Fakta om Taghazout

Transfer:

Från flygplatsen till våra hotell i Taghazout, ca 50 min.

Stränder:

Stranden inne i Taghazout är ca 300 meter lång och består av sand. Undervattensströmmar kan förekomma. Utmed kusten ligger flera fina sandstränder att välja mellan och vid flera av dessa finns solstolar och parasoller att hyra.

Nöjen:

Det finns inget nattliv i själva Taghazout. Nattliv finns dock i Agadir med barer, nattklubbar, diskotek och kasinon. På hotellen i Taghazout finns det barer med levande musik.

Kommunikationer:

Lokalbussen går flera gånger om dagen mellan Taghazout och Agadir. Det finns också gott om taxibilar.

Aktiviteter:

Surfning och andra vattensporter såsom windsurfing, vattenskidor och jet ski. Det finns även yoga på hotell Paradise Plage och golfbana vid hotell Hyatt Place Taghazout Bay.

Bra att veta:

Runt den 23 april 2020 börjar den muslimska heliga fastemånaden ramadan. Under denna period är den lokala kommersen lite stillsammare. Många affärer håller stängt och du kan uppleva att serviceverksamheten överlag går lite långsammare. Under ramadan är det ytterst ovanligt att alkohol serveras innan solen går ner. På vissa resmål och hotell serveras inte alkohol alls under ramadan, på andra serveras alkohol endast på en specifik plats eller så kan det tillåtas endast på rummet. Under ramadan förekommer ingen underhållning.

Det serveras ingen alkohol inne i själva Taghazout, men på hotellen finns både barer och restauranger där det serveras alkohol.