Dyk bland korallrev på Mauritius

5 saker att göra på Mauritius

Söker du något att göra förutom avkopplande stranddagar och vattenaktiviteter så har Mauritius en rad olika aktiviteter att testa på. Besök ett socker museum och lär dig mer om Mauritius handelshistoria, upplev de färgglada hinduiska templen eller prova att storhandla på den centrala marknaden i Port Louis. Här är våra 5 bästa tips på saker att göra på Mauritius!

Färgglada Kalaisson Temple

1. Färgglada tempel

Det färgglada Kalaisson templet som ligger i Port Luis representerar en liggande kropp, med lotusblomman som huvud och ingången dess fötter. Detta mycket vackra tempel är ett exempel på dravidiansk arkitektur med dess kupoler täckta av heliga figurer från hinduisk mytologi. Färgglada Triolet Shivala är det största hindutemplet på Mauritius och är lokalt känt som "Grand Shivala Triolet". Arkitekturen här återspeglar det bengaliska inflytandet och byggnaderna är verk av tamilska hantverkare, sammansatt av färgglada gudar och blommiga designer över en vit bakgrund.

3. Den lokala marknaden i Port Luis

Port Louis marknad är centrum för den lokala ekonomin sedan viktoriansk tid. Det är ett bra ställe för att få en känsla för det lokala livet och de mest genuina stånden är frukt- och grönsaksstånden.

Färgglada fiskar på Mauritius

3. Dyk och snorkla

Mauritius bjuder på utmärkta dyk- och snorklingsmöjligheter. Ön är omgiven av vackra korallrev och har en häftig undervattensvärld med färgglada fiskar, sköldpaddor och många andra marina djur. Upptäck några av de populäraste platserna för dykning och snorkling som bland annat Blue Bay Marine Park, Belle Mare Plage och Flic en Flac. Det finns flera dykcenter runt om på ön som erbjuder både dykutflykter och dykcertifikat som passar såväl nybörjaren som den erfarne. Läs om våra 8 bästa strandtips som du inte får missa!

4. Sockeräventyret

Följ med på L’Aventure du Sucre (sockeräventyret) och lär dig mer om hur Mauritius har påverkats av sin sockerindustri. Den före detta sockerfabriken Beau Plan är nu ett av de bästa museerna i Mauritius som inte bara berättar historien om sockertillverkningen, utan också täcker Mauritius historia kring slaveri och romhandel. Det går fint att ta med sig barnen hit då museet vänder sig till barn genom sina två maskotar som berättar historien kring sockret på ett förenklat och barnvänligt sätt.

5. Galoppbanan Champ de Mars

Champ de Mars vackra galoppbana var en militär träningsplats tills Mauritius Turf Club grundades 1812, vilket gör galoppbanan till den näst äldsta i världen. Idag uppfyller tävlingarna här en hög internationell standard och galopp är en av landets mest populära sporter. Tävlingssäsongen här pågår från cirka april till november och det största loppet av alla är Maiden Cup som brukar hållas i september. Galoppbanan ligger nära hamnen i Port Luis.


Tips & Inspiration

Se alla våra restips för Mauritius, hitta och boka en resa till Mauritius eller prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Alla restips för Mauritius

Här kan du ta del av våra bästa tips på sevärdheter, de bästa stränderna och härliga naturupplevelser. Inspireras av våra bästa restips inför din resa till magiska Mauritius!

Se alla restips för Mauritius

Mauritius

  • Exotiska paradisstränder
  • Fantastisk snorkling
  • Härliga naturupplevelser
Se alla resor till Mauritius

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspirerande restips och erbjudanden inför din nästa resa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här