Fakta om Rhodos

Tidsskillnad:

Svensk tid + 1 timme.

Språk:

På Rhodos talar man grekiska. Många talar engelska.

Valuta:

Euro (EUR)

Transfer:

Från Rhodos internationella flygplats, Diagoras, till vårt första hotell i Ialyssos tar det ca 15 minuter, till Rhodos stad och Ixia tar det ca 25 minuter, till Kalithea 30 minuter. Till Faliraki tar det ca 40 minuter, till Afandou ca 50 minuter och till Lindos ca 1 timme och 30 minuter. Till Lardos och Kiotari tar det ca 1 timme och 45 minuter. Transfer sker vanligtvis utan Apollos personal.

Stränder:

Rhodos östkust anses ha de bästa sandstränderna. På västkusten kan sanden vara uppblandad med rundslipad småsten och här fläktar medelhavsvinden Meltemian. I Lardos finns trevliga badmöjligheter med grov sand eller klappersten. Sandstranden i Kalithea är grovkornig med små runda stenar. Omkring Lindos finns flera trevliga badvikar. Här kan du läsa mer om Rhodos finaste stränder.

Nöjen:

Rhodos stad har ett hektiskt nöjesliv. I vissa delar av staden ligger musikbarer, diskotek och barer vägg i vägg med varandra. Inne i den medeltida stadsdelen har nöjeslivet en mer sofistikerad ton. I Faliraki finns det också gott om barer. I de övriga orterna är det betydligt lugnare och kvällen spenderas på mysiga tavernor. I Lindos finns trevliga caféer och barer.

Kommunikationer:

Goda buss- och taxiförbindelser på ön. Uthyrning av bilar, mopeder, motorcyklar och cyklar. Bilfärjor till Pireus/Aten. Båt till andra grekiska öar och Turkiet. Flygförbindelse med Aten, Thessaloniki och många grekiska öar.

Aktiviteter:

I Afandou, ca 20 km från Rhodos stad, finns en 18-håls golfbana. Till Kalithea går dagliga sportdykningsturer. Vattensporter vid flertalet stränder. Här kan du läsa mer om sport och träning på Rhodos.