Kanada Roadtrip

British Columbias fantastiska berg i kombination med frekventa snödumpar gör vår roadtrip i Kanada svårslagen. Ja, det är skillnad på snö och snö. Här snackar vi champagnesnö av högsta kvalitet. I grupper om max tolv deltagare och två erfarna guider åker vi i legendariska orter med oändligt av lekfull terräng. Detta vill du inte missa!

Just nu!

Nu erbjuder vi 6 månaders räntefri avbetalning via Klarna. Läs mer »Fakta och faciliteter

Pool
Restaurang
Barnpool
Bar
Pool med barnsektion
All Inclusive erbjuds
Spa
Wifi på rummet
Gym
Mer fakta

 

Fatmap

Grymt 3D-verktyg för oss skidåkare, här kan du hitta olika turer och offpist åk.

Väderprognoser

Vill du veta senaste vädret i Fernie, vårt första stopp? Här hittar du också snöhistorik.

Pistkartor

Karta över skidområdet (vi åker inte i så mycket pister på denna resa)


Om hotellet

Hela konceptet med Kanada Roadtrip bygger på känslan att dra på en skidresa med ett gäng likasinnade polare som alla vill få så mycket grym skidåkning som möjligt i puder, lössnö, offpist eller vad man nu vill kalla det under våra 8 skiddagar. Och så klart inte att glömma – ha sjukt kul ihop.

Om skidåkningen
Kanada och framför allt British Columbia är legendariskt för sin fantastiska terräng där det ofta dumpar rejält med snö. Kanada Roadtrip är en av favoriterna under resan besöker vi några av British Columbias bästa skidorter, Fernie Alpine Resort, Whitewater Ski Resort, Red Mountain Ski Resort, Revelstoke Mountain Resort och Kicking Horse Mountain Resort. På dessa skidorter ligger fokus mer på områdena utanför pisterna och inom ”Ski Area Boundary” så finns massor av grymma åk. Orterna är riktiga puderhålor och har det mesta vi söker i jakten på den bästa skidresan, nämligen massor av puder och inte allt för mycket folk

Utrustning
I och med att det är en rundresa på flera skidorter bör man ta med sig skidutrustning då skidhyra blir ett logistiskt pussel på plats.

Svårighetesgrad
För att få ut så mycket av denna resa som möjligt skall du kunna köra tämligen obehindrat utanför pisten och behärska lössnöåkning bra. Det blir en del fantastisk skogskidåkning i Kanada. Ålder spelar noll roll, bara du älskar skidåkning eller brädåkning. För allas trevnad avråder vi nybörjare att åka på våra Roadtrips till Kanada. Du måste vara minst 16 år med medföljande målsman för att delta på dessa resor.

Ingår

  • Flyg tur & retur
  • Transfer *)
  • Transport under resan
  • Boende inkl. frukost
  • Liftkort 8 hela skiddagar
  • Guidning

Program
Dag 1: Ankomst till Calgary och transfer till Fernie.
Dag 2-3: Uppvärmning och puderjakt i Fernie Alpine Resort. Hett tips! Catskiing på förfrågan, checka med oss om plats!
Dag 4-6: Vi drar vidare till nästa puderhåla, Nelson. Perfekt utgångspunkt för att hitta pudersnö: Valet står mellan Whitewater Ski Resort och Redmountain Ski Resort.
Dag 7-8: Nu steppar vi upp en nivå och spenderar två dagar i det omtalade Revelstoke!
Dag 9: De sista två nätterna spenderas i Golden med en rock-n-roll dag i Kicking Horse Mountain Resort, här ska benen ha gjort sitt!
Dag 10: Hemfärd från Calgary.

Bra att veta

Transfer
Vi rekommenderar att du bokar ett flyg med ankomsttid mellan kl. 12.00-14.00, och avgångstid kl. 15.00-17.00. Detta för att transfern ska fungera smidigt. Ankommer du efter den rekommenderade tiden, samt avreser innan den rekommenderade tiden, måste du ordna och betala för transfer på egen hand.

Skidbagage
Om du tar med dig egen skidutrustning rekommenderar vi att du registrerar det snarast möjligt, vi kan inte garantera bokning av skidor och det sker på egen hand på flygbolagets hemsida. Mer information hittar du här.