Hotell Parga Beach i Parga, Grekland

Miljömärkta hotell

Vill du bo lite grönare och lämna ett mindre avtryck? Välj ett hotell som är hållbarhetscertifierat av Travelife eller ett som är miljömärkt av Green Key. För att uppnå Travelife-certifiering och Green Key-märkning måste hotellen uppfylla en mängd olika kriterier inom miljö och hållbarhet. De ska också hela tiden bli lite bättre, och vara redo för de nya granskningar som sker regelbundet.

Green Key

Green Key är en ledande internationell miljömärkning för anläggningar i turistbranschen och har över 2 700 miljömärkta anläggningar i 56 länder världen över. Green Key stöds av World Tourism Organization (WTO) och United Nations Environment Programme (UNEP).

För att erhålla Green Key-märkning måste 13 olika kriterieområden gällande miljö och hållbarhet uppfyllas på hotellet. Dessutom ska hotellet formulera en miljöpolicy och varje år upprätta miljömål och handlingsplaner för att uppnå dessa. Hotellen ska också, på olika sätt, arbeta med socialt ansvarstagande samt kommunikation och samverkan med gäster och andra intressenter. Innan själva miljömärkningen för Green Key görs får anläggningarna kontrollbesök. Ett år efter miljömärkningen sker YTTERLIGARE ett kontrollbesök och därefter görs kontroller minst en gång vart tredje år.

Resmål

Klassificering

Pris

Avstånd till strand

Avstånd till centrum

Boendet ska ha/erbjuda

Sol & bad

Mat & dryck

Måltider

Rum/lägenhet

Hälsa

Övrigt

Rekommenderade hotell

Typ av boende