Fakta om Kato Stalos

Valuta:

Euro (EUR).

Transfer:

Effektiv körtid från flygplatsen till hotellen Kato Stalos är ca 45 minuter. Restiden varierar beroende på rutt, antal hotellstopp och trafiken i området. Transfern sker vanligtvis utan medföljande Apollopersonal.

Stränder:

I Kato Stalos finns en härlig sandstrand. Undervattensströmmar förekommer längs hela kuststräckan vid kraftig vind.

Hotellen som ligger vid stränderna på Kreta arrenderar området av kommunen och därför tillkommer en extra avgift för solstolar och parasoller.

Nöjen:

Kvällslivet är ganska stillsamt i både Kato Stalos och Kalamaki, men det finns ett fåtal barer. Önskar man mer hålligång så får man ta sig till Chania stad eller Platanias.

Kommunikationer:

Bra lokalbussförbindelser från Kato Stalos till övriga orter på västra Kreta. Önskar man åka österut så måste man först ta sig till den stora busscentralen i Chania stad. Utmed hela Chaniakusten finns många taxibilar och möjlighet att hyra bil, motorcykel, moped och cykel. Chanias flygplats ligger på halvön Akrotiri ca 14 km från staden och har reguljärförbindelse med Athen. Vi rekommenderar dig att hyra bil och utforska västra Kretas många sevärdheter och stränder på egen hand.

Aktiviteter:

Flera möjligheter, såsom jetski, parasailing, beach volley.

Bra att veta:

Tänk på att elektricitet är dyrt på Kreta. Vid luftkonditionering mot avgift på hotellen kostar det ca 7-10 euro per dag och aggregat. Större lägenheter har oftast två aggregat.