Exotisk paradisstrand på Mauritius

8 stränder på Mauritius

Att hitta en strand med härlig vit sand är inte svårt på Mauritius. Välj om du vill koppla av bland vajande palmer, testa på dykning eller kanske ta dig ut och prova någon av de vattensporter som erbjuds. Här har vi samlat våra 8 bästa stränder på Mauritius!

Restips till Mauritius, på bild Le Morne Beach

1. Le Morne

Le Morne ligger på en halvö på Mauritius västkust, vid foten av det majestätiska Morne Brabant-berget som är listat som ett världsarv av Unesco. Le Morne är lättillgänglig från kustvägen och är en vacker strand med mil av vit sand med stora casuarinaträd omgiven av ett kristallklart vatten som är perfekt att dyka i. Stranden kallas Mauritius bästa kitesurfplats och är särskilt populär bland vindsurfare och kitesurfare. Stranden är fortfarande en trevlig plats för bad, men räkna med att det är trångt på helger.

2. La Cambuse 

La Cambuse är en vacker orörd strand att njuta av. Planera en heldag i naturen, långt borta ifrån allt vad stadsmiljö heter. Bra att veta är att här skyddar inte korallrevet så mycket, så vissa starka strömmar kan komma in. Men det går ändå fint att ta ett dopp i det svalkande vattnet. 

Restips till Mauritius, på bild Trou aux Biches Beach

3. Trou aux Biches 

Trou aux Biches ligger på öns nordvästra del och är cirka två kilometer lång. Sanden här är otroligt mjuk och det är också en perfekt strand för snorkling, då ett stort rev ligger nära land. Om du stannar till kvällen har du en perfekt vy mot den skimrande solnedgången. Bra att veta är att det är en del båtar som lägger till vid denna strand och om du inte vill ligga på din handduk så kan du också hyra solstolar och parasoll här.

4. Grand Baie

Grand Baie är Mauritius livligaste strand och har ett stort utbud av vattenaktiviteter och tidvis även ett ganska hektiskt båtliv. Stranden är också känd som Grand Bay Beach och är en av de kortaste stränderna på Mauritius. Hit åker du inte för att koppla av i tystnad eller för att njuta av kristallklart vatten, utan snarare för att testa på vattenaktiviteter och uppleva ett rikt nöjesliv. Det är få restauranger som har servering direkt på stranden, men Café de la Plage är ett härligt undantag. Här finns också både klubbar och restauranger i närheten av stranden.

Restips till Mauritius, på bild Flic en Flac Beach

5. Flic en Flac

Flic en Flac är öns längsta strand och gör sig perfekt för sköna promenader. Flic en Flac täcker en bra bit av Mauritius västra kust och längs stranden finner du koraller, snäckskal och sjöborrar. De senare kan vara bra att tänka på om du vill bada, ett tips är att köpa badskor.. Detta är lokalbefolkningens semesterparadis och du finner minst lika många mauritier här som turister. Längs med stranden finner du food trucks som serverar både internationella och mauritiska maträtter, ofta till en billig peng.

6. Tamarin

Tamarinbukten är en av de vackraste platserna på ön och floden Black River rinner ner från bergen och delar stranden i två delar, men det är inga problem att vada över floden. Det är en mycket skön botten, bara sand och enstaka stenar. Här är det ingen risk att sticka sig på sjöborrar. Tamarin är en av de få stränderna som saknar ett skyddande rev, vilket ibland ger större vågor som går bra att surfa på. 

Restips till Mauritius, på bild Belle Mare Beach

7. Belle Mare

Belle Mare är en härlig strand som är en hel mil lång. Här kan du uppleva magisk dykning under vattenytan eller passa på att testa windsurfing. Det finns gott om barer och restauranger på stranden och det kan bli trångt på helgerna ibland. Den vita stranden kantas med stora golfbanor, stora hotellkomplex, en familjevänlig vattenpark och massor av vattensporter.

8. Blue Bay

Blue Bay är en skyddad marinpark som har öns mest myllrande undervattensliv. Vill du inte ta dig ut och snorkla själv så finns det möjlighet att ta en båttur med glasbotten för att sedan snorkla i grupp och uppleva det vackra undervattenslivet. Blue Bay är en betydligt lugnare strand på ön och har färre besökare än de flesta stränderna på Mauritius. 


Tips & Inspiration

Se alla våra restips för Mauritius, hitta och boka en resa till Mauritius eller prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Alla restips för Mauritius

Här kan du ta del av våra bästa tips på sevärdheter, de bästa stränderna och härliga naturupplevelser. Inspireras av våra bästa restips inför din resa till magiska Mauritius!

Se alla restips för Mauritius

Mauritius

  • Exotiska paradisstränder
  • Fantastisk snorkling
  • Härliga naturupplevelser
Se alla resor till Mauritius

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspirerande restips och erbjudanden inför din nästa resa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här