Plaka i Aten

Stadsdelar i Aten

Funderar du på var i Aten du ska boka hotell? Här presenterar vi några av Atens mest populära stadsdelar!

Plaka

De flesta turister väljer att bo i charmiga Plaka, Atens äldsta stadsdel, som ligger vid sluttningen av Akropolis. Här finns det gott om hotell, familjeägda tavernor, butiker och barer. Missa inte den berömda trappan som leder ända upp till Anafiotika.

Anafiotika 

Traska uppför trappan i Plaka och upptäck Anafiotika, ett av Atens mest pittoreska områden. Här väntar vita små hus med färgglada dörrar, smala gränder och klättrande bouganviella som påminner om det grekiska ölandet.

Psyrri

Psyrri är stadsdelen för nattugglorna och är fullt av uteserveringar, restauranger, barer och väggar med grafitti. Förvänta dig allt från charmigt sunkiga ölhak till eleganta vinbarer och gulliga små caféer.

Monastiraki Aten

Kolonaki

Plocka fram din glamorösa sida i Kolonaki, Atens mest exklusiva stadsdel med lyxiga restauranger, gallerior och glamorösa butiker som Gucci och Armani.

Pireus

Är du en båtluffare har du säkert hört talas om Pireus, det är nämligen här färjebåtarna lägger till som tar dig ut till de grekiska öarna. Den som gillar fisk- och skaldjur ska bege sig till Microliamo där fiskrestaurangerna står på rad – alla med panoramautsikt över havet.


Tips & Inspiration

Se alla våra restips för Aten, hitta och boka en resa till Aten eller prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Alla restips för Aten

Här hittar du våra bästa tips på de mysigaste restaurangerna, charmigaste stadsdelarna, härligaste sevärdheterna och mycket mer!

Se alla våra restips för Aten

Aten

  • Livligt nöjesliv
  • Historiska sevärdheter
  • Charmiga och mysiga stadsdelar
Se alla resor till Aten

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspirerande restips och erbjudanden inför din nästa resa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här