Att göra i Mexiko

I Mexiko finns aktiviteter både för den äventyrslystne och för dig som vill ta det lugnare, dag- som kvällstid. Vad sägs om att snorkla bland sköldpaddor i Akumal, besöka en aktivitetsfylld naturpark eller dansa natten lång till svängig musik? 

Fågelparken i Playacar

Är du intresserad av fåglar får du inte missa ett besök i fågelparken i Playacar där massor av fascinerande fåglar i olika färger och storlekar huserar.

Snorkla i Akumal, Mexiko - restips på Apollo.se

Snorkla bland sköldpaddor i Akumal

På den allmänna stranden i Akumal har man ofta turen att få se havssköldpaddor bara en liten bit ut i vattnet. Ta dig hit med colectivo (minibuss) eller taxi.  Snorkelutrustning finns att köpa billigt på plats. Låt gärna oss på Apollo komma med fler tips och idéer på vad du kan göra på egen hand. 

Snorkling och dykning i världsklass

Utanför Riviera Maya ligger världens näst största korallrev som bjuder på dyk- och snorkel-upplevelser i världsklass, oavsett om du är proffs eller nybörjare. Hör med oss på Apollo om du vill ha tips på säkra dyk- och snorkelfirmor där du kan lära dig tekniken från grunden eller bara hyra utrustning.

Dansa salsa i Mexico

Mexiko sprudlar av livsglädje och det visar sig ofta i musiken och dansen. På Coco Maya eller Blue Parrot nere vid stranden i Playa del Carmen är det svårt att inte ryckas med i de glada rytmerna. Längs med gata 12 finns något för alla, från lugna loungeställen och lokala salsabarer till stora klubbar och diskotek.

Coco Bongo

Laddad för en helkväll? Då ska du bege dig till Coco Bongo som du hittar både i Playa del Carmen och i Cancún. Den här nattklubben bjuder på medryckande dans och musik, men också på en spektakulär och påkostad show. Öppen bar till långt in på småtimmarna. Adress: 10:e avenyn, gata 12, Playa del Carmen. Blvd Kukulcan nr. 30 (bredvid Hard Rock Café), Cancún.

Tulum, Mexiko

Barfotaliv i Tulum

En lite annorlunda upplevelse är att checka in på det enkla hotellet Los Lirios i Tulum. Hotellen i området kallas "cabañas", och det är små hotell vid havet med max 40 rum. Här råder en spartansk och lugn atmosfär nära naturen. Efter klockan sex på kvällen finns det ingen el i området, bara enstaka lampor som lyser i mörkret. Otroligt mysigt att sitta på en bar eller restaurang om kvällarna, lyssna till vågornas brus och känna sig som ett med naturen.

Aktivitetsfylld naturpark

Xplor är den häftigaste naturparken längs Riviera Maya. I parken kan du svischa mellan trädtopparna i linbanan, fira ner dig i en cenote, snorkla i grottor och simma i underjordiska floder. Här finns även små amfibiebilar som för dig fram både på land och i vatten.

Gå på bio

Biografer med de senaste filmerna finns på många av de större shoppinggalleriorna, till exempel i Centro Maya i Playa del Carmen och i Plaza Las Americas i Cancún. I Cancún finns en så kallad lyxbio!