Qatar Airways (QR)

qatarairways.com

Qatar Airways är ett av världens snabbast växande flygbolag och flyger för närvarande till fler än 130 destinationer världen över. Från Stockholm flyger Qatar Airways med en Boeing 787-800 samt en Airbus A350-900 direkt till Dohas femstjärniga flygplats med vidare förbindelser till bl.a. Sydostasien, Indiska Oceanen, Australien samt sydöstra Afrika. Qatar Airways har röstats fram som världens bästa flygbolag genom SKYTRAX World Airline Awards under flera år, senast så sent som 2021.

Bagage

Maxvikt och maxmått på bagage

 • Incheckat bagage får max väga 25 kg i Economy Class, 40 kg i Business Class.
 • Handbagaget får max väga 7 kg med maxmått: 50 x 37 x 25cm (15 kg i Business Class)
 • Kostnader för övervikt betalas på flygplatsen och är inget som kan förbokas.
 • Barn upp till 2 år får checka in 10 kg och en barnvagn utan extra kostnad.
   

Övervikt

Övervikt kan endast betalas på flygplatsen. 
Besök Qatar Airways bagagesidor för mer information.

Specialbagage

Specialbagage kan förbokas på Qatar Airways hemsida via Manage a booking eller betalas på flygplatsen. Övervikt betalas på flygplatsen. Vänligen besök Qatar Airways hemsida för mer information.

Se Qatar Airways bagagesidor för mer information.

Observera

Det är inte tillåtet att ta med MacBook Pro Travel Advice på flygresor med Qatar Airways. Detta gäller både handbagage och incheckat bagage.

Ombord på Qatar Airways

 • 5-stjärnigt resande.
 • Breda säten med generöst benutrymme.
 • Mjuka kuddar, filtar och toalettartiklar.
 • Utsökt mat och dryck i alla kabinklasser.
 • Välj bland över 1000 underhållningsalternativ.

Mat ombord

Mat och dryck ingår. 

Specialmat

Specialmat går att lägga till under bokning/avbokning av flygtjänster i Min bokning. 

Qatar Airways erbjuder följande specialmat:

Alla måltider ombord på Qatar är fläskfria. Har man på grund av sin religion ytterligare preferenser går det bra att kontakta Apollo

 • vegetarisk
 • vegansk
 • laktosfri
 • glutenfri
 • specialmat för diabetiker. 

Alla måltider ombord på Qatar är fläskfria. Har man på grund av sin religion ytterligare preferenser går det bra att kontakta Apollo.


Allergier

Vid allergier är det viktigt att du kontaktar Apollo i god tid före avresa. I vissa fall kräver Qatar Airways att ett speciellt formulär skall fyllas i. Vid luftburen allergi krävs dessutom ett MEDIF (Medical Information Form) underskrivet av läkare. Kan du som resenär ej uppvisa korrekt intyg vid avresa riskerar du att bli nekad ombordstigning. Kontakta Apollo för ytterligare information samt formulär.

Sittplatsbokning

Seating sker automatiskt. Eventuella undantag görs vid resa med spädbarn eller vid behov av assistans. Det går ej att förbeställa plats vid nödutgång, det kan endast göras på flygplatsen. Kontakta Apollo för ytterligare information.

Babyvagga

För att kunna göra en förfråga om babyvagga får inte barnet väga mer än 11 kilo och får inte heller vara äldre än 24 månader. 

Covid-19

Det är viktigt att du som resenär håller dig uppdaterad på aktuella restriktioner och regler på grund av Covid-19. Ta del av viktig information på Qatars hemsida.  

 

Uppgradering av flygklass

På våra flygningar med Qatar Airways finns det möjlighet att uppgradera sig till Business Class, det görs på förfrågan i mån av plats. Priser kan variera från 15 000 kronor och uppåt. Vänligen besök Qatar Airways hemsida för mer information om vad som erbjuds i Business Class. Är du intresserad av en uppgradering är du välkommen att kontakta Apollo för ytterligare assistans.

Biljett

E-ticket krävs och skickas på mejl ca 4 veckor innan avresa. Har du bokat en sista minuten-resa får du din biljett ca 8 dagar innan avresa.Var god kontrollera i god tid innan avresa att alla uppgifter stämmer på din e-ticket. Kontrollera även flygtiderna. 

Speciella behov

Om du har beställt rullstolsassistans på flygplatsen eller har andra speciella behov inför avresa och/eller ombord på flygningen, bör du vara uppmärksam på att Qatar Airways kan komma att behöva göra en medicinsk bedömning för att säkerställa att du kan fullfölja din resa samt att de kan erbjuda dig den assistans du behöver. Var god läs mer om speciella behov på Qatar Airways hemsida. Där finns även möjlighet att ladda ner en så kallad MEDIF (Medical Information Form) som du kan ta med till din läkare för underskrift. När du fått det kan Apollo sedan hjälpa dig att få din assistans godkänd av flygbolaget.

Graviditet

Fram till vecka 29 behövs inget läkarintyg. Från vecka 29 kan flygbolaget kräva ett läkarintyg. Detta läkarintyg, även kallad Medif, laddas ner från Qatars hemsida där även mer information för gravid finns. 


Fler tillval till charterresan

Checka in bagage, boka transfer till och från flygplatsen eller se alla tillval för charterresan.

Incheckat bagage

Enklaste sättet, och snällast mot plånboken, blir det om du lägger du till incheckat bagage som tillval när du bokar din resa. 

Läs mer och boka

Transfer till och från flygplatsen

Med en förbokad transfer mellan flygplats och hotell får du en smidigare resa. Res tryggt, säkert och enkelt till och från hotellet.

Läs mer och boka

Alla tillval till charterresan

Vi har en mängd tillval som du kan addera till din resa för att ge den det lilla extra. Välj bland tillval före resan, under flygresan samt på resmålet.

Se alla tillval