Äta & dricka gott

God mat och dryck är en självklar del av semestern och i Rethymnon hittar du flera restauranger, barer och caféer som serverar välsmakande rätter och förfriskningar. Läs mer om våra restaurangtips här!

The Roof highrise bar

Rethymnon är otroligt vackert i både dags- och kvällsljus. För att få bästa möjliga översikt över staden ska man ta sig till hotell Brasco och ta hissen upp till deras takterrass. Här kan man slå sig ner med en drink och njuta av solnedgången och den vackra utsikten.

Vin- och matfestival

Under en vecka i juli eller augusti hålls det en vin- och matfestival i Rethymnons stadspark. Man betalar en minimal entréavgift, får ett glas och kan gå runt och provsmaka viner och andra produkter från området, som ost, bakverk och olivolja. Det spelas också traditionell musik och hålls dansuppträdanden. Dessutom anordnas diverse barnaktiviteter.

En italiensk pärla

Njut av välsmakande mat på Paglaccio, en italiensk pärla vid strandpromenaden. Pizzorna här är oförglömligt goda! De erbjuder även glutenfri pasta för de som är sugna på den italienska specialiteten.

Dela på lite meze

Glöm inte att äta meze när du är i Grekland! Restaurangen Othonas är känd över hela ön för sin utsökta meze - beställ in flera smårätter och dela med ditt sällskap. Med våra utflykter kan du få uppleva en hel mezeafton här där vi smakar på deras läckra mezerätter under en middag med gott sällskap.

Välsmakande meny för alla tillfällen

Dome är en populär restaurang som är känd för sin personliga service och läckra meny, både till frukost, lunch och middag!

Sugen på något sött

Om du är sugen på något sött ska du besöka Hari's Crêperia i Rethymnons gamla del, nära Rimondibrunnen. Det är det bästa crêperiet i stan, där du kan komponera din egen crêpe. Som fyllning kan du välja mellan allt från ost och skinka till choklad, glass och läckra jordgubbar. Adress: Messologiou Street 10.