Träning på Porto Myrina - powered by Playitas

Porto Myrina – powered by Playitas är ett nytillskott i vår Playitas-familj, ett sporthotell med fokus på en aktiv semester för familjen, par, singelresenärer och högpresterande hobbymotionärer. Det är hotellet passar alla som gillar det goda i livet; träning och motion, semester, god mat och dryck samt ännu mera motion. Här väljer du tempot och kan träna så mycket eller så lite du vill, och det bästa är att de flesta aktiviteterna ingår i resans pris. Läs mer om Sports Inclusive längre ner på sidan.

På hotellet finns ett nybyggt välutrustat och fräscht gym med frivikter, maskiner, cardiomaskiner och en stor stretchyta. Vi erbjuder dagliga träningspass; gruppträningspass, ledarledda träningsklasser som funktionell träning, yoga, dansklasser och mycket mer. Nybyggt utomhusgym för crossfit-träning/funktionell träning som vi kallar WOD Box. 3 nybyggda padelbanor och 2 tennisbanor med coachning och gruppspel. Vattensporter som kajak och SUP (stand up paddle board). Det finns tennisbanor och multicourt för 5-mot-5- fotboll och basket. Löpning och löprundor. Beachvolley. Givetvis erbjuder vi också tävlingsmoment varje vecka som ett aquathlon, löpning och veckans WOD-challenge

Porto Myrina – powered by Playitas är utvecklat av Apollo Sports och hotellets faciliteter är byggda för att ta emot motionärer och elitaktiva på alla nivåer. 

Sportprogram


Mer om träningen på Porto Myrina – powered by Playitas

Här kan läsa mer om sport- och träningsutbudet på Porto Myrina – powered by Playitas.

Gym, Porto Myrina - powered by Playitas

Gym

Här hittar du öns största hotellgym på 350 m2, som är beläget i hotellets huvudbyggnad. Gymmet är fyllt med löpband, roddmaskiner, styrkemaskiner, Ski Erg och frivikter med en stor yta för övningar och stretch. Gymmet är luftkonditionerat och rymligt, dagsljuset väller in från flera håll. I direkt anslutning till gymmet finns ett mini-torg för nedvarvning.

Åldersgräns i gymmet är 15 år för att få träna på egen hand. Tillsammans med målsman från 10 år. 

Skissbilder på gymmet:

Löpning, Porto Myrina - powered by Playitas

Löpning

Fin löpning på asfalt, grus eller stig. Spring genom byn Myrinas gränder, spring backe upp till fortet, sprinta på hamnrakan eller ta dig till friidrottsanläggningen några kilometer bort.

Gruppträning, Porto Myrina - powered by Playitas

Gruppträning

På Porto Myrina finns flera ytor för gruppträning. En stor rosa plattform utomhus samt en multicourt utomhus för gruppträning/träningspass under bar himmel. Vid den rosa plattformen, som har havsutsikt, kör vi ledarledda gruppträningspass till musik, liksom morgonens yoga. Ytan är utrustad med en scen så du kan se våra instruktörer tydligt. Även på multicourten körs det ibland ledarledda gruppträningspass till musik och mellan varven spelas det fotboll och basket. Multicourten kan bokas av grupper under icke schemalagda tider. Bokning görs i sportbokningen. För de dagar det är för varmt för att träna ute eller om det skulle komma en regnskur, finns en inomhussal för gruppträning. Vi har också en mindre gruppträningsyta för den lilla gruppen eller sällskapet.

Längre upp på sidan kan du se tider och pass. Vi reserverar oss för eventuella justeringar i programmet.
Åldersgräns för gruppträning som kräver utrustning är 15 år. Tillsammans med målsman från 12 år. 

Padel

Padel

På hotellet finns 3 nybyggda banor att hyra. Det finns även utrustning att hyra. Gruppcoaching 1-2 timmar per dag ingår! Vi arrangerar även gruppspel. 
Porto Myrina - powered by Playitas är ett rekommenderat padelhotell av Dansk Padel Forbund, DPF.

