Utflykter i Kata Beach

Passa på att åk på en eller flera utflykter, och upplev mer än bara sol och bad på din resa!

På flera resmål går det att förboka din utflykt redan hemma. Du kan förboka utflykterna oavsett om du reser med Apollo eller inte – antingen här eller via vår app.


Båttur med badstopp – Phukets västkust

Det här är en av våra populära familjeutflykter! Med den lyxiga båten Champagne kryssar vi i lugnt tempo längs med Phukets västra kustremsa, bland annat passerar vi små bukter som omgärdas av vackra gröna bergsområden. Vi kommer även att se Phukets populära badstränder Kata, Karon och Patong från båten.

Ombord på Champagne råder en lyxig känsla – i salongen kan du koppla av om du vill komma undan solen lite, här är nämligen behaglig skugga. På det rymliga soldäcket ligger sköna madrasser och kuddar så att alla får gott om plats. Under dagen kommer vi att göra flera svalkande bad- och snorkelstopp i det klara vattnet. Längst bak på båten finns stegar som du enkelt tar dig i och upp från havet.

Lunch och alkoholfria drycker ingår i priset. På båten finns full snorkelutrustning att låna.

För gäster från Nai Harn och Thanyapura tillkommer en transportavgift på 350 THB/person och som betalas på plats.

Big Buddha och shopping på Weekend Market

Följ med på en eftermiddag fylld med kultur och fina shoppingmöjligheter. Vi börjar med att besöka toppen av Nakkerd Hill, som ligger ovanför Kata/Karonkusten, där den praktfulla statyn känd som Big Buddha uppenbarar sig. Big Buddha är ett av Phukets viktigaste landmärken och bjuder på en oslagbar panoramautsikt över Phuket stad, Kata, Karon och Chalong.

Efter besöket vid Big Buddha åker vi vidare för att shoppa på en av öns bästa och mest kända marknader – Weekend Market, även känd som Night Market. Här finns allt mellan himmel och jord – allt till låga priser!

Kom ihåg att ha kläder som lämpar sig för tempelbesök (det är viktigt att axlar är täckta, och att shorts och kjol räcker ner till knäna).

Snorkling på Similan Island

Similan Islands är några av världens vackraste öar och omges av ett otroligt bra dyk- och snorklingsvatten. Här får du uppleva orörd natur, kritvita stränder och korallrev med fiskar i alla regnbågens färger. Har du tur kan du träffa på sköldpaddor när du snorklar. Lunchen serveras på stranden i skuggan av palmerna.

Lunch, snacks och alkoholfria drycker ingår i priset. Snorkelutrustning finns att låna ombord.

Bad och snorkling på Phi Phi Island

Följ med på en härlig dag med speedboat där vi besöker de vackra Phi Phi-öarna med ännu vackrare stränder! Under hela dagen kommer vi att göra flera svalkande badstopp!

Första stoppet gör vi på Ao Nui Beach, som är en utmärkt strand för snorkling. Därefter åker vi till den största och mest kända ön – Phi Phi Don. Här kommer det att finnas tid för sol, bad och ännu mera snorkling. Här finns även souvenirbutiker, caféer och restauranger som du får möjlighet att utforska på egen hand. Innan vi åker vidare kommer vi att äta lunch på Bamboo Island.

På vägen till den mindre ön Phi Phi Leh åker vi förbi Monkey Beach. På Phi Phi Leh kommer vi bland annat simma i den turkosa lagunen Pileh Cove. Vi åker även till Viking Cave, som är en grotta med målningar som liknar gamla vikingaskepp.

Lunch, dryck och färska frukt samt inträde till Maya Bay Beach nationalpark ingår i priset. På båten finns full snorkelutrustning (mask, snorkel och fenor) att låna.

Vuxna: 1042 SEK
Barn: 648 SEK
Spädbarn: 0 SEK
Språk: Engelska
Tidslängd: Heldag
Avresedag: Måndag, Tisdag, Onsdag, Torsdag, Fredag, Lördag, Söndag
Boka

Båttur med badstopp – Phang Nga

Upptäck Phang Ngas vackra skärgård på semestern. Den skandinaviske ägaren La Moet ser till att du får en härlig dag ombord på lyxiga båten Champagne! Du väljer själv om du vill sitta inne i den svalare salongen eller uppe på det stora soldäcket som har bekväma madrasser och kuddar till alla.

Phang Ngas skärgård består av imponerande kalkstensklippor som reser sig rakt upp ur havet Framme vid Koh Hong väntar en kritvit sandstrand och turkost vatten med fiskar i regnbågens alla färger – utmärkt för att snorkla! Njut av salta bad och snorkling eller ta en promenad i djungeln.

Lunch och alkoholfria drycker ingår i priset. På båten finns full snorkelutrustning att låna.

För gäster från Nai Harn och Thanyapura tillkommer en transportavgift på 350 THB/person och som betalas på plats.

Cykelutflykt på Koh Yai Noi

Vi tar båten över till grannön Koh Yai Noi och hoppar upp på de väntande cyklarna. Under förmiddagen cyklar vi sedan längs risodlingar, mangroveträd och gummiplantager, och får på nära håll se den fantastiska naturen. Vi cyklar även genom byn Ban Anpao och ända ut till piren där det är 360 grader havsutsikt.

