Topptursåkning på Kreta

Kreta, Grekland

Pris från 17 995:-

Datum: Nya avgångar kommer snart!

Avresa från: Stockholm & Köpenhamn

Detta ingår:         

 • Flyg tur & retur
 • Mat ombord på flyget
 • Bagage + handbagage + skidbagage
 • Transfer under hela resan
 • Boende i del i dubbelrum
 • Halvpension (frukost & middag)
 • Toppturer, skidåkning och aktiviteter enligt program
 • Erfarna guider (lokal samt Xtravelguide)

Läs mer om de särskilda villkoren som gäller för resan

BOKA

Kontakta oss: [email protected]

Information om resan

Off-pist: Ja

Xtravelguide: Ja

Högst skidåkning: 2456 möh

Behövs topptursutrustning: Ja

Snöfall genomsnitt säsong: Mer än tillräckligt!

Den mest unika skidresan i Europa? En topptursroadtrip på Kreta. Ja, du läste rätt. Gillar du Kreta på sommaren och skidåkning på vintern är detta resan för dig!


Om resan

Detta är ett måste för den som söker äventyr och unika upplevelser. Kollegor och vänner kommer tro att du är på gränsen till galen när du berättar om toppturandet på Kreta. Skidor på Kreta?! Det går väl inte? Jo, det gör det faktiskt och det är bra. Riktigt bra! Resan är sju dagar lång och på det hinner du med fyra spektakulära topptursdagar på höjder uppemot 2500 meter, samt en vilodag med möjlighet att uppleva grekisk kultur (om du vill).

Resan är en roadtrip i mindre grupp om max 16 deltagare, där vi bor på charmiga hotell/B&B. Boendet är strategiskt utvalt för att passa skidåkningen. Under resan har vi lokala bergsguider och en Xtravelguide som tar hand om allt praktiskt och såklart visar bästa åkningen.


Om skidåkningen

Detta är en renodlad topptursskidåkningsresa vilket innebär att vi inte kommer åka skidlift eller pistade skidbackar. Istället kommer vi att bege oss ut i det okända, långt bort från infrastruktur och bekvämligheter. Vi gör det med hjälp av benmuskler och viljestyrka, som tar oss upp på höga berg där vi får skidåkningen för oss själva.


 

Boende & måltider

Boende: 

 • Marin Hotel – 2 Nätter
 • Alonia B&B – 2 nätter
 • Aristea Hotel – 2 nätter

Typ av boende:    

Resan är med halvpension i del i dubbelrum. Lokala hotell och B&B, alla med privata faciliteter. Umgänge, avkoppling och god mat står i fokus och välbehövd sömn efter dagens fysiska bragd. Bor gör vi på platser omgivna av vacker natur eller till havet!

Måltider:

Halvpension, frukost och middag ingår i priset, luncherna står man för själv men vi äter vi tillsammans i backen, vi vill ju inte missa någon åkning!

Marin hotel:

Alonia hotel

Aristea hotel

 

Transfer

Transfer:

Transfer i minibuss med lokal partner under hela resan.

Bra att veta

Passregler: Kom ihåg att se till att ditt pass är giltigt under din vistelse och att ditt namn på bokningen stavas som i passet.

EL: samma uttag som hemma i Sverige

Valuta: I Grekland är det Euro som gäller, se till att ha med dig en del kontanter.

Svårighetsgrad

För att få ut så mycket av denna resa som möjligt skall du kunna köra tämligen obehindrat utanför pisten och behärska offpiståkning bra. Du bör vara i god fysisk form med god uthållighet och ha viss erfarenhet av att topptura. Från 16 år och uppåt passar denna resa och för allas trevnad avråder vi nybörjare att åka på vår resa till Kreta.

Utrustning

OBS! Ingen möjlighet till att hyra skidutrustning på denna resa.

Obligatorisk utrustning

 • Lavinutrusting, spade, sond och transiever
 • Skidor med turbindning (exempelvis; Dynafit, Telemark, Salomon shift)
 • Stighudar
 • Stavar (gärna teleskop)
 • Hjälm
 • Väska på minst 35 liter
 • Lätta vandringsskor

Frivillig utrustning

 • Stegjärn
 • Isyxa

 

Fatmap

Grymt 3D-verktyg för oss skidåkare, här kan du hitta olika turer och offpist åk.

Väderprognoser

Här hittar du snöhistorik & väderprognos för området de kommande 6 dagarna.

Pistkartor

Vi åker inte i skidanläggningar på denna resa, därav ingen pistkarta. Spana dock gärna in bergen i vår Fatmap.


Om skidguiderna


 

Vi på Apollo Sports är stolta att alla våra skidresor arrangeras av erfarna, skidentusiaster från Xtravel. Oavsett om du bokar en guidad skidresa eller en skidresa på egen hand så ser våra skidexperter till att du får bästa möjliga skidupplevelse. 🏆

Lokal bergsguide: en lokal erfaren bergsguide med djup förståelse om bergen och skidåkningen väljer dom skönaste åken och bästa bergen på roadtrippen. Väder och vind styr guidens beslut om vilka berg som kommer besökas. En av våra Xtravelguider följer även med på resan och hjälper till med allt det praktiska runt om och ser till att resan blir något alldelles Xtra.


Xtravelguide med på denna resa


 

Felix Von Heijne är vårt nya stjärnskott, han har spenderat flertalet vintrar som guide och reseledare nere i Alperna men har nu på senare år utbildat sig till fjällguide och bosatt sig uppe i Åre vintertid, där han jobbar som toppturs- och skoterguide. Under somrarna arbetar han som kajakinstruktör på västkusten. Hans passion för utomhusaktiviteter genomsyrar hans livsval och han gläds av att inspirera andra till just detta. Söker du ett äventyr? Då är det Felix du ska följa med!


Om Kreta


Ön Kreta har flest och störst berg av alla grekiska öar, det är bergen som dominerar på ön. Väl inne i bergskedjan glömmer du bort att du befinner dig på en ö i Medelhavet då du omsluts av flera toppar på över 2000 meter – västerut hittar vi Lefka Ori eller Vita bergen som har mer än 52 toppar över 2 000 meter, med Pachnes på 2453 m.ö.h. Mitt på ön ligger Mountain Idi eller Psiloritis bergskedjan, där finns Kretas högsta topp, Timios Stavros på 2 456 meter över havet.