Saker att göra i Mexiko

I Mexiko finns aktiviteter både för den äventyrslystne och för dig som vill ta det lugnare, dag- som kvällstid. Vad sägs om att snorkla bland sköldpaddor i Akumal, besöka en aktivitetsfylld naturpark eller njut av barfotaliv i Tulum?

Sköldpaddor i Akumal, Mexiko

Snorkla bland sköldpaddor i Akumal

På den allmänna stranden i Akumal har man ofta turen att få se havssköldpaddor bara en liten bit ut i vattnet. Ta dig hit med colectivo (minibuss) eller taxi.  Snorkelutrustning finns att köpa billigt på plats. Låt gärna oss på Apollo komma med fler tips och idéer på vad du kan göra på egen hand. 

Utanför Riviera Maya ligger världens näst största korallrev som bjuder på dyk- och snorkel-upplevelser i världsklass, oavsett om du är proffs eller nybörjare. Hör med oss på Apollo om du vill ha tips på säkra dyk- och snorkelfirmor där du kan lära dig tekniken från grunden eller bara hyra utrustning.

Coco Bongo

Laddad för en helkväll? Då ska du bege dig till Coco Bongo som du hittar både i Playa del Carmen och i Cancún. Den här nattklubben bjuder på medryckande dans och musik, men också på en spektakulär och påkostad show. Öppen bar till långt in på småtimmarna. Adress: 10:e avenyn, gata 12, Playa del Carmen. Blvd Kukulcan nr. 30 (bredvid Hard Rock Café), Cancún.

Vacker strand i Tulum

Barfotaliv i Tulum

Tulum är känt för sin avslappnade och bohemiska atmosfär med många restauranger, barer och butiker. Det är också populärt att åka hit för yoga- och hälsoretreats. Se fram emot sand mellan tårna och dagar fyllda med sol & bad på Tulums kända strand med mjuka vita sanddyner och kristallklart vatten. Passa på att prova på aktiviteter som snorkling, dykning och kitesurfing.

Aktivitetsfylld naturpark

Xplor är den häftigaste naturparken längs Riviera Maya. I parken kan du svischa mellan trädtopparna i linbanan, fira ner dig i en cenote, snorkla i grottor och simma i underjordiska floder. Här finns även små amfibiebilar som för dig fram både på land och i vatten.

Shopping i Cancun

Inne i Cancún finns flera exklusiva shoppingcentrum och Plaza La Isla är det allra största där du hittar flera kända internationella märken såsom Oakley, Hugo Boss och Levis. Den här shoppinggallerian ligger utomhus i hotellzonen och alldeles intill en lagun så medan du strosar mellan butikerna eller sätter dig ned för att få en matbit kan du njuta av den vackra utsikten.

Cenote i Mexiko

Unika naturupplevelser

En unik naturupplevelse som du inte får missa under din semester i Mexiko är att besöka en Cenote. Simma och snorkla i kristallklart vatten omgiven av häftiga kalkstensväggar och underjordiska grottor, dessutom de ofta omgivna av vacker och grönskande natur. Det finns massvis med Cenotes att besöka men här är våra topp tre: 

  1. Ik Kil Cenote: Ligger nära den antika mayastaden Chichen Itza och är en av de mest besökta cenoterna i Mexiko. Den har en öppen topp och en djup pool omgiven av höga kalkstensväggar.

  2. Gran Cenote: Belägen nära staden Tulum, är detta en av de mest mångsidiga cenoterna i Mexiko, med kristallklart vatten och fantastiska grottor och häftiga tunnlar att utforska.

  3. Dos Ojos Cenote: Nära staden Playa del Carmen hittar du en av de mest spektakulära cenoterna i Mexiko med imponerande kalkstensformationer och kristallklart vatten.


Tips & inspiration

Välj mellan en mängd resmål - kombinera sol och bad med storstad, shopping, nöjen och kultur.

Boka vinterns drömsemester

Drömsemestrar med Apollo i vinter – välj bland flera resmål, såsom Maldiverna, Mauritius eller Seychellerna. 

Weekendresor

När du bokar en weekendresa väljer du själv reslängd, flyg och noggrant utvalda hotell i ett smidigt paket. Vi samarbetar med över 400 flygbolag och tusentals hotell världen över.

Se alla weekendresor

Billiga flygbiljetter världen runt

Hitta billiga flygbiljetter från en mängd avreseflygplatser i Sverige.

Hitta och boka flygbiljetter