Hur tillgängligt ett resmål är varierar kraftigt. Den standard och anpassning, speciellt för rörelsehindrade, som vi är vana vid hemifrån finns tyvärr sällan på resmålen. Det är vårt mål att alla som reser med oss skall få en så lyckad semester som möjligt. För att kunna uppnå detta är det mycket viktigt att Apollo vid bokningstillfället får reda på vilka specifika krav som din funktionsnedsättning ställer på en väl fungerande semester. 

Sjukdomar

Om man vet om att man lider av en sjukdom (t.ex. hjärt och lung-sjukdomar) som kan medföra speciella behov under flygningen är det på eget ansvar att ordna intyg från läkare och försäkringsbolag som säger att man klarar av flygningen. Är du osäker så kan du kontakta oss så kan vi se om just ditt flygbolag kräver sådana intyg.

Rullstolsburen - På flygplatsen

Om du är rullstolsburen måste du kontakta oss i god tid innan din avresa för att beställa assistans till flygplatsen, samt för att stiga på och av flyget. Hos vissa flygbolag måste vi ansöka om speciella tillstånd för att rullstolen ska få lastas. Behöver du assistans fyller du i detta formulär.

Tillgänglighetsanpassad transfer

Observera att det som oftast inte är möjligt att ta med rullstol i transferbussen. Vi är givetvis behjälpliga med att ordna annan transport – eventuell extrakostnad är dock på egen räkning. Våra reseledare har tyvärr ingen möjlighet att hjälpa till att lyfta/bära ombord personer med rörelsehinder samt bagage.

Tillgänglighetsanpassade hotell

Det är långt ifrån alla hotell som är anpassade för personer med rörelsehinder. Våra reserådgivare tar gärna fram förslag på hotell som vi vet passar dig med särskilda behov. För de flesta hotell behöver vi göra en förfrågan för att få ett tillgänglighetsanpassat rum, då de oftast bara har ett fåtal sådana. Vi rekommenderar bland annat följande hotell för dig med särskilda behov.

Hotell på Kreta


Hotell på Teneriffa

apollo mondo selected
Green Garden Resort - vinter 22/23
Boka lägenhet med privat pool

Green Garden Resort - vinter 22/23


Hotell på Fuerteventura


Hotell på Gran Canaria


 

Hotell på Rhodos

Hotell i Förenade Arabemiraten