Träning på Porto Myrina - powered by Playitas

Porto Myrina – powered by Playitas är ett nytillskott i vår Playitas-familj, ett sporthotell med fokus på en aktiv semester för familjen, par, singelresenärer och högpresterande hobbymotionärer. Det är hotellet passar alla som gillar det goda i livet; träning och motion, semester, god mat och dryck samt ännu mera motion. Här väljer du tempot och kan träna så mycket eller så lite du vill, och det bästa är att de flesta aktiviteterna ingår i resans pris. Läs mer om Sports Inclusive längre ner på sidan.

På hotellet finns ett nybyggt välutrustat och fräscht gym med frivikter, maskiner, cardiomaskiner och en stor stretchyta. Vi erbjuder dagliga träningspass; gruppträningspass, ledarledda träningsklasser som funktionell träning, yoga, dansklasser och mycket mer. Nybyggt utomhusgym för crossfit-träning/funktionell träning som vi kallar WOD Box. Tre nybyggda padelbanor med coachning och gruppspel samt två tennisbanor. Vattensporter som kajak och SUP (stand up paddle board). Det finns multicourt för 5-mot-5- fotboll och basket. Löpning och löprundor. Beachvolley. Givetvis erbjuder vi också tävlingsmoment varje vecka som ett aquathlon, löpning och veckans WOD-challenge

Porto Myrina – powered by Playitas är utvecklat av Apollo Sports och hotellets faciliteter är byggda för att ta emot motionärer och elitaktiva på alla nivåer. 

Skanna QR-kod för att se aktuellt sportprogram eller klicka på QR-koden för att se ett exempelprogram.

Porto Myrina – powered by Playitas är utvecklat av Apollo Sports och hotellets faciliteter är byggda för att ta emot motionärer och elitaktiva på alla nivåer.


Mer om träningen på Porto Myrina – powered by Playitas

Här kan läsa mer om sport- och träningsutbudet på Porto Myrina – powered by Playitas.

Löpning, Porto Myrina - powered by Playitas

Löpning

Fin löpning på asfalt, grus eller stig. Spring genom byn Myrinas gränder, spring backe upp till fortet, sprinta på hamnrakan eller ta dig till friidrottsanläggningen några kilometer bort.

Gym, Porto Myrina - powered by Playitas

Gym

Här hittar du öns största hotellgym på 350 m2, som är beläget i hotellets huvudbyggnad. Gymmet är fyllt med löpband, roddmaskiner, styrkemaskiner, Ski Erg och lyftarplattformer, fria vikter med en stor yta för övningar och stretch. Gymmet är luftkonditionerat och rymligt, dagsljuset väller in från flera håll. I direkt anslutning till gymmet finns ett mini-torg för nedvarvning.

Åldersgräns i gymmet är 16 år för att få träna på egen hand. Tillsammans med målsman/ansvarig vuxen från 12 år. 

 

 

 

 

Cykling, Porto Myrina - powered by Playitas

Cykling

Cykelcenter

Kom förbi cykelcentret och få tips på trails, snacka cykel eller repa cykeln innan du drar i väg på en runda. Cyklar finns att hyra och vi erbjuder guidade turer (social rides) utan extra kostnad. Medtag egna skor och pedaler. Vi har SPD och flats, men alltid skönt att ha egna prylar. Hjälm är obligatoriskt och ingår i cykelhyran. Är du cyklist tar du enkelt med dig din egen cykel. Förboka din cykeltransport med flygbolaget samt glöm inte addera cykeltransfer på bussen direkt i din bokning. Du packar cykeln i en cykelväska eller i en låda från din cykelhandlare.

Åldersgräns för de arrangerade turerna är 16 år. 

På Limnos finns goda förutsättningar för cykling. Här finner du många olika trails bland kullar och dalar. Terrängen varierar mellan både grus och asfalt & vi erbjuder Gravel bikes som fungerar på båda delarna, för att få ut det mesta av turerna i Limnos med dess varierade terräng. Gravel bikes är som en landsvägscykel fast med tjockare däck, du får helt enkelt det bästa av två världar, cykla snabbt som på en landsvägscykel & ta dig an mer utmanande terräng på en & samma cykel! Du kan välja mellan att delta på guidade turer tillsammans med våra cykelinstruktörer som du bokar in på plats i vårt cykelcenter eller kom förbi & hyr en cykel för cykeltur på egen hand eller med ditt resesällskap. 

