Rethymnon stad

Att göra i Rethymnon

Vill du se mer av Rethymnon så finns det mycket att hitta på. Upplev Kreta på två hjul med en utflykt på cykel, utforska världen under ytan eller besök den vackra Miliravinen och promenera genom den övergivna byn. Läs mer om våra tips för Rethymnon här!

Vattensport på Kreta

Fartfyllda vattensporter

Längs Rethymnons strandpromenad ligger det flera firmor som erbjuder vattensport av olika slag. För dig som vill ha fart och spänning finns det paragliding, vattenskoter och bananbåt. Längs stränderna finns det också möjlighet att spela beachvolley på flera platser.

Ner under ytan

Är du nyfiken på eller intresserad av dykning bör du kika på våra utflykter där vi bland annat erbjuder dyk- och snorklingsutflykter, en mer avancerad dykkurs, en kurs för att ta dykcertifikat och även en dykkurs för barn!

Baja Beach Club

5 km öster om Rethymnon ligger Baja Beach Club. Här finner du ett område med fantastisk strand, solstolar, strandaktiviteter, restaurang och bar samt en stor pool med vattenrushbanor. Perfekt tillhåll för kompisgänget, familjen eller för de som vill ha både hav och pool.

Miliravinen

Mellan byarna Xromonasteri och Xirochori kan du vandra längs den vackra Miliravinen. Sträckan tar ca en timme och inne i ravinen finns en övergiven by med traditionella kretensiska hus. På sommaren öppnar de små tavernorna upp i den annars övergivna byn. Ett utmärkt tillfälle att komma nära den vackra naturen på Kreta!

Skäm bort dig på spa

Passa på att skämma bort dig själv under semestern och unna dig en eftermiddag på spa. På Metamorfosis Spa som ligger i Rethymnons gamla hamn kan du få mängder av olika behandlingar – allt från massage till manikyr och pedikyr. 

På marknad i Rethymnon

Är du morgonpigg så missa inte den lokala marknaden i Rethymnon som hålls på måndagar, torsdagar och lördagar mellan kl. 08:00-14:00. Här finns lokalproducerade varor som exempelvis kläder, frukt, grönsaker, ost, honung och mycket annat.

Upplev Kreta på två hjul

Creta Bike anordnar två cykelturer varje vecka där man antingen kan följa med hela vägen bort till insjön Kournas eller uppleva de närliggande byarna Arkadi, Margeritas och Bali. Turerna är anpassade för både vana cyklister och nybörjare. Utflykterna bjuder på en härlig upplevelse som både ger skönt trötta ben och vackra vyer. Här kan du läsa mer om de båda utflykterna, och även se övriga utflykter som erbjuds från Rethymnon stad.

Shopping och vackra byggnader

I Rethymnons gamla stadsdel finns butiker med allt från smycken, kläder och skor till lokala souvenirer. När du promenerar längs den kullerstensgatorna ska du inte glömma att lyfta blicken för att kika på de vackra gamla balkongerna som vilar på de gamla venetianska byggnaderna. Utanför den gamla stadsdelen hittar du även en större gata med flera internationella och lokala butiker.

Hyr en bil

Ett bra sätt att uppleva Rethymnons närområden och övriga Kreta är med en hyrbil. Varför inte ta en tur genom det vackra landskapet söderut till Preveli Beach, Triopetra Beach eller Matala och stanna till i ett par byar längs vägen som exempelvis mysiga Spili. Om du inte vill hyra bil erbjuder vi på Apollo flera härliga utflykter från Rethymnon som du kan läsa mer om här.


Tips & Inspiration

Se alla våra restips för Kreta, hitta och boka en resa till Kreta eller prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Alla restips för Kreta

Här hittar du våra bästa tips på underbara stränder, de mysigaste restaurangerna, bästa sevärdheterna och mycket mer!

Se alla våra restips för Kreta

Kreta

  • Den största av de grekiska öarna
  • Naturupplevelser och fantastiska stränder
  • Mängder av orter med olika karaktär
Se alla resor till Kreta

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspirerande restips och erbjudanden inför din nästa resa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här