Expertens tips inför första träningsresan

SUP SUP är en perfekt mix av utforskning och träning

Träningsresan har ändrat form och målgrupp. Förr var det hårdsatsande motionärer som åkte, idag vill alla oavsett bakgrund testa. Daniel Giray leder utvecklingen av Apollo Sports och här delar han sina bästa tips för att göra din första träningsresa så bra som möjligt.
– Träningsresor ska vara roliga, och anpassade efter dina behov. Och de blir alltid bättre med lite förberedelser, säger Daniel Giray.

Välj bland ett stort utbud av träningsaktiviteter hos Apollo

Om du är sugen på din första träningsresa, finns det lite att fundera på. Visst, det går att hoppa på första bästa plan och fortfarande ha en fantastisk resa. Men planering kan hjälpa dig lite extra längs vägen. 
 
– Gör en lista på vad som lockar att träna. Då blir det enklare när du väl är på plats. En träningsresa är en utmärkt möjlighet för att lära sig nya tekniker, träningsformer och testa något nytt. Fundera på vad du vill utvecklas inom, och välj din träning efter det, säger Daniel Giray.  
 
Att planera sin resa är bra även för vad som ska ned i resväskan.  
 
– Det går att förhandsboka utrustning, och det är värt att fundera på hur du tänker göra. Vill du till exempel hyra cykel eller tar du med egen? Tänker du mixa svettiga pass med fina middagar som kräver lite uppstyrd klädsel? En god idé är att köpa till extra bagagevikt om du tänker ta med en del utrustning och mycket kläder.

Padel finns på flera av Apollos sporthotell

Glöm inte vindjackan och passa på att njuta


Att åka till öar innebär förstås träning i sol och vind. Särskilt om du tänker cykla eller springa. 
 
– Ta med en vindjacka och glöm inte solkrämen. Träningsresor ger dig chansen att träna i fantastiska miljöer där solen ofta skiner, där det krävs mer solskydd än på dina vanliga resor. Vindjackan är ett måste för kvälls- eller morgonpass, när blåsten är svalare. 
 
Även om träningsresor såklart ger resenärerna möjligheten att träna hur mycket som helst, kan det vara värt att stanna upp och njuta av allt som destinationen erbjuder.  
 
– En vanlig missuppfattning är att man drillas och tränar stenhårt alla dagar, när verkligheten är en annan. Ja, det går att träna hur mycket som helst. Men det är också ett hotell, precis som alla andra hotell. Du måste inte träna varje dag, utan kan förstås njuta av sol, bad och fantastisk mat precis som på vilken semester som helst, säger Daniel Giray. 

Crawl Slipa simtekniken tillsammans med erfarna instruktörer

Tvätta själv och fyll på med vätska


Beroende på hur ofta du tänker träna kan det vara värt att ta med handtvättmedel, istället för att packa ner alla träningskläder du äger. 
 
– Att tvätta träningskläder med handtvätt sparar plats. Kläderna torkar snabbt i solen och vinden, och är kvickt redo för nästa pass. Så ta med handtvättmedel om du tänker att du ska få in många pass men vill spara plats. 
 
Att byta ut svenskt höstmörker mot Fuerteventura innebär förstås en rejäl temperaturskillnad och större antal soltimmar. 
 
– Glöm inte vätskeersättningen, särskilt för längre pass i solen. Drick lite mer vatten än vanligt också, träning i sol och värme innebär en annan påfrestning än hemma i höstmörka Sverige, avslutar Daniel Giray. 
 
Med både tips och solkräm “nedpackade” i resväskan är du förmodligen redo för din första träningsresa. Och glöm inte det viktigaste tipset – att ha roligt på din resa!

Daniels tips i korthet

  • Testa något nytt 
  • Planera din resa efter vad du vill träna 
  • Använd solkräm och ta med vindjacka 
  • Tänk på att stanna upp och njuta av din resa 
  • Använd handtvättmedel om du tänker träna ofta 
  • Glöm inte vätskeersättningen

Bra att veta

Läs mer om varför det är tryggt att resa med Apollo, rutiner för Covid-19 på våra resmål och få svar på frågor om din resa.

Apollo är det trygga valet

Här kan du läsa mer om vad som ingår när du bokar och reser tillsammans med oss.

Läs mer

Frågor & svar

Här hittar vanliga frågor och svar om din resa. Du kan även chatta med vår kundservice eller kontakta oss på annat vis. Hur kan vi hjälpa dig?

Till frågor & svar