Lesvos smaker

Lesvos smaker

Njut av genuin grekisk mat, lokala specialiteter och hemlagade recept som funnits i familjen i många generationer under din semester på Lesvos.

Greklands bästa Ouzo

Plomari är känt som Ouzohuvudstaden. Här finns inte mindre än fyra ouzodestillerier och ouzon härifrån anses vara den bästa som finns. Ett tips är att besöka museet The world of ouzo i Plomari under din semester. Här får du lära dig mer om hur familjen Arvanitis sedan 1894 producerat ouzo på Lesvos. Här får gästerna ta del av den traditionella tillverkningsprocessen och möjlighet finns till provsmakning. Visste du att lite ouzo på myggbett lindrar klådan? 

Olivolja - Greklands finaste

Det sägs att det finns ca 11 miljoner olivträd på Lesvos, så det är lätt att förstå att det producerat mycket olivolja. Olivoljan, som av många anses vara Greklands finaste, finns att köpa överallt på Lesvos. Smaken är mild, pepprig och fruktig. Här kan du läsa mer om oliver och olivolja.

Förutom ouzo och olivolja kan du köpa med dig bland annat sylt, saft eller inläggningar som produceras på något av öns kvinnokollektiv.

Grekiska oliver

Traditionella smaker du inte får missa

  • Sougania - lök fylld med ris och köttfärs
  • Keftedes - Köttbullar med ouzo
  • Kolokythoanthoi gemisto - Friterade zucchiniblommor 
  • Baklava smaksatt med mandel och rosvatten 

Här kan du läsa mer om det grekiska köket.


Tips & Inspiration

Se alla våra restips för Lesvos, hitta och boka en resa till Lesvos eller prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Alla restips för Lesvos

Här hittar du våra bästa tips på de mysigaste restaurangerna, finaste stränderna, härligaste sevärdheterna och mycket mer!

Se alla våra restips för Lesvos

Lesvos

  • Det genuina Grekland
  • Fina sandstränder och skiftande natur
  • Perfekt för vandring
Se alla resor till Lesvos

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspirerande restips och erbjudanden inför din nästa resa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här