Cykla, simma, spring!

En vecka som triatlet på Playitas Resort

Här får du ta del av triatleten Malin Cederbergs träningsresa till Playitas Resort på Fuerteventura. Malin spenderade två veckor fyllda med härliga (och svettiga) aktiviteter på träningsmeckat Playitas. 

Solnedgång på Fuerteventura

Playitas, mitt andra hem. 

Jag heter Malin Cederberg och är en elitsatsande triathlet som (så många andra) försöker fly den svenska kylan, de isiga gatorna och slasket under vinterhalvåret. Jag försöker i stället spendera så mycket tid som möjligt i solen på Playitas Resort som nästan har kommit att bli mitt andra hem. När jag inte hänger på Playitas befinner jag mig i Falun där jag har min bas och tränar med elitverksamheten DSA (Dala Sports Academy).

I skrivande stund sitter jag på flyget på väg hem från två fantastiska veckor på Playitas. Jag skulle egentligen beskriva mig själv som en person som gillar att upptäcka och utforska nya platser men det är någonting med Playitas som gör att jag inte kan släppa taget, en trygghet. Jag har varit där i över 30 veckor totalt och fler kommer det att bli. Jag kan inte tänka mig att det finns någon bättre bas för träning för en triathlet som mig då allt man kan tänkas behöva finns på plats, och då menar jag ALLT.

Jag ska ta er igenom några av mina guldkorn som gör att jag kan bedriva min träning på ett ultimat sätt här på Playitas. Vi börjar vid den Olympiska poolen som ligger mitt på resorten (ett hett tips är att ta sig i vattnet tidigt på morgonen när det fortfarande är mörkt, att simma under soluppgången är en magisk upplevelse). Det läggs många tuffa timmar i den poolen under ett träningsläger men då och då byts poolen ut mot det öppna havet, som ligger precis intill, och den känslan av frihet är obeskrivlig.

Bättre än så här blir det inte! 

När det kommer till cykelvägarna som går över öns olika lavaberg så är de fantastiska och bilisterna är, till skillnad från Sverige, väldigt förstående och lugna (det är verkligen mañana mañana som gäller här). Det finns även fina utmätta löprundor runt byn, långa som korta, backiga som platta och så finns det en löpbana i grannbyn för de riktigt tuffa passen.

På Playitas finns det en massa andra nödvändigheter som bland annat en supermarket, en sport shop, tillgång till massage, ett fullt utrustat gym och man behöver absolut inte vara orolig för att man inte ska få i sig tillräckligt med näring under en hård träningsdag, för när det kommer till maten så är den grym! Det serveras buffé både till frukost, lunch och middag med allt man kan tänka sig. Ja, ni hör ju, bättre än så här blir det inte! Här kan man verkligen fokusera på idrotten till 100%, en mer optimal träningsmiljö är svårt att hitta.

Stämningen på Playitas

Men det guldkornet som gjort att jag verkligen har fastnat för Playitas är stämningen. Man lever som i en bubbla med likasinnade människor, både med elitatleter inom olika idrotter som man delar samma mål och drömmar med men även glada motionärer som bara älskar träning och som sprider glädje och energi. Ingen dömer någon och alla inspireras av varandra, man åker alltid hem med nya lärdomar, motivation och ny energi. Så även denna gång. Jag sitter på flygplanet och ler medan jag skriver och vet att trots mörker, snö och kyla som väntar hemma i Sverige så kommer energin och motivationen från Playitas att hänga kvar.

Tack Playitas för denna gång, på återseende!
/Malin Cederberg, elitsatsande triathlet

Om Malin Cederberg

Jag är en kortdistans-triathlet (vilket innebär att jag tävlar i sprint och olympisk distans) som älskar utmaningen med att träna tre olika grenar. Inför gymnasiet valde jag mellan ridsporten och triathlon. Valet föll förstås på triathlon och det var i samband med att jag blev antagen till Riksidrottsgymnasiet i Motala som jag började min elitsatsning. Efter gymnasiet fortsatte jag min satsning i Falun där jag kombinerade högskolestudier och träning tillsammans med DSA (Dala Sport Academy). Efter utbildningen satsade jag ett år i Stockholm men nu är jag tillbaka i Falun och satsar helhjärtat på idrotten.


Apollo Sports – träningshotell för alla

Vill du ha en översikt över alla våra sporthotell ska du läsa mer här.

Träningsresor med Apollo Sports

Vi erbjuder Sveriges största utbud av träningsresor och träningsläger som passar alla – från vardagsmotionärer till elitidrottare.

Träningskalender

Våra träningsveckor passar dig som vill fokusera på din favoritaktivitet eller sport, slipa på tekniken och uppleva träningsglädje tillsammans med andra.

Se träningskalendern