WOD & Cardio week

Espen Berget

Den här veckan har du möjlighet att träna med den erfarne instruktören och norska OCR-mästaren Espen Berget på vårt nyöppnade Sportshotell Monte Feliz på Gran Canaria. Det blir en härlig mix av styrka och kondition och han lovar att det kommer att vara fokus på personlig utveckling och teknik, kombinerat med en stor dos skoj!


Klassbeskrivningar

WOD står för Workout of the day och är funktionell träning med en blandning av styrka och kondition, men det kan också vara pass som specifikt fokuserar på bara en av delarna.

Functional fitness training är ett pass som innehåller löpning, push- och pullövningar, wall-balls, burpees av olika slag, lunges och farmers carry. Detta är ett tufft och intensivt pass.

Sports Basecamp är ett pass med ren grundträning. Övningar där vi bland annat jobbar med styrka, kondition, balans och koordination. Träning som är både prestationshöjande och skadeförebyggande. Vi jobbar med 45 sekundersintervaller med 15 sekunders vila mellan.

Inomhuscykling är 45 minuters intervallträning till medryckande musik. Vi arbetar på olika delar av intensitetsskalan och arbetar oss igenom både tung och lätt trampning.

Social jogging är en lätt löprunda i de vackra, närliggande omgivningarna. I ett lugnt tempo ligger fokus på att hitta ett bekvämt och bra flow och lära känna andra likasinnade.

Running interval är intervallöpning på strandpromenaden. Uppvärmning, total dragtid på ca 20 minuter tillsammans och nedjogg. Vi springer fram och tillbaka på samma sträcka, så ingen tappas bort och man kan hålla sitt egna tempo. Passet är därför lämpligt för alla, oavsett nivå.

Trail Run är en löprunda upp på de närmaste bergstopparna. Tempot är lugnt, men det här är ett pass där du bör ha sprungit en del tidigare för att kunna delta. Backarna är branta och tunga. Du bör ta med dig dryck och ett lättare mellanmål.

Info om veckan

Pris: All träning under veckan är kostnadsfri och ingår i priset när du bokar en resa till det aktuella hotellet denna vecka.

Datum & hotell:

14-21 dec 2024, Monte Feliz Gran Canaria

Avresa från:                       

Stockholm, Göteborg, Köpenhamn

Detta ingår:                  

  • All träning denna vecka med gästinstruktörer
  • Aktiviteter enligt hotellets ordinarie program
  • Hotell och träningsfaciliteter i toppklass

Boka Monte Feliz

Kontakta oss: [email protected]


Program

Gästinstruktören håller 2-3 klasser varje dag, med undantag för ankomst och avresedag. Programmet presenteras på plats på respektive hotell.  


Vem kan delta?

Alla kan delta i de olika klasserna, oavsett tidigare nivå. Alla klasser hålls på engelska. Utöver gästinstruktörens pass kan du även delta i hotellets ordinarie utbud av sport och aktiviteter.​ 


Hur bokar jag & vad kostar det?

All träning med våra gästinstruktörer är kostnadsfri för dig som bor på aktuellt hotell under den aktuella veckan för gästspelet. För att boka så klickar du på bokningslänken till höger och går till det aktuellt datumet för träningsveckan, sedan är det bara att boka din resa under de datum gästinstruktören kommer att vara där. Ingen föranmälan behövs för att delta på passen. 


Om instruktören


 

Espen Berget

Espen Berget

Espen har en examen i idrottsvetenskap och 7 års erfarenhet som tränare och instruktör.  Han brinner för att träning ska vara roligt. Till vardags arbetar han som chef för träning och grupputveckling på Folkehallene. Han kombinerar detta med att vara en hårt arbetande toppidrottare i OCR. År 2023 blev han norsk mästare och har deltagit i både världs- och europamästerskapen.


Hotellet


 

Monte Feliz

Beläget på en höjd i Bahia Feliz på södra delen av ön öppnar Monte Feliz med helt nybyggda sportfaciliteter och utrustning i toppklass; gym, WOD box, yoga, gruppträning, tennis, padel, pooler och cykelcenter samt vattensport.