Under veckan gästas det kanariska köket av Kailash en kock från Kerala, Indien. Det indiska köket tillför en autentisk och läcker touch till retreaten. Kailashs kunskap om olika stilar av indisk matlagning är omfattande och han är skicklig på att använda en mängd olika örter och kryddor för att skapa unika och smakrika rätter. Han använder färska örter från hotellets egen trädgård, lokala ingredienser och kryddor samt mixar det med tekniker från södra Indien allt för att skapa recept som tilltalar ett brett spektrum av smaker och preferenser.

På retreatet kommer Kailash att ta med sig sin expertis inom det veganska- och satwic-köket, samt sin omfattande kunskap om yogafilosofi, för att skapa näringsrika och utsökta måltider för deltagarna. Hans passion för hälsosam, smakrik matlagning, i kombination med hans engagemang för yogautbildning, gör honom till ett utmärkt tillskott på retreatet.

Deltagarna kan se fram emot tapas, paella, Papas arrugadas och andra kanariska specialiteter i symbios med Indiska läckerheter.


Gästande tibetansk munk

Under retreaten gästas vi av en tibetansk munk som delar med sig av andlig visdom, mindfulness-övningar för att lugna sinnet och finna inre ro, buddhismlära och andra andliga traditioner för en djupare förståelse av sambandet mellan kropp, sinne och själ.
Dessutom får du vägledning om hur du kan leva ett meningsfullt och medkännande liv gentemot dig själv och andra, vilket kan hjälpa alla deltagare att leva i harmoni med sin omgivning och samhälle. Don´t miss out!

 

Om yogan - klassbeskrivningar

Morgonyoga Vi börjar dagen med en härlig flow som sätter i gång kroppen.
Slow flow yoga Vi stannar i vissa positioner längre för att komma djupare in i kroppen, och med långsamma rörelser byter vi från en position till en annan.
Morgonyoga och meditation: Vi börjar dagen med en härlig flow och avslutar med en längre meditation.
Vinyasa flow En timme där vi rör oss dynamiskt som i en dans till vår andning.
Lower body Yoga för nedre delen av kroppen: Vi fokuserar på kroppens nedre del och går djupt in i höfter, rumpa och ben.
Upper body Yoga för övre delen av kroppen: Vi fokuserar på kroppens övre del och går djupt in i axlar, skulderblad, rygg och bröst.
Sunrise yoga Vi välkomnar solen och den nya dagen med solhälsning.

Om surfet

Under professionell vägledning av erfarna instruktörer kommer du att lära dig teknikerna för att både behärska surfbrädan och förbättra din yoga.

Beachbreaket La Pared ligger precis intill hotellet och till stranden är det inte mer än 400 meter från dörr till våg. Du kan med andra ord dra på dig våtdräkten på rummet, ta brädan under armen och knalla ner. Våra surfinstruktörer är kvalificerade, professionella, licensierade och utbildade. Ledare finns alltid med i vattnet.

 • Varaktighet för surflektioner: 3-4 timmar inklusive samling, gång till och från stranden. Cirka 2 timmar i vattnet.
 • Transport: Transport ingår om det behövs för att åka till en annan strand.
 • Fri tillgång till surfbräda och våtdräkt under veckan

Om instruktörerna

Sofie Simonsson

När Sofie reste runt i världen upptäckte hon yoga och surfing. Idag är det hennes största passioner och hon bor i Australien medan hon reser runt i världen och tävlar i surfing. Hon undervisar också i yoga i Sverige, Kanarieöarna, Mexiko och Australien.

Sofie har medaljer i europamästerskapen i SUP-surfing (Stand Up Paddle Board) år 2016 och 2017. Hon är landslagssurfare på det svenska SUP-landslaget och team rider för SUNOVA.

-        Jag tror på balans i både kropp och själ", säger Sofie. Mina yogaklasser är inspirerade av människor jag har mött runt om i världen och yogaklasser jag har deltagit i. Jag tar med mig de element jag gillar och delar dem med dig."

Med Sofies expertis och passion för både yoga och surfing, är en resa till La Pared den perfekta chansen att uppleva den vackra kombinationen av dessa två aktiviteter för både kropp och själ.
 

Riyas Babu har en djup passion och kunskap till de olika aspekterna inom yogautövning. Han har utbildat och instruerat i många länder och har nästan 20 års erfarenhet av yogaliv. Riyas Babu är, lever och lär yoga. Och han är bra på det! Riyas har även arbetat som journalist och skrivit romanen ‘In the Country of Longing’. Riyas Babu är även grundare av “The Varkala International Yoga Festival” liksom driver Satwik School of Yoga and Meditation i Varkala, Indien.

Följ Riyas, Satwik School of Yoga, på instagram @satwikschoolofyoga 

Kailash är en talangfull vegansk indisk kock och erfaren yogalärare med en passion för att använda örter och kryddor för att skapa läckra och hälsosamma växtbaserade måltider. Kailash började utöva yoga vid 11 års ålder och har sedan dess besökt många ashram över hela Indien, för att få en djup förståelse för yogafilosofin och dess koppling till en riktig kost.

2014 genomförde Kailash en 200-timmars yogalärarutbildning vid Sivananda Ashram i Neyyardam, Kerala, och tog examen från Advanced Yoga Teacher Training Course med 300 timmars utbildning. Denna omfattande bakgrund inom yoga har utformat Kailashs inställning till matlagning, eftersom han anser att en näringsrik kost är avgörande för fysiskt och mentalt välbefinnande.

Kailash har lång erfarenhet som kock, efter att ha arbetat på ett flertal yogafestivaler och retreater över hela Indien, specialiserat på vegansk mat och satwic-mat. Han har också genomfört workshops om rå veganism.


Om hotellet

La Pared - powered by Playitas

La Pared – powered by Playitas är hotellet för dig som gillar en aktiv semester och som samtidigt vill ha en lugn och rofylld semester vid havet. Hotellet ligger naturskönt i lugna omgivningar nära den vackra sandstranden La Pared som lockar nybörjarsurfare från hela världen. Surfcentret, som även har uthyrning, erbjuder dagligen kurser i vågsurfing. Omgivningarna är perfekta för vandring, löpning och cykling och det finns många gruppträningspass och aktiviteter att välja på för den som vill.

Läs mer om La Pared - powered by Playitas