Flygfoto över vacker strand på Maldiverna

Upptäck Maldiverna

Maldiverna är ett tropiskt paradis med över 1200 öar med kristallklart vatten och vita sandstränder. Ett populärt resmål för dig som söker sol, avkoppling och magiska omgivningar! 

Ön Kuredu, Maldiverna

Hotellöar, bebodda öar eller obebodda öar?

Maldiverna består av 1 200 små vackra korallöar som är indelade i 26 mindre ögrupper, så kallade atoller. Förutom de ca 90 hotellöarna är det bara 200 av öarna som är bebodda.

Öarna i Maldiverna kan delas upp i tre kategorier: hotellöar, bebodda öar och obebodda öar. På hotellöarna finns det bara hotell, som ofta är ganska lyxiga. Hotellöarna hålls väldigt rena och fina och standarden är hög. Det serveras alkohol och det är tillåtet att bada i bikinin. Eftersom prisnivån ofta är relativt hög brukar All Inclusive vara ett prisvärt och bekvämt alternativ.

På de bebodda öarna är alkohol förbjudet, och bikini är endast tillåtet på en särskild turiststrand som därför kallas bikini beach. Här är boendet oftast av enklare slag. Fördelen är förstås att de bebodda öarna är billigare, och du kommer närmare lokalbefolkningens vardag. Många obebodda öar kan besökas på dagsutflykter, men det är förbjudet att vistas på dem under mörkrets timmar.

Valet mellan dyrare hotellö och billigare bebodd ö beror på vilken typ av semester du vill ha. Är det den traditionella drömmen om Maldiverna som lockar -  barfotalyx, undersköna stränder och fina hotell på stranden -  rekommenderar vi absolut en hotellö. Är hotellstandard, privata ständer och alkoholhaltiga drycker mindre viktigt kan en bebodd ö vara ett prisvärt alternativ. Vill du mest åka på utflykter för att dyka eller snorkla finns det gott om alternativ på de bebodda öarna.

3 anledningar att resa till Maldiverna:

  1. Vackra stränder: Maldiverna är kända för sina fantastiska stränder med vita sanddyner och turkost vatten - en perfekt plats för avkoppling och sol & bad.

  2. Fantastisk dykning: Maldiverna är en av världens mest populära resmålen för dykning snorkling. Njut av det marina livet under vattenytan och utforska vackra korallrev.

  3. Lyxiga resmål: Det finns många lyxiga hotell och resorts som erbjuder både avkoppling och lyxiga upplevelser. Du kan bland annat njuta av härliga spa-behandlingar och god mat.


Några av våra hotell i Maldiverna där all inclusive ingår


Tips & inspiration
 Hitta värmen året runt, läs våra reseguider eller signa upp dig till vårt nyhetsbrev.

Värmeguiden

Hitta värmen året runt med vår värmeguide! Vi tipsar om vilka resmål som passar dig baserat på hur varmt du vill ha det på din semester.

Hitta värmen med värmeguiden

Reseguider

I våra reseguider hittar du tips på de mysigaste restaurangerna, finaste stränderna, mest intressanta sevärdheterna och mycket mer!

Läs våra restips

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspirerande restips och erbjudanden inför din nästa resa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här