Turkish Airlines (TK)

turkishairlines.com

Turkish Airlines är Turkiets nationella flygbolag och startade 1933. Flygbolaget är baserat i Istanbul och flyger till 219 flygplatser runt om i världen. Turkish Airlines är medlem i Star Alliance.

Bagage

  • Incheckat bagage: får väga max 30 kg per person och det finns inga restriktioner på antalet väskor per passagerare.
  • Handbagage: utöver incheckat bagage, är varje passagerare tillåten ett handbagage á 8 kg med maxmåtten 55x40x23 cm.
  • Spädbarn: passagerare som reser med barn under 2 år får ha med sig ytterligare 10 kg och en barnvagn utan kostnad.

Övervikt och specialbagage

Vänligen besök Turkish Airlines bagagesidor för information om övervikt och specialbagage.

Mat ombord

Mat ingår på våra flygningar med Turkish Airlines. De vanligaste specialmåltiderna går att lägga till under Min bokning.

Gällande speciella allergier, till exempel nötallergi, måste en förfrågan på nötfri måltid göras i god tid innan avresa och styrkas med ett läkarintyg på engelska. Förfrågan tillsammans med läkarintyg skall göras till Apollo senast 14 dagar innan avresa för att kunna godkännas av flygbolaget. Har man en allvarlig luftburen nötallergi bör man rådfråga sin läkare om man är lämpad för flygningen, då Turkish Airlines inte garanterar nötfria flygningar. För ytterligare information vänligen besök Turkish Airlines hemsida eller kontakta Apollo.

Förboka sittplats

När du har fått din biljett kan du göra seating på Turkish Airlines hemsida. Eventuell kostnad kan tillkomma. Vänligen besök Turkish Airlines hemsida för mer information.

Uppgradering

Vi har tyvärr inte möjlighet att tillgodose förfrågningar om uppgraderingar.

Biljett och incheckning

E-ticket krävs och skickas på mejl ca.10 dagar innan avresa. Var ute i god tid på flygplatsen. Vill man checka in online kan man göra detta på Turkish Airlines hemsida tidigast 24 timmar innan avresa, dock inte senare än 90 min innan avgång. För mer information vänligen besök Turkish Airlines hjälpsidor. 

Taxfree

Finns inte.

Speciella behov

Om du har beställt rullstolsassistans på flygplatsen eller har andra speciella behov inför avresa och/eller ombord på flygningen, bör du vara uppmärksam på att Turkish Airlines kan komma att behöva göra en medicinsk bedömning för att säkerställa att du kan fullfölja din resa och erbjuda dig den assistans du behöver. För att ta reda på vad som gäller för just din resa, vänligen besök Turkish Airlines hemsida för mer information.


Fler tillval till charterresan

Checka in bagage, boka transfer till och från flygplatsen eller se alla tillval för charterresan.

Incheckat bagage

Enklaste sättet, och snällast mot plånboken, blir det om du lägger du till incheckat bagage som tillval när du bokar din resa. 

Läs mer och boka

Transfer till och från flygplatsen

Med en förbokad transfer mellan flygplats och hotell får du en smidigare resa. Res tryggt, säkert och enkelt till och från hotellet.

Läs mer och boka

Alla tillval till charterresan

Vi har en mängd tillval som du kan addera till din resa för att ge den det lilla extra. Välj bland tillval före resan, under flygresan samt på resmålet.

Se alla tillval