Miljömärkta hotell

Vill du bo på ett hotell som drivs och agerar hållbart? Välj något av våra hotell som är certifierade av Travelife eller är Green Key-märkta. För att uppnå certifiering av Travelife och Green Key måste hotellen uppfylla flera olika kriterier och granskas sedan regelbundet.

Green Key

Green Key är en ledande internationell miljömärkning för anläggningar i turistbranschen och har över 2 700 miljömärkta anläggningar i 56 länder världen över. Green Key stöds av World Tourism Organization (WTO) och United Nations Environment Programme (UNEP).

För att erhålla Green Key-märkning måste 13 olika kriterieområden gällande miljö och hållbarhet uppfyllas på hotellet. Dessutom ska hotellet formulera en miljöpolicy och varje år upprätta miljömål och handlingsplaner för att uppnå dessa. Hotellen ska också, på olika sätt, arbeta med socialt ansvarstagande samt kommunikation och samverkan med gäster och andra intressenter. Innan själva miljömärkningen för Green Key görs får anläggningarna kontrollbesök. Ett år efter miljömärkningen sker YTTERLIGARE ett kontrollbesök och därefter görs kontroller minst en gång vart tredje år.

Resmål

Klassificering

Pris

Avstånd till strand

Avstånd till centrum

Boendet ska ha/erbjuda

Sol & bad

Mat & dryck

Måltider

Rum/lägenhet

Hälsa

Övrigt

Rekommenderade hotell

Typ av boende