Vackra ikoniska väderkvarnar på Leros i Grekland

Att se och göra på Leros

På Leros väntar lugnet, men trots det finns det en hel del saker att både se och göra! Utforska Leros slott, besök en fiskeby eller koppla av på någon av de fina stränderna

Agios Isodoros Den vackra lilla kyrkan, Agios Isodoros.

Kastro på Leros

Borgen byggdes på 1300-talet av johanniterriddare och har en dramatisk placering på berget ovanför Agia Marina på Leros. Den är förhållandevis välbevarad och man kan verkligen känna historiens vingslag här och ana sig till hur det var på den tiden då johanniterna kämpade om de egeiska öarna mot ottomanerna.

Ötur

Från hamnen i Agia Marina på Leros kan du följa med på en härlig båttur som tar dig med till närliggande öar. Följ med och njut av solen och havsbrisen. Boka i hamnen dagen före du vill åka.

Agios Isodoros

Den vackra lilla kyrkan Agios Isidoros ligger på holmen Alinda som nås genom en smal gång ut i havet. Kapellet är byggt på samma plats där ett antikt tempel tidigare stod, och dess ruiner går fortfarande att se bakom altaret. Passa på att njuta av den vackra utsikten över havet och solnedgången.

Fiskebyn Pandeli

Ett tips är att besöka fiskebyn Pandeli. Här kan du njuta av god mat på en mysig taverna samtidigt som du kollar på när fiskebåtarna lägger till i den lilla hamnen. I Panteli finns även en strand, perfekt för dig som vill ta ett dopp i det kristallklara vattnet och ta det lugnt med en bra bok i solstolen. Du får inte missa att ge dig upp mot kullen strax ovanför staden och fota de vackra väderkvarnarna. 

Karta över Leros


Tips & Inspiration

Se alla våra restips för Leros, hitta och boka en resa till Leros eller prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Alla restips för Leros

Här hittar du våra bästa tips på de bästa sevärdheterna och härligaste stränderna!

Se alla våra restips för Leros

Leros

  • Fina stränder
  • Genuint grekiskt
  • Orörda omgivningar
Se alla resor till Leros

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspirerande restips och erbjudanden inför din nästa resa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här