Vacker utsikt över stranden Limnonari Beach på Skopelos

Upptäck Skopelos

Det finns massor att se och upptäcka på Skopelos under din semester. Kanske vill du göra som Meryl Streep i Mamma Mia och ta trapporna upp till någon av öns små kyrkor? Eller varför inte ge dig ut på en vandring längs någon av öns vandringsleder?

Skopelos stad

Skopelos stad

Den gamla stadskärnan i Skopelos stad ligger i sluttningen vid hamninloppet. Bakom kyrkan Paniagia Panagitsa ligger Kastro, ruinerna av ett gammalt venetianskt fort. De små gränderna och gatorna i den gamla stadsdelen är byggda som en labyrint för att förvirra pirater och ovälkomna gäster. Nunneklostret Evangelistria är det enda aktiva klostret på Skopelos, beläget på den högsta punkten över Skopelos hamn. Det är trevligt att besöka klostret för att se nunnornas hantverk och njuta av den imponerande utsikten. I området finns flera vackra klosterbyggnader. När du besöker Skopelos får du inte missa den vackra svarta och vita keramik som ön är berömd för. När du lägger till med båten i Skopelos hamn är det inte långt till närmaste keramikbruk där du kan se hur tillverkningen går till och köpa med dig fina souvenirer hem.

Mamma Mia-kyrkan, Skopelos

Upplev Skopelos charmiga byar

Neo Klima/Elios är en liten stad belägen knappt 3 mil från Skopelos stad, längs vägen till Glossa. Staden byggdes 1965, när befolkningen evakuerades till Klima efter ett stort jordskalv. Från Klima kan du promenera till hamnstaden Loutraki. På den nordligaste delen av Skopelos ligger öns näst största stad med en betagande utsikt över Egeiska havet. Här kan du känna vardagslunken i en stad som fortfarande är relativt opåverkad av turismen.

Upplev Skopelos till fots

På Skopelos finns flera olika vandringsleder som sträcker sig över hela ön som tar dig genom pittoreska byar och grönskande skogar till vackra stränder. På Skopelos finns fem utmarkerade vandringsleder. Två i norr (T4 & T5) och tre i söder (T1, T2 & T3).

Filmen Mamma Mia

Ett annat tips är att hyra en bil eller ta en taxi, alternativt följa med på vår utflykt Mamma Mias Höjder för att få återuppleva scenen i Mamma Mia där Meryl Streep sjunger ”The winner takes it all”. Spring upp för backen och känn dig som en filmstjärna. Det ska sägas att det inte är samma kyrka som i filmen, men det är ändå en rolig upplevelse och utsikten är underbart vacker!


Några av våra populära hotell på Skopelos


Tips & Inspiration

Se alla våra restips för Skopelos, hitta och boka en resa till Skopelos eller prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Alla restips för Skopelos

Här hittar du våra bästa tips på underbara stränder, lokala smakupplevelser, intressanta sevärdheter och mycket mer!

Se alla våra restips för Skopelos

Skopelos

  • Fantastiska stränder med kristallklart vatten
  • Vacker natur och charmiga byar
  • Kombinera med Skiathos och Alonissos
Se alla resor till Skopelos

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspirerande restips och erbjudanden inför din nästa resa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här