Rethymnon stad

Att göra i Rethymnon

Vill du se mer av Rethymnon så finns det mycket att hitta på. Upplev Kreta på två hjul med en utflykt på cykel, utforska världen under ytan eller besök den vackra Miliravinen och promenera genom den övergivna byn. Läs mer om våra tips för Rethymnon här!

Miliravinen

Mellan byarna Xromonasteri och Xirochori kan du vandra längs den vackra Miliravinen. Sträckan tar ca en timme och inne i ravinen finns en övergiven by med traditionella kretensiska hus. På sommaren öppnar de små tavernorna upp i den annars övergivna byn. Ett utmärkt tillfälle att komma nära den vackra naturen på Kreta!

Skäm bort dig på spa

Passa på att skämma bort dig själv under semestern och unna dig en eftermiddag på spa. På Metamorfosis Spa som ligger i Rethymnons gamla hamn kan du få mängder av olika behandlingar – allt från massage till manikyr och pedikyr. Adress: 83 Eleftheriou Venizelou Street.

På marknad i Rethymnon

Är du morgonpigg så missa inte den lokala marknaden i Rethymnon som hålls på måndagar, torsdagar och lördagar mellan kl. 08:00-14:00. Här finns lokalproducerade varor som exempelvis kläder, frukt, grönsaker, ost, honung och mycket annat.

Spa på hotell Ikones Seafront Luxury Suites

Fartfyllda vattensporter

Längs Rethymnons strandpromenad ligger det flera firmor som erbjuder vattensport av olika slag. För dig som vill ha fart och spänning finns det paragliding, vatten-skoter och bananbåt. Längs stränderna finns det också möjlighet att spela beach volley på flera platser.

Ner under ytan

Är du nyfiken på eller intresserad av dykning bör du kika på våra utflykter där vi bland annat erbjuder dyk- och snorklingsutflykter, en mer avancerad dykkurs, en kurs för att ta dykcertifikat och även en dykkurs för barn!

Baja Beach Club

5 km öster om Rethymnon ligger Baja Beach Club. Här finner du ett område med fantastisk strand, solstolar, strandaktiviteter, restaurang och bar samt en stor pool med vattenrushbanor. Perfekt tillhåll för kompisgänget, familjen eller för de som vill ha både hav och pool.

Upplev Kreta på två hjul

Creta Bike anordnar två cykelturer varje vecka där man antingen kan följa med hela vägen bort till insjön Kournas eller uppleva de närliggande byarna Arkadi, Margeritas och Bali. Turerna är anpassade för både vana cyklister och nybörjare. Utflykterna bjuder på en härlig upplevelse som både ger skönt trötta ben och vackra vyer. Här kan du läsa mer om de båda utflykterna, och även se övriga utflykter som erbjuds från Rethymnon stad.

Shopping och vackra byggnader

I Rethymnons gamla stadsdel finns butiker med allt från smycken, kläder och skor till lokala souvenirer. När du promenerar längs den kullerstensgatorna ska du inte glömma att lyfta blicken för att kika på de vackra gamla balkongerna som vilar på de gamla venetianska byggnaderna. Utanför den gamla stadsdelen hittar du även en större gata med flera internationella och lokala butiker.