Hokkaido Roadtrip

Hokkaido Roadtrip, ett spännande äventyr på den nordligaste delen av Japan där kultur, mat och skidåkning är står i fokus. 8 fullspäckade skiddagar på 4 olika skidorter i liten grupp om 7 deltagare.

Just nu!

Nu erbjuder vi 6 månaders räntefri avbetalning via Klarna. Läs mer »


Rumstyper

Del i dubbelrum

Läs om våra rumstyper och se bilder


Fakta och faciliteter

Pool
Restaurang
Barnpool
Bar
Pool med barnsektion
All Inclusive erbjuds
Spa
Wifi på rummet
Gym
Mer fakta

 

Fatmap

3D karta över Furano med tips på offpiståk. Bra verktyg för oss freeriders!

Väderprognoser

Vill du veta senaste vädret i Furano? Historik och prognos 6 dagar framåt

Pistkartor

Karta över skidområdet (vi åker inte i så mycket pister på denna resa)


Om hotellet

Dags för puderjakt på Japanska ön Hokkaido. Hokkaido Roadtrip 2.0 är en renodlad roadtrip där vi rör oss till nya puderberg nästan varje dag. Vi tar sikte på orter som tex Furano, Asahidake, Tomamu Ski Resort och Teine. Dessa orter är mindre och ödsligare vilket vi så klart uppskattar! Vi bor på traditionellt japanskt sätt i twin- eller flerbäddsrum under resans gång. Vi bor i små byar och städer som ligger strategiskt till bergen. Räkna med mycket teckenspråk på Hokkaido Roadtrip och en mängd olika försök på menyerna för att hitta någon middagsrätt som faller en i smaken.

Om skidåkningen
Åkningen är djup, ensam och enormt cool på alla dess olika vis i detta magiska land. Eftersom vi är små grupper med 7 gäster per guide så kan vi transportera oss smidigt i vår minibuss (som dock inte är helt anpassad för längre personer) I Japan åker man mycket i skogen så det är viktigt att kunna hantera snabba svängar i skogsåkning.

Obligatorisk utrustning

  • Lavinutrustning; spade, sond, transceiver
  • Skiutrustning: skidor, stavar, pjäxor, hjälm

Svårighetsgrad
För att få ut så mycket av denna resa som möjligt krävs det god skid- eller snowboardföring och vi rekommenderar att du har flera säsonger bakom dig. På denna resa är det extra viktigt för säkerheten och för alla deltagares upplevelse att gruppen är på en jämn nivå. Offpisten i Japan är varierande med en hel del skogsåkning vilket innebär att du behöver behärska både korta och långa svängar i utmanande terräng där pucklar och andra hinder förekommer. Som skidåkare tar du dig även ner för en svart backe utan bekymmer och du har vana av att befinna dig i opistad terräng. För allas trevnad avråder vi alltså nybörjare till att åka på våra resor till Japan. Rekommenderad åldersgräns: 18 år.

Boende
På Hokkaido Roadtrip bor vi nio nätter på fyra olika hotell och så kallade Ryokan som är likande vandrarhem. Vi bor strategiskt för att kunna ta oss till olika berg beroende på snöfall. De olika boenden är lite enklare hotell där man bor i ”del i dubbelrum”. Vi börjar resan med två nätter i Sapporo som är den lite större staden på Hokkaido ön, därefter bär det av till Asahikawa följt av Furano och Tomamu. I städerna finns ett stort utbud av restauranger, barer och såklart karaoke! På boendet ingår lakan och städning.

Ingår:

  • Flyg tur & retur inkl. transfer*)
  • Boende inkl. frukost
  • Liftkort 8 hela skiddagar
  • Guidning med Apollo Sports-guider

Bra att veta

Transfer
Vi rekommenderar att du bokar ett flyg med ankomsttid mellan kl. 12.00-14.00, och avgångstid kl. 09.00-11.00. Detta för att transfern ska fungera smidigt. Ankommer du efter den rekommenderade tiden, samt avreser innan den rekommenderade tiden, måste du ordna och betala för transfer på egen hand.

Skidbagage
Om du tar med dig egen skidutrustning rekommenderar vi att du registrerar det snarast möjligt på flygbolagets hemsida. Vi kan inte garantera bokning av skidor och det sker på egen hand på flygbolagets hemsida. Mer information hittar du här.

Alla hotell, Hokkaido

Japow

En återkommande klassiker och vår puderresa nummer ett! Om du är på jakt efter en oförglömlig skidupplevelse, så är detta resan för dig!