Huvudstaden Port Luis

5 saker att göra på Mauritius

Söker du något att göra förutom avkopplande stranddagar och vattenaktiviteter så har Mauritius en rad olika aktiviteter att testa på. Besök ett socker museum och lär dig mer om Mauritius handelshistoria, upplev de färgglada hinduiska templen eller prova att storhandla på den centrala marknaden i Port Louis. Här är våra 5 bästa tips på saker att göra på Mauritius!

Boka din resa till Mauritius >>

1. Färgglada Kalaisson Temple

Det färgglada templet som ligger i Port Luis representerar en liggande kropp, med lotusblomman som huvud och ingången dess fötter. Detta mycket vackra tempel är ett exempel på dravidiansk arkitektur med dess kupoler täckta av heliga figurer från hinduisk mytologi.

2. Hindutemplet Triolet Shivala

Färgglada Triolet Shivala är det största hindutemplet på Mauritius och är lokalt känt som "Grand Shivala Triolet". Arkitekturen här återspeglar det bengaliska inflytandet och byggnaderna är verk av tamilska hantverkare, sammansatt av färgglada gudar och blommiga designer över en vit bakgrund.

3. Den lokala marknaden i Port Luis

Port Louis marknad är centrum för den lokala ekonomin sedan viktoriansk tid. Det är ett bra ställe för att få en känsla för det lokala livet och de mest genuina stånden är frukt- och grönsaksstånden.

Restips till Mauritius, på bild Kalaisson temple
Restips till Mauritius, på bild sockerrör

4. Sockeräventyret

Följ med på L’Aventure du Sucre (sockeräventyret) och lär dig mer om hur Mauritius har påverkats av sin sockerindustri. Den före detta sockerfabriken Beau Plan är nu en av de bästa museerna i Mauritius som inte bara berättar historien om sockertillverkningen, utan också täcker Mauritius historia kring slaveri och romhandel. Det går fint att ta med sig barnen hit då museet vänder sig till barn genom sina två maskotar som berättar historien kring sockret på ett förenklat och barnvänligt sätt.

5. Galoppbanan Champ de Mars

Champ de Mars vackra galoppbana var en militär träningsplats tills Mauritius Turf Club grundades 1812, vilket gör galoppbanan till den näst äldsta i världen. Idag uppfyller tävlingarna här en hög internationell standard och galopp är en av landets mest populära sporter. Tävlingssäsongen här pågår från cirka april till november och det största loppet av alla är Maiden Cup som brukar hållas i september. Galoppbanan ligger nära hamnen i Port Luis.