
Lesvos smaker
Njut av genuin grekisk mat, lokala specialiteter och hemlagade recept som funnits i familjen i många generationer under din semester på Lesvos.
Greklands bästa Ouzo
Plomari är känt som Ouzohuvudstaden. Här finns inte mindre än fyra ouzodestillerier och ouzon härifrån anses vara den bästa som finns. Ett tips är att besöka museet The world of ouzo i Plomari under din semester. Här får du lära dig mer om hur familjen Arvanitis sedan 1894 producerat ouzo på Lesvos. Här får gästerna ta del av den traditionella tillverkningsprocessen och möjlighet finns till provsmakning. Visste du att lite ouzo på myggbett lindrar klådan?
Olivolja - Greklands finaste
Det sägs att det finns ca 11 miljoner olivträd på Lesvos, så det är lätt att förstå att det producerat mycket olivolja. Olivoljan, som av många anses vara Greklands finaste, finns att köpa överallt på Lesvos. Smaken är mild, pepprig och fruktig. Här kan du läsa mer om oliver och olivolja.
Förutom ouzo och olivolja kan du köpa med dig bland annat sylt, saft eller inläggningar som produceras på något av öns kvinnokollektiv.

Traditionella smaker du inte får missa
Sougania - lök fylld med ris och köttfärs
Keftedes - Köttbullar med ouzo
Kolokythoanthoi gemisto - Friterade zucchiniblommor
Baklava smaksatt med mandel och rosvatten

Läs mer om det grekiska köket
Tips & Inspiration
Se alla våra restips för Lesvos, hitta och boka en resa till Lesvos eller prenumerera på vårt nyhetsbrev.