Wahoo Kickr Bike

Porto Myrina - powered by Playitas är ett välutrustat sporthotell när det kommer till faciliteter och utrustning. Därför finns för er som tävlar och tränar online möjligheten till detta även hos oss. På hotellet har vi en (1) Wahoo Kickr Bike med inbyggd effektmätare, crème de la crème bland inneträningscyklar, den kraftfullaste (i skrivande stund) och överlägset mest realistiska cykelupplevelsen inomhus så du kan koppla upp dig mot Zwift eller annan virtuell träningsplattform. Om du ej har ett konto på Zwift ännu så rekommenderar vi dig att skapa ett konto innan ankomst så att du kan tracka dina träningspass på Wahoo biken, annars går det även bra att använda hotellets eget konto. Läs mer om Zwift här.

Limnos Gravel bike

 

Gruppträning, Porto Myrina - powered by Playitas

Gruppträning

På Porto Myrina finns flera ytor för gruppträning. En stor rosa plattform utomhus samt en multicourt utomhus för gruppträning/träningspass under bar himmel. Vid den rosa plattformen, som har havsutsikt, kör vi ledarledda gruppträningspass till musik, liksom morgonens yoga. Ytan är utrustad med en scen så du kan se våra instruktörer tydligt. Även på multicourten körs det ibland ledarledda gruppträningspass till musik och mellan varven spelas det fotboll och basket. Multicourten kan bokas av grupper under icke schemalagda tider. Bokning görs i sportbokningen. För de dagar det är för varmt för att träna ute eller om det skulle komma en regnskur, finns en inomhussal för gruppträning. Vi har också en mindre gruppträningsyta för den lilla gruppen eller sällskapet.

Längre upp på sidan kan du se tider och pass. Vi reserverar oss för eventuella justeringar i programmet.
Åldersgräns för gruppträning som kräver utrustning är 15 år. Tillsammans med målsman från 12 år. 

Simning, Porto Myrina - powered by Playitas

Simning

Du som vill simträna kan använda hotellets pool. Den är ca 50 m (ej olympisk) och passar bäst på morgonen. Vid stranden har hotellet två bryggor som passar bra att äntra för öppet vattensimning i det kristallklara vattnet. 

WOD Box - Porto Myrina - powered by Playitas

WOD Box

WOD Boxen är ett utomhusgym, anpassad för crossfit-träning, funktionell träning i grupp och andra träningsformer för de som vill träna ute i friska luften, men med tak över huvudet. Här tränar vi både muskler, hjärta och lungor. En underbar plats om du gillar att ta ut dig det lilla extra. WOD står för ”workout of the day”.

 

Padel

Padel

På hotellet finns 3 nybyggda banor att hyra. Det finns även utrustning att hyra. Gruppcoaching 1-2 timmar per dag ingår! Vi arrangerar även gruppspel. 

Indoor Cycling

Indoor cycling

Indoor cycling (spin) ingår i Sports Inclusive.

Indoor cycling /spinning/ passar alla. Oavsett om du vill köra ett pulspass på egen hand eller hänga med på ett av våra gruppträningspass. Du justerar själv motståndet under instruktion och klasserna anpassas individuellt oavsett om du är nybörjare eller van motionär. Våra cykelpass hålls inne eller ute beroende på säsong. Pulshöjande cykelpass sittandes och ståendes till musik. Vi har nya cyklar från danska Body Bikes SMART +

Cyklarna är ergonomiskt designade och kompatibla med appen BODY BIKE Indoor Cycling som du själv laddar ner i Google Play eller App Store. I appen kan du lägga till dina personliga inställningar och koppla upp dig till cykeln du använder. Via Bluetooth får du sedan löpande information om din prestation, effekt och puls under passet. Varje cykel är utrustad med en USB-port där du kan ladda din mobil under tiden du tränar där energin kommer från dina tramptag. Det kallas SMART Charge. Hållbarhet i liten skala! Kom ihåg att ta med en egen USB-sladd bara.

Tennis, Porto Myrina - powered by Playitas

Tennis

Här finns 2 tennisbanor att hyra, underlaget är konstgräsmatta. Bana bokas i sportbokningen på plats. Racket finns att låna, och bollar finns att köpa om du inte har egna med dig.  

 

Sociala sporter, Porto Myrina - powered by Playitas

Sociala sporter

Varje vecka arrangeras basket, volleybollmatcher, fotbollsmatcher och andra roliga sociala sporter.
Utomhuspingisbord finns.

 

Vattensport, Porto Myrina - powered by Playitas

Vattensport

SUP och kajak på stranden utan extra kostnad.

Sportbokningen, Porto Myrina - powered by Playitas

Sportsbokning & Sports shop

På hotellet i anslutning till pool och poolbaren hittar du sportshoppen, här kan du hitta plaggen och utrustningen du missade att packa ned för din träningsresa. Under bemannade tider bokar du även tennisbanor och padel här, när sportshoppen är stängd kan du boka tennis & padel i hotellets reception.

Under måndag till fredag bokas övriga klasser i hotellets reception, på söndagar (ankomstdag) sker dock all sportbokning i sportshoppen för att avlasta receptionen.

Cyklar bokas på plats i cykelcentret en dag i förväg.

Alla aktiviteter och utrustning bokas på plats på hotellet. 

Pickleball

Nyhet! Nu finns det pickleballbanor på Porto Myrina - powered by Playitas. Pickleball är en racketsport med paddlar och boll som kombinerar element från tennis, badminton och bordtennis. Spelas precis som padel i par men kan också spelas som singel. Sporten är känd för att vara lättillgänglig och populär bland spelare i alla åldrar. Passa på att testa denna nya roliga racketsport under din semester. Bokning av bana, liksom hyra av utrustning. Observera att pickelball är en vindkänslig sport.

Beach volley, Porto Myrina - powered by Playitas

Beachvolleyboll

Här spelar vi både på schemalagda tider samt spontanspelar mot andra gäster på hotellet.

 


Sports Inclusive

Sports Inclusive på Porto Myrina - powered by Playitas innebär att ett brett utbud av sport och träning är inkluderat i resans pris. Powered by Playitas filosofi är att alla som vill ska kunna träna fritt, testa nya sporter och dela träningsglädjen, utan att behöva tänka på extra kostnader. Här kan du se vad som ingår i Sports Inclusive på Porto Myrina - powered by Playitas.

 

Ingår i Sports Inclusive

Gruppträning och ledarledda träningspass
Gym, välutrustat med maskiner, cardiomaskiner, fria vikter
WOD Box
Yoga
Social padel klasser 1-2 timmar/dag
2 tennisplaner
SUP (stand up paddle board)
Kajak
Löpning (joggingrundor, kartor mm)
Ledarledda cykelturer (Gravel)
Indoor Cycling (spin)
Wahoo Kickr Bike
Multicourt (gruppträning, basket, 5-5 fotboll)
Öppen vattensimning (på egen hand)
Beachvolleyboll

 

Mot avgift

Padel (banahyra & utrustning)
Cykelhyra dag/vecka (Gravel)
Spa/wellness center (behandlingar)
Kitesurfing (Keros beach)
Windsurfing (Keros Beach) 
Simträning (PT)
Tennis

 (banahyra, utrustning samt lektioner)

Pickleball (banhyra & utrustning)
Personlig träning

 

Prislista 2024

Åldersgräns

Sport Åldersgräns Kommentar
Sociala aktiviteter/sporter Anpassad Anpassas efter hotellets gäster så att det blir ett varierat utbud för både barn och vuxna.
Gruppträning med utrustning & Indoor cycling 16 år 12-15 år i sällskap av ansvarig vuxen.
Gruppträningsaktiviteter utan utrustning 13 år Yngre barn i sällskap av ansvarig vuxen.
Cykelaktiviteter 18 år 12-17 år i sällskap av ansvarig vuxen.
WOD box 16 år  
Gym 16 år 12-15 år i sällskap av ansvarig vuxen.
Tennis & padel 15 år 12-14 år i sällskap av ansvarig vuxen vid gruppträning. Ingen åldersgräns i egen grupp eller vid privatlektioner.
Vattensport 15 år 8-14 år i sällskap av ansvarig vuxen. Simkunnighet ett krav. 
Simkurser 4 år  

Boka träningsresa, gruppresa eller läger

Porto Myrina – powered by Playitas är ett utmärkt hotell för dig som vill träna och toppa formen. Boka din träningsresa, träningsläger, löparresa, klubbresa, kompisgäng eller träningscenter. Är du en person med stort socialt nätverk kan du Bli din egen researrangör. Önskar du hjälp med din bokning eller har frågor är du välkommen att höra av dig till oss:

Telefon: 0771-37 37 37 
Allmänna frågor: [email protected]
Boka gruppresa: [email protected]

För bokningsförfrågningar via mejl ange kontaktuppgifter, namn och ålder.


Olympisk träningsstandard

Apollo är officiell leverantör av Olympiska träningsläger till Sveriges Olympiska Kommittés (SOK) Topp & Talangprogram inklusive den Svenska OS-truppen. 
Porto Myrina – powered by Playitas är från 2022 olympisk camp med olympisk träningsstandard från 2021 där SOK kvalitetssäkrat gymutrustning, sportinfrastruktur och träningsytor för att hålla professionell nivå.

Hotellet har bredden med unika möjligheter till fysläger/barmarksläger. Inramningen med bra och inspirerande miljöer för teambuilding, utbildningar
och sociala aktiviteter samt möjlighet till vila och återhämtning vilket är minst lika viktigt som själva träningen för alla aktiva. Dessutom är det positivt
för medföljande som inte själva tränar lika intensivt, och en klar fördel för aktiva som är borta länge och reser med sin familj.

Läs mer om vårt samarbete med SOK här.