Vindsurfing på Rhodos

Sportaktiviteter på Rhodos

På Rhodos finns många möjligheter till att aktivera sig! Ta med kompisgänget på go-cart, utse semestermästaren i bowling, testa SUP eller varför inte snorkla eller lära dig dyka?

Snorkla i Kalithea

Den gamla kurorten Kalithea med sina varma källor är en rofylld semesterort. Stranden består av grovkornig sand och klappersten och vattnet är perfekt för snorkling och dykning.

Paradis för surfare

Rhodos västkust blåser det ofta lite mer, vilket lockar windsurfare från hela världen. Här finns flera windsurfingcenter som erbjuder allt från nybörjarkurser till spännande tävlingar för den som är erfaren. Hyr en bräda på plats, exempelvis i Ixia eller i Prasonissi i söder.

Stand up paddelboard

Är du nyfiken på att testa SUP, stand up paddelboard? Ta med kompisarna eller familjen och häng med på vår tre timmar långa Stand up Paddel utflykt. Du får en introduktion på land innan vi ger oss ut och paddlar på det kristallklara vattnet och upplever den vackra kustlinjen från havet.

Cykla på Rhodos

På Rhodos finns bra förutsättningar för cykling. De flesta vägarna är asfalterade och det finns allt från vackra kustvägar till tuffa backar. Bor du på vårt Apollo Sports-hotell Levante – powered by Playitas ingår såväl cykel som guidade mountainbikesturer.

Minigolf

Varför inte utmana resesällskapet på minigolf? Ta er till minigolfbanan vid Lardos och spela en runda eller två.  Betalar du 5 euro extra har du möjlighet att spela så mycket som du vill under hela din semester! Prata med Stergios som tog minigolfen till Grekland och äger banan i Lardos. 

Tennis

Många hotell har sina egna tennisbanor. Vill du spela tennis på en riktig klubb ska du bege dig till Rhodos norra spets. Mellan akvariet och kasinot ligger Rhodian Tennis Club, där du kan hyra bana, racket och bollar till ett bra pris. Fler banor och sportaktiviteter finns på Kallipatria Sportscenter, söder om gamla stan i Rhodos.

Gokart

Gokart är en rolig aktivitet att ta med kompisgänget på. I Faliraki ligger en bana där ni kan utse bästa fartdåren. Hit kommer du enkelt med buss från de flesta av orterna på Rhodos. 

Vattenparken i Faliraki

Adrenalinsökarna kommer inte bli besvikna på vattenlandet i Faliraki, som sägs vara Greklands största. Stingrockan, boomerangen, fritt fall och kamikazebanorna, här finns allt! Förutom den sedvanliga vågpoolen och lazy rivern finns en häftig piratpool med rutschkanor för de mindre besökarna. Inträdet går på ca 24 euro för vuxna och 16 euro för barn 3–12 år, barn under 3 år går in gratis. Läs mer om Waterpark på Rhodos

Sporthotellet för hela familjen

Levante – powered by Playitas är ett perfekt val för dig som vill ha en aktiv semester och vill kunna kombinera sol och bad med träning! Här finns massor av sportaktiviteter att välja mellan och vare sig du vill spela tennis, cykla, gymma eller hänga med på ett gruppträningspass så kommer du att trivas här. Vill du simma finns det en 25-meterspool med startpallar och linor, och vill du cykla erbjuds gratis utlåning av cyklar och gratis guidade mountainbiketurer. Hotellet ligger direkt vid stranden i Afandou och här finns gott om vattensporter som till exempel SUP (stand up paddle), vattenskidor, wakeboard och segling.

Läs mer om Levante – powered by Playitas

Tips & Inspiration

Se alla våra restips för Rhodos, hitta och boka en resa till Rhodos eller prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Alla restips för Rhodos

Här hittar du våra bästa tips på de mysigaste restaurangerna, finaste stränderna, härligaste sevärdheterna och mycket mer!

Se alla våra restips för Rhodos

Rhodos

  • Rikligt nöjesliv
  • Idylliska småbyar
  • Långa stränder & fina badvikar
Se alla resor till Rhodos

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspirerande restips och erbjudanden inför din nästa resa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här