stränder_i_antiparos

Stränder i Antiparos

Det bästa med lugnet på Antiparos är att stranden förblir detsamma. På stränderna i Antiparos behöver du aldrig trängas, och hyr man cykel, bil eller moped går det att hitta riktiga strandpärlor i närheten av Antiparos. De flesta stränder är långgrunda och har turkosblått vatten.

Strand på Antiparos

Psaraliki

En av de mest kända stränderna på Antiparos heter Psaraliki, och är egentligen två sammansatta stränder. Här väntar gyllenbrun sand och pinjeträd. Från Antiparos stadskärna tar det ungefär tio minuter att promenera till Psaraliki. Om du fortsätter förbi de två stränderna till Psaraliki kommer du till slut komma till lite mindre kända Panagia Beach, där avskildheten är lite större.

Soros beach

Den största stranden på Antiparos heter Soros Beach. Soros Beach ligger åtta kilometer söder om Antiparos stad och är väldigt populär. Det finns en förklaring för det; stranden är bred, har fin sand och ett hav som blir djupt snabbt. Längs stranden ligger tavernor. Det går lokalbuss till Soros Beach.

Faneromini Beach

Vill du verkligen vara ifred på stranden är det Faneromini Beach du ska bege dig till. Det här är en liten, liten strand utan solstolar, restauranger eller parasoll.

Agios Spyridonas

Bara 200 meter från stadskärnan ligger stadsstranden Agios Spyridonas. Det är den mest långgrunda stranden på ön och brukar även beskrivas som den mest barnvänliga. Förutom att det är lätt för barnen att bada säkert är det också relativt vindstilla här, och de stora träden längs stranden skapar härlig skugga.

Glyfa Beach

Fyra kilometer från centrala Antiparos ligger stranden Glyfa Beach. Glyfa Beach är nästan helt orörd – här brer du ut din handduk och njuter av dagen. Det är långgrunt i vattnet och sanden är gyllene.

Apantima Beach                                    

Även om Antiparos först och främst består av ljuvliga sandstränder finns det också en stenstrand eller två för den som föredrar det. En av dem är Apantima Beach. Här väntar kristallklart vatten och stenbotten.


Tips & Inspiration

Se alla våra restips för Antiparos, hitta och boka en resa till Antiparos eller prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Alla restips för Antiparos

Här hittar du våra bästa tips på mysiga restauranger, fina stränder, intressanta sevärdheter och mycket mer!

Se alla våra restips för Antiparos

Antiparos

  • Genuint och mysigt
  • Härliga stränder och vackra omgivningar
  • Kombinera med Santorini, Paros, Naxