Aktivitus MTB-vecka Gran Canaria

Häng med till Gran Canaria och upplev en cykelresa utöver det vanliga! Med erfarna coacher från Aktivitus och lokala experter tar vi det bästa av MTB-cyklingen på Gran Canaria. I nära samarbete med lokala Life on 2 wheels erbjuder vi en fullmatad vecka, med Gran Canarias bästa MTB-cykling över hela ön. Vi utlovar fin, varierad och många gånger utmanande cykling med storslagna vyer och upplevelser! Givetvis med gemenskap, fikastopp, trevliga middagar och boende i toppklass.

MTB-veckan kör vi 4-11 februari 2023 och ligger samtidigt som den andra av våra två landsvägsveckor. Landsvägsveckorna hittar du här.
Vi bor på samma hotell och delar middagar, föreläsningar etc. 

Aktivitus cykelveckor på Gran Canaria arrangerar vi för sjunde året i rad.


Vem kan delta?

Resan riktar sig först och främst till dig som är van MTB-cyklist och cyklar mountainbike regelbundet. Vi använder oss av flera gruppindelningar så att du kommer att hamna rätt på din nivå. 
Långloppscyklisten kommer att få bra med träning och utmanas tekniskt (ej okontrollerat). Gillar man enduroliknande cykling så kommer du att bli glad! Du kommer sannolikt att bli utmanad fysiskt. 
Alla deltagare på resan kan genomföra ett Avancerat tröskeltest till 50% hos Aktivitus innan avresa. Det är inget måste att genomföra tester hos Aktivitus, men träningsstyrning och gruppindelning kommer att ge dig mer. 

Är du Membershipkund hos Aktivitus har du tester inom ramen för ditt träningsupplägg. Som Membershipkund har du rabatt på resan.

Tränare och coacher från Aktivitus ser till att du får en träningsvecka i toppklass.


Veckans program 

Här kan du se preliminärt program från tidigare år:

Eventuella justeringar kan förekomma. Komplett program presenteras ca 2 veckor före avresa.


Cykel – Tag med egen eller hyra?

MTB-cyklingen på Gran Canaria är fantastisk om än i regel ”grövre” än de flesta plaster hemma i Sverige. Vi rekommenderar att du hyr MTB på plats av vår samarbetspartner Life on 2 wheels – www.lifeon2wheels.eu

Det går givetvis att ta med egen cykel. Det bör då vara en heldämpad MTB med generösare slaglängd. Välj grövre däck med bra punkaskydd. Heldämpad XC kommer att fungera utmärkt. 
Vi kommer att cykla allt från grövre stigar utför och uppför, köra ihållande klättringar och lättrullade grusvägar/stigar. 
Life on 2 wheels samt andra uthyrare har valt Merida One Twenty och liknande modeller för att de cyklarna passar terrängen. Hyrcyklar är i regel utrustade med tubeless punkteringsförstärkta däck samt airliner i backdäcket. 

Vill du ta med dig din egen cykel på resan (mot extra kostnad) så måste du boka in den på flyget samt lägga på transfer på destinationen och det gör du i två steg.
Notera att du bör boka på cykelfrakten på flyget så snart som möjligt efter att du mottagit din bokningsbekräftelse då vi inte kan garanters platstillgång på flygen!

Steg 1: När du bokar din resa via bokningsformuläret så behöver du kryssa i rutan under ”tillval” som säger att du vill ha cykeltransfer på destinationen, mot en kostnad på ca 350-400 sek beroende på destination.

Steg 2: När du har bokat din resa och mottagit din bokningsbekräftelse så behöver du logga in på respektive flygbolags sida med hjälp av ditt bokningsnummer (vilket flygbolag du flyger med ser du på bekräftelsen) och där köpa till cykelfrakten på flyget. Se respektive flygbolags bokningssidor samt priser nedan.

Novair:
400 sek enkel väg/800 sek tur/retur. Max vikt 30 kg. Boka här

SAS:
350 sek enkel väg/700 sek tur/retur. Max vikt 25 kg. Boka här

Cykeln ska packas på lämpligt sätt för att undvika skador på övrigt bagage. Styret ska vridas ett kvarts varv, pedaler bortmonteras och luften tömmas ur slangen. Bästa sättet att transportera din cykel är att packa denna i en cykelresväska.

Om hotellet Lopesan Baobab

Vi bor på femstjärniga Lopesan Baobab Resort i Meloneras, Gran Canaria – ett hotell som fått utmärkelsen guld inom sin klass och kategori baserat på våra egna gästers kundnöjdhet. Här väntar mäktiga sanddyner, lyx med afrikansk touch och mat i absoluta toppklass. 

Pris från: 18 498:- 

Datum: 4-11 februari 2023

Avreseort: Stockholm, Köpenhamn & Göteborg

Hotell: Lopesan Baobab Resort, 
Maspalomas, Gran Canaria

Flygtider: Se flygtiderna här.

Det här ingår

  • Flyg tur och retur samt mat på flyget
  • Transfer (ej cykeltransfer)
  • Del i dubbelrum på Lopesan Baobab Resort, Maspalomas
  • Träning enligt program, fälttester (frivilligt) samt föreläsningar
  • Halvpension
  • Bästa MTB-cyklingen över hela ön
  • All transport under veckan 
  • Tester hos Aktivitus till 50% innan avresa. (Aktivitus Membership genomför tester inom ramen för sitt träningsupplägg. Som Membershipkund har du rabatt på denna resa.)

*Enkelrumstillägg 3000:-

Bra att veta om Apollos gruppresor

Boka

Kontakta oss: 
Mejl: [email protected]