Vandring i Epirusområdet

I Epirusregionen, det vill säga Parga, Sivota och Zagoria med omnejd, finns några av Greklands vackraste platser och en mängd vandringsleder som tar dig rätt in i den grekiska vildmarken. I de mäktiga Pindusbergen finns vandringsleder för alla nivåer. Vandra mellan de charmiga byarna,
i den djupa Vikosravinen eller längs med en av floderna som rinner längs med Aoos- och Vikosravinen. Här vandrar du bland vilt växande vitlök och färska, doftande kryddor som oregano
och salvia. 


Vandringsresa - Vandra i Pindusbergen

Kombinera din sol- & badsemester i Parga med en tredagars vandring i Pindusbergens makalösa natur. 

Zagoria

Upplev ett annorlunda och spännande Grekland - följ med på en tredagars vandring i den grekiska vildmarken i Pindusbergens makalösa natur. Vandringen sker i raviner, bland fritt växande vitlök och färskdoftande kryddor som oregano och salvia, längs med vattendrag och förbi ikoniska stenbroar. Vyerna är magiska under hela vandringen. I bergen bor allt från vilda hästar, lodjur, rådjur och rävar till varg och brunbjörn. Dock är djuren väldigt skygga och vi garanterar inte mer än spår.

Denna vandring kombinerar du med sol- och badsemester i Parga. Perfekt för dig som vill ha en aktiv och upplevelserik semester varvad med några avkopplande dagar vid havet.

Läs mer och boka vandring i Pindusbergen


Dagsvandringar i Epirusområdet

Följ med på en guidad vandringsutflykt under din semester och upplev mer av resmålet du besöker.

Vandra till Lichnos Beach

Vandra från Parga till Lichnos Beach

Upptäck vackra Lichnos med en vandringsutflykt! Dagen börjar med en vandringar längs de grekiska olivlundarna med grönskande pinjeträd, fjärilar och sköldpaddor. På vägen passeras kyrkan St. George's Church och den charmiga tavernan Elea. Ägarinnan Marina har själv byggt tavernan och om hon är hemma finns det tid för en pratstund innan vandringen fortsätter upp till en utkikspunkt. Här bjuds det på utsikt över Parga och den populära stranden Lichnos Beach som är målet för dagen. Väl nere vid stranden finns det tid att ta ett svalkande dopp och något lätt att äta.

Övrig information:

  • Vandring är ca 3 kilometer.
  • Utflykten tar ca 3 h.
  • Nivån för vandringen är medelsvår.

 

Läs mer och boka vandringsutflykten