Fakta om Almyrida & Kalives

Valuta:

Euro (EUR).

Transfer:

Effektiv körtid från flygplatsen till hotellen i Kalives är ca 40 minuter, till Almyrida ca 50 minuter. Med buss från Heraklions flygplats till hotellen tar det ca 1 timme och 40 minuter. Restiden varierar beroende på rutt, antal hotellstopp och trafiken i området. Transfern sker vanligtvis utan medföljande Apollopersonal.

Stränder:

I Kalives finns en fantastisk sandstrand som fått EU:s blå flagg för klart och rent vatten. I Almyrida finns en två mindre sandstränder samt en klapperstenstrand. Stark vind och höga vågor kan ibland förekomma.

Hotellen som ligger vid stränderna på Kreta arrenderar området av kommunen och därför tillkommer en extra avgift för solstolar och parasoller.

Nöjen:

Nöjeslivet är lugnt och koncentreras till restauranger, caféer och barer.

Kommunikationer:

Från Kalives till Chania och Rethymnon går det bussar flera ggr/dag från nationalvägen. Från Almyrida går lokalbussen till Chania stad några gånger/dag via Kalives. På båda orterna finns taxibilar och möjlighet att hyra bil, motorcykel eller moped.

Aktiviteter:

I Almyrida finns windsurfing och segling.

Bra att veta:

Tänk på att elektricitet är dyrt på Kreta. Vid luftkonditionering mot avgift på hotellen kostar det ca 5-10 euro per dag och aggregat.