 

 

WOD Box - Porto Myrina - powered by Playitas

WOD Box

WOD Boxen är ett utomhusgym, anpassad för crossfit-träning, funktionell träning i grupp och andra träningsformer för de som vill träna ute i friska luften, men med tak över huvudet. Här tränar vi både muskler, hjärta och lungor. En underbar plats om du gillar att ta ut dig det lilla extra. WOD står för ”workout of the day”.

Skissbilder på WOD Boxen:

Cykling, Porto Myrina - powered by Playitas

Cykling

Cykelcenter

Ett nybyggt cykelcenter ligger i lokal garagemiljö. Häng med på en arrangerad tur, kom förbi och fixa cykeln, pumpa däcken och ta en cykelkaffe, innan du drar iväg på en runda.
Cyklar finns att hyra och vi erbjuder guidade turer (social rides) utan extra kostnad. Medtag egna skor och pedaler. Vi har SPD och flats, men alltid skönt ha egna prylar. Hjälm är obligatoriskt och ingår i cykelhyran.
Är du cyklist tar du enkelt med dig din egen cykel. Förboka din cykeltransport med flygbolaget samt glöm inte addera cykeltransfer på bussen direkt i din bokning. Du packar cykeln i en cykelväska eller i en låda från din cykelhandlare.
Åldersgräns för de arrangerade turerna är 16 år. 

Wahoo Kickr Bike

Som välutrustat sporthotell erbjuder vi självklart alla er som tävlar och tränar online möjligheten till detta även hos oss. På hotellet har vi en (1) Wahoo Kickr Bike med inbyggd effektmätare, crème de la crème bland inneträningscyklar, den kraftfullaste (i skrivande stund) och överlägset mest realistiska cykelupplevelsen inomhus så du kan koppla upp dig mot Zwift eller annan virtuell träningsplattform.

 

Simning, Porto Myrina - powered by Playitas

Simning

Du som vill simträna kan använda hotellets pool. Den är ca 50 m (ej olympisk) och passar bäst på morgonen. Vid stranden har hotellet två bryggor som passar bra att äntra för öppet vattensimning i det kristallklara vattnet. 

Tennis, Porto Myrina - powered by Playitas

Tennis

Här finns 2 tennisbanor, underlaget är konstgräsmatta. Det är gratis att spela och låna utrustning (rack och bollar), men banorna måste bokas i sportbokningen. Gruppcoaching 1-2 timmar per dag ingår.
Det finns även möjlighet till lektioner för både vuxna och barn mot avgift. 

Vattensport, Porto Myrina - powered by Playitas

Vattensport

SUP och kajak på stranden utan extra kostnad.

Indoor Cycling

Indoor cycling

Indoor cycling (spin) ingår i Sports Inclusive.

Indoor cycling /spinning/ passar alla. Oavsett om du vill köra ett pulspass på egen hand eller hänga med på ett av våra gruppträningspass. Du justerar själv motståndet under instruktion och klasserna anpassas individuellt oavsett om du är nybörjare eller van motionär. Våra cykelpass hålls inne eller ute beroende på säsong. Pulshöjande cykelpass sittandes och ståendes till musik. Vi har nya cyklar från danska Body Bikes SMART +

Cyklarna är ergonomiskt designade och kompatibla med appen BODY BIKE Indoor Cycling som du själv laddar ner i Google Play eller App Store. I appen kan du lägga till dina personliga inställningar och koppla upp dig till cykeln du använder. Via Bluetooth får du sedan löpande information om din prestation, effekt och puls under passet. Varje cykel är utrustad med en USB-port där du kan ladda din mobil under tiden du tränar där energin kommer från dina tramptag. Det kallas SMART Charge. Hållbarhet i liten skala! Kom ihåg att ta med en egen USB-sladd bara.

 

Sportbokningen, Porto Myrina - powered by Playitas

Sportbokningen

Här bokar du tennisbanor, padel, cyklar eller köper plaggen som du glömde ta med dig. 

Åldersgräns i gymmet är 15 år för att få träna på egen hand. Tillsammans med målsman från 10 år. 

Sociala sporter, Porto Myrina - powered by Playitas

Sociala sporter

Varje vecka arrangeras basket, volleybollmatcher, fotbollsmatcher och andra roliga sociala sporter.
Utomhuspingisbord finns.

