Gruppträning på Sivota Retreat - powered by Playitas

Expertens tips inför träningsresan

Bra att tänka på inför din första träningsresa

Förr var det bara hårdsatsande motionärer som åkte på träningsresor, idag vill alla testa. Daniel Giray, sportchef på Apollo, leder utvecklingen av Apollo Sports och här delar han sina bästa tips för att göra din första träningsresa så bra som möjligt. 

Är du sugen på din första träningsresa?

Om du är sugen på din första träningsresa, finns det lite att fundera på. Visst, det går att hoppa på första bästa plan och fortfarande ha en fantastisk resa. Men planering kan hjälpa dig lite extra längs vägen.

– Gör en lista på vad som lockar att träna. En träningsresa är en utmärkt möjlighet för att lära sig nya tekniker, träningsformer och testa något nytt. Fundera på vad du vill utvecklas inom, och välj destination, hotell och träning efter det, säger Daniel Giray. En del av oss har kommit ur rutiner under pandemin och likaså när det gäller träningen. Om du är en av dem som just startat igång träningen igen eller planerar att kickstarta din träning på din semester kan du känna av en del träningsvärk de första dagarna.

– Se till att trappa upp träningen successivt under din vistelse för att ha ork att testa på all sport som erbjuds, säger Daniel Giray.

 

Tänk på vad du behöver packa ner

Se över vad som finns på hotellet innan du åker. Vill du till exempel hyra cykel eller tar du med dig egen? Tänker du mixa svettiga pass med fina middagar som kräver lite uppstyrd klädsel? Köp till extra bagagevikt om du tänker ta med en del utrustning och mycket kläder.

– Självklart går det att köpa kläder och utrustning på plats också men se till att du får med det allra viktigaste som sköna träningsskor, skavsårsplåster och träningskläderna, säger Daniel Giray. Packa ned en vindjacka eller långärmad tröja, även om du reser till en betydligt solsäkrare destination än här hemma så kan vädret växla. Det kan vara skönt att skydda sig mot både sol och vind.

– Reser du under vintermånaderna kan det dessutom vara lite svalare om morgnar och kvällar. Solskydd kanske ses som en självklarhet när du åker till varmare breddgrader, ett tips kan vara att välja ett solskydd som funkar även när svetten rinner, säger Daniel Giray.

 

Glöm inte att vila

Även om du åker på träningsresa med avsikt att träna morgon, middag och kväll är det viktigt att ta pauser och planera in återhämtning, du är trots allt på semester. Passa på att njuta vid poolen och allt som destinationen har att erbjuda.

– Om du ändå inte är typen som gillar att ligga och slappa på en solstol är ett hett tips att ta en aktiv vilodag med en cykel- eller löptur för att upptäcka omgivningen. Du kommer att göra av med mer energi i det varma klimatet än vad du gör på hemmafronten så se till att fylla på med energi för att orka med och samtidigt testa alla lokala delikatesser som finns, säger Daniel Giray.

 

Fyll på med vätska

Glöm heller inte bort värmen. Att byta ut svenskt väder mot solen och värmen utomlands innebär förstås en rejäl temperaturskillnad och större antal soltimmar.

– Tänk på vätskeersättningen, särskilt efter längre pass i solen. Drick mer vatten än vanligt, träning i sol och värme innebär en annan påfrestning än hemma i svalare Sverige, avslutar Daniel Giray.


Apollo Sports – träningshotell för alla

Vill du ha en översikt över alla våra sporthotell ska du läsa mer här.

Träningsresor med Apollo Sports

Vi erbjuder Sveriges största utbud av träningsresor och träningsläger som passar alla – från vardagsmotionärer till elitidrottare.

Träningskalender

Våra träningsveckor passar dig som vill fokusera på din favoritaktivitet eller sport, slipa på tekniken och uppleva träningsglädje tillsammans med andra.

Se träningskalendern

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspirerande restips och erbjudanden inför din nästa träningsresa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här