Lunchen äter vi på stranden och det  kommer också att finnas tid för svalkande bad. På eftermiddagen cyklar  vi vidare längs kusten och har en härlig utsikt över Phang Nga bukten.

Vi kommer att cykla ca 18 kilometer under dagen, och tempot anpassas efter gruppen. Minimiålder är 10 år. Barnpriset är för åldern 10-16 år.

Lunch, cykel, cykelhjälm och vatten ingår i priset.

Genuina Phuket

Passa på att uppleva Phuket, och det thailändska folkets vardag och kultur, under din semester.

Vi börjar med ett stopp vid Karon View Point där vi har en fantastisk utsikt över Kata Noi, Kata och Karon. Därefter fortsätter vi till två av Phukets största tempel – Big Buddha och Wat Chalong. Nästa stopp gör vi i Phuket stad där vi besöker ett kinesiskt tempel. Innan vi stannar för att äta lunch för vi ett stopp på en cashewnötfabrik.

Vi avslutar dagen med att åka ut på landsbygden och besöka en gård. Vi välkomnas av familjen som visar oss sin risodling och ananasfält. Vi får även se hur det går till när de tappar latex ur träden för att producera naturgummi.

Kom ihåg att ha kläder som lämpar sig för tempelbesök (det är viktigt att axlar är täckta, och att shorts och kjol räcker ner till knäna).

Lunch och vatten ingår i priset.

Kajakäventyr i Phang Nga Bay nationalpark

Missa inte denna utflykt som tar dig till Phang Ngas skärgård, en av Thailands vackraste nationalparker med dramatiska kalkstensklippor och häpnadsväckande laguner.

Vi kommer att starta dagen med att åka speedboat från Ao Por Pier i nordöstra Phuket. Väl framme i Phang Nga Bay nationalpark byter vi till kajaker. Vi kommer att paddla till Panak Island, som gömmer vackra laguner, klippformationer och grottor inbäddad i djungel.

Medan vi äter lunch seglar vi förbi den kända James Bond Island, innan det är dags för dagens sista stopp. På Hong Island får du prova på att paddla själv bland kalkstensklippor och turkosa laguner. Vill du bada finns här även små sandstränder.

Lunch, dryck och färsk frukt samt inträde till Phan Nga Bay nationalpark ingår i priset. Varje kanot har sin egen guide, och vill du paddla själv går det bra.

Vuxna: 1042 SEK
Barn: 648 SEK
Spädbarn: 0 SEK
Språk: Engelska
Tidslängd: Heldag
Avresedag: Måndag, Tisdag, Onsdag, Torsdag, Fredag, Lördag, Söndag
Boka

Kryssning med bad och solnedgång

Lämna vardagen och hoppa ombord på lyxiga Champagne! Den skandinaviske ägaren La Moet ser till att du får en härlig dag ombord och det finns gott om plats för alla – både inne i den svala salongen och uppe på det stora soldäcket som har bekväma madrasser till alla.

Vi startar kl. 13 och kryssar sedan söderut mot Koh Maiton. Har vi tur får vi se delfiner här. Därefter fortsätter vi ännu längre söderut, tills vi når Phukets sydligaste spets Phrom Thet Cape. Här lägger båten till och du få möjlighet att bada och snorkla i det klara vattnet de sista timmarna innan solen går ner i horisonten och målar himlen i fantastiska färger.

Lunch, snacks och alkoholfria drycker ingår i priset. På båten finns full snorkelutrustning att låna.

För gäster från Nai Harn och Thanyapura tillkommer en transportavgift på 350 THB/person och som betalas på plats.

Vuxna: 986 SEK
Barn: 493 SEK
Spädbarn: 0 SEK
Språk: Skandinaviska
Tidslängd: Halvdag - eftermiddag
Avresedag: Söndag
Boka

Snorkling på Coral Island och Banana Beach

Följ med på en härlig och fartfylld utflykt till ön Koh Hey, eller Coral Island som den också kallas. Vi åker med motorbåt från hamnen i Chalong och turen tar ca 20 minuter innan vi är framme på Banana Beach på Koh Heys norra del.

Ön är, som namnet antyder, känd för sina grunda korallrev och kristallklara vatten. Dessutom är det ett riktigt paradis för dig som vill prova på allt från parasailing, genomskinliga kajaker och bananbåtar! Det finns även möjlighet att prova på seawalking, vilket innebär att du promenerar runt på havsbotten med en tung hjälm och spanar in alla färgsprakande fiskar.


Lunch, dryck och färsk frukt samt solstol och snorkelutrustning ingår i priset. Övriga vattenaktiviteter ingår inte i priset, men går att köpas på plats.

För gäster boende i Kamala Beach, Surin Beach och Thanyapura Sport Beach tillkommer en transportavgift på 500 THB/person, eller 300 THB/person om ni är fler än två personer som bokar samtidigt, och betalas på plats.

Vuxna: 648 SEK
Barn: 535 SEK
Spädbarn: 0 SEK
Språk: Engelska
Tidslängd: 1 day
Avresedag: Torsdag, Fredag, Lördag, Söndag, Måndag, Tisdag, Onsdag
Boka