Thai Airways (TG)

thaiairways.com

Thai Airways är Thailands nationella flygbolag och ingår i flygalliansen Star Alliance. Thai Airways flyger förutom inom Thailand till många städer runt om i världen - allt från reguljärflyg till charter. Flygbolaget är känt för sina generösa och bekväma säten, en fantastisk service och prisbelönt mat. I vinter flyger du med Apollo och Thai Airways till Thailand. Incheckning sker via SAS.

Bagage

  • Incheckat bagage får väga från 20 kg per person, exakt tillåten bagagevikt beror på biljettypen. 
  • Handbagage: Utöver incheckat bagage, är varje passagerare tillåten ett handbagage á 7 kg med max-mått 56 x 45 x 25 cm.
  • Spädbarn: passagerare som reser med barn under 2 år får ha med sig ytterligare ett incheckat bagage som max får väga 10 kg samt en barnvagn utan extra kostnad.

Övervikt/Specialbagage

  • De flesta specialbagage såsom sportutrustning ingår i den totala frivikten. Överstiger vikten för specialbagage den totala frivikten betalar du en extra avgift på flygplatsen.
  • För mer specifik information om ditt bagage vänligen besök Thai Airways bagagesidor.

Förboka sittplats

Apollo gör en förbeställning av sittplatser ombord på flyget ca 1 månad innan avresa. Förbeställning eller ändring av sittplats kan göras när du har mottagit din E-ticket (ca 4 veckor innan avresa). Önskar du ändra seatingen kan detta göras kostnadsfritt och i mån av plats, genom att logga in med ditt PNR-nummer här. Observera att plats med babyvagga och plats med bättre benplats kostar extra. Plats vid nödutgång kan endast köpas till på flygplatsen vid avresa.

Uppgradering av klass

På våra flygningar med Thai Airways finns det möjlighet att uppgradera sig till Royal Silk Class/Business Class och detta görs på förfrågan i mån om plats. Priser per person kan variera från 16 500 kronor och uppåt. Vänligen besök Thai Airways hemsida för mer information om de olika flygklasserna.

Mat ombord

Mat ombord ingår på våra flygningar med Thai Airways. De vanligaste specialmåltiderna går att beställa i samband med att du bokar din resa. Gällande allergier, t.ex. nötallergi, kan en nötfri måltid erbjudas mot förfrågan i god tid innan avresa. Vid allvarlig luftburen nötallergi bör man rådfråga sin läkare om man är lämpad för flygningen eftersom Thai Airways inte erbjuder nötfria flygningar. För ytterligare information, kontakta Apollo eller besök Thai Airways hemsida.

Biljett och incheckning

E-ticket krävs och skickas på mejl ca. 3 veckor innan avresa.

Var ute i god tid innan avresa. Vill man checka in online kan man göra det på Thai Airways hemsida tidigast 24 timmar innan avresa. För mer information vänligen besök Thai Airways hjälpsidor.

Resor till och från Göteborg med SAS

Mellan Göteborg och Arlanda reser man reguljärt med SAS. I undantagsfall checkas bagaget endast in till Arlanda och inte till slutdestinationen. Hämta då ut bagaget på Arlanda och checka in det själv till nästa flyg.

Resor till Koh Samui

Mellan Bangkok och Koh Samui reser man med Thai Airways eller Bangkok Airways. I undantagsfall checkas bagaget endast till Bangkok och inte till slutdestinationen. Hämta då ut bagaget och checka in det på nästa flyg.

Reser du vidare från Bangkok till Koh Samui med Bangkok Airways, har du tillgång till till deras Boutique Lounge på Bangkoks flygplats.

Taxfree

Taxfree kan köpas ombord.

Speciella behov

Om du har beställt rullstolsassistans på flygplatsen eller har andra speciella behov inför avresa och/eller ombord på flygningen är det viktigt att man som resenär informerar Apollo i god tid innan avresa, så att flygbolaget kan säkerställa att du kan fullfölja din resa och erbjuda den assistans du behöver. För ytterligare information vänligen besök Thai Airways hemsida.


Fler tillval till charterresan

Checka in bagage, boka transfer till och från flygplatsen eller se alla tillval för charterresan.

Incheckat bagage

Enklaste sättet, och snällast mot plånboken, blir det om du lägger du till incheckat bagage som tillval när du bokar din resa. 

Läs mer och boka

Transfer till och från flygplatsen

Med en förbokad transfer mellan flygplats och hotell får du en smidigare resa. Res tryggt, säkert och enkelt till och från hotellet.

Läs mer och boka

Alla tillval till charterresan

Vi har en mängd tillval som du kan addera till din resa för att ge den det lilla extra. Välj bland tillval före resan, under flygresan samt på resmålet.

Se alla tillval