 

Beach volley, Porto Myrina - powered by Playitas

Beachvolleyboll

Här spelar vi både på schemalagda tider samt spontanspelar mot andra gäster på hotellet.

 


Sports Inclusive

Sports Inclusive på Porto Myrina - powered by Playitas innebär att ett brett utbud av sport och träning är inkluderat i resans pris. Powered by Playitas filosofi är att alla som vill ska kunna träna fritt, testa nya sporter och dela träningsglädjen, utan att behöva tänka på extra kostnader. Här kan du se vad som ingår i Sports Inclusive på Porto Myrina - powered by Playitas.

 

Ingår i Sports Inclusive

Gruppträning och ledarledda träningspass
Gym, välutrustat med maskiner, cardiomaskiner, frivikter
Utomhusgym (WOD Box/crossfit box)
Yoga
Gruppcoaching i padel 1-2 timmar/dag
Gruppcoaching i tennis 1-2 timmar/dag + bana och utrustning
SUP (stand up paddle board)
Kajak
Löpning (joggingrundor, kartor mm)
Ledarledda cykelturer (MTB, landsväg och gravel)
Indoor Cycling (spin)
Wahoo Kickr Bike
Multicourt (gruppträning, basket, 5-5 fotboll)
Öppet vattensimning (på egen hand)
Basket och fotboll (5 manna)
Beachvolleyboll

 

Mot avgift

Padel (banahyra & utrustning)
Cykelhyra dag/vecka (Gravel)
Spa/wellness center (behandlingar)
Kitesurfing (Keros beach)
Windsurfing (Keros Beach) 
Simträning (PT)
Tennislektioner
Personlig träning

 

Prislista

Åldersgräns

Sport Åldersgräns Kommentar
Sociala aktiviteter/sporter Anpassad Anpassas efter hotellets gäster så att det blir ett varierat utbud för både barn och vuxna.
Cykelaktiviteter 18 år 13-17 år i sällskap av ansvarig vuxen.
Gruppträning & WOD box 15 år 12-14 år i sällskap av ansvarig vuxen.
Gym 15 år 12-14 år i sällskap av ansvarig vuxen.
Tennis & Padel 15 år 12-14 år i sällskap av ansvarig vuxen vid gruppträning. Ingen åldersgräns i egen grupp. 
Wakeboard & vattenskidor 15 år 8-14 år i sällskap av ansvarig vuxen. Simkunnighet är ett krav.
Kajak & Stand Up Padel (SUP) 15 år 8-14 år i sällskap av ansvarig vuxen. Simkunnighet är ett krav.

 

Boka träningsresa, gruppresa eller läger

Porto Myrina – powered by Playitas är ett utmärkt hotell för dig som vill träna och toppa formen. Boka din träningsresa, träningsläger, löparresa, klubbresa, kompisgäng eller träningscenter. Är du en person med stort socialt nätverk kan du Bli din egen researrangör. Önskar du hjälp med din bokning eller har frågor är du välkommen att höra av dig till oss:

Telefon: 0771-37 37 37 
Allmänna frågor: [email protected]
Boka gruppresa: [email protected]

För bokningsförfrågningar via mejl ange kontaktuppgifter, namn och ålder.


Olympisk träningsstandard

Apollo är officiell leverantör av Olympiska träningsläger till Sveriges Olympiska Kommittés (SOK) Topp & Talangprogram inklusive den Svenska OS-truppen. 
Porto Myrina – powered by Playitas är från 2022 olympisk camp med olympisk träningsstandard från 2021 där SOK kvalitetssäkrat gymutrustning, sportinfrastruktur och träningsytor för att hålla professionell nivå.

Hotellet har bredden med unika möjligheter till fysläger/barmarksläger. Inramningen med bra och inspirerande miljöer för teambuilding, utbildningar
och sociala aktiviteter samt möjlighet till vila och återhämtning vilket är minst lika viktigt som själva träningen för alla aktiva. Dessutom är det positivt
för medföljande som inte själva tränar lika intensivt, och en klar fördel för aktiva som är borta länge och reser med sin familj.

Läs mer om vårt samarbete med SOK här.