Plaka i Aten

Stadsdelar i Aten

Funderar du på var i Aten du ska boka hotell? Här presenterar vi några av Atens mest populära stadsdelar!

Plaka

De flesta turister väljer att bo i charmiga Plaka, Atens äldsta stadsdel, som ligger vid sluttningen av Akropolis. Här finns det gott om hotell, familjeägda tavernor, butiker och barer. Missa inte den berömda trappan som leder ända upp till Anafiotika.

Anafiotika 

Traska uppför trappan i Plaka och upptäck Anafiotika, ett av Atens mest pittoreska områden. Här väntar vita små hus med färgglada dörrar, smala gränder och klättrande bouganviella som påminner om det grekiska ölandet.

Psyrri

Psyrri är stadsdelen för nattugglorna och är fullt av uteserveringar, restauranger, barer och väggar med grafitti. Förvänta dig allt från charmigt sunkiga ölhak till eleganta vinbarer och gulliga små caféer.

Kolonaki

Plocka fram din glamorösa sida i Kolonaki, Atens mest exklusiva stadsdel med lyxiga restauranger, gallerior och glamorösa butiker som Gucci och Armani.

Pireus

Är du en båtluffare har du säkert hört talas om Pireus, det är nämligen här färjebåtarna lägger till som tar dig ut till de grekiska öarna. Den som gillar fisk- och skaldjur ska bege sig till Microliamo där fiskrestaurangerna står på rad – alla med panoramautsikt över havet.

Se fler restips för Aten