Matupplevelser på Limnos

På Limnos lyser svenska menyer med sin frånvaro och på sin höjd är menyerna översatta till engelska. Här är inte heller menyerna anpassade efter turisterna, utan här kan du i stället njuta av riktig grekisk mat, precis så som grekerna själva vill ha den. Mycket av maten på Limnos är dessutom producerad på ön. Här kan du lära dig mer om det grekiska köket.

Raratonga Beach bar Spendera en dag vid Agios Ioannis-stranden och Beach bar Raratonga

Raratonga Beach Bar

I Agios Ioannis några kilometer norr om Myrina finns den populära beachbaren Raratonga Beach Bar. Strandbaren, som har en välkomnande atmosfär och trevlig personal, ligger på en kulle ovanför stranden och har en meny bestående av enklare rätter som club sandwich och toasts. Handlar du i från beachbaren är solstolar och parasoller på stranden utan kostnad.  

 

Barbounaki 

Barbounaki är en fisk- och skaldjursrestaurang som även den ligger i Agios Ioannis. Slå dig ner direkt vid havet, eller kanske under klipporna och njut av vällagade rätter och bra service.


Romeo

Nedanför den venetianska borgen, precis vid en klassisk blå, vit kyrka och med havet som närmsta granne, ligger den fina restaurangen Romeo. Här serveras mat på råvaror producerade på ön. 

 

 På Limnos semestrar grekerna själva och det märks på de genuina menyerna

Barer längs med havet

Vid Richa Nera-stranden finns flera strandtavernor och barer som är populära på dagtid. Köper du lunch och dryck från baren så ingår solstolar och parasoller. Och om du sedan fortsätter längs med vattnet in mot Myrina då finns fler barer och restauranger på rad längs med kajkanten som är mer populära på kvällen. Slå dig ner på en taverna eller bar och njut av såväl utsikten som god mat & dryck. 
 

Och charmiga restauranger i Myrinas hamn

Fortsätter du att promenera genom Myrina så kommer du till hamnen, och den äldre delen av byn. Här finns en mängd fisktavernor att välja mellan. När du äter här har du utsikt över såväl den lilla småbåtshamnen som den större hamnen där färjor från fastlandet lägger till. Väldigt mysigt! 

Restaurang Μπερεκέτι sticker ut ur mängden då det serveras traditionell meze, med fokus på fisk eftersom den ligger i hamnen, och med de allra bästa råvarorna. Ett perfekt val om du vill äta en lite finare middag på en restaurang med väldigt bra service.

Besök en vingård under semestern på Limnos

Vin från Limnos

Limnos har erkänt god kvalitet på vin och här finns många vingårdar och flera bra vinproducenter. Den vulkaniska jorden på västra halvön ger en fin ton av sina mineraler till vinet. Flera av producenterna tar även emot besök för visning och provsmakning. 

Utforska vinet från Limnos och smaka på de bästa sorterna ön har att erbjuda - följ med på en kväll i vinets tecken.


Tips & Inspiration

Se alla våra restips för Limnos, hitta och boka en resa till Limnos eller prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Limnos

  • Orört och autentiskt
  • Fina stränder
  • Utmärkta sport- och träningsmöjligheter
Se alla resor till Limnos

Hotell på Limnos

Sporthotellet Porto Myrina - powered by Playitas, strax utanför Myrina, är perfekt för dig som vill ha en aktiv semester i natursköna omgivningar med närhet till en grekisk småstad.

Se alla hotell på Limnos

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspirerande restips och erbjudanden inför din nästa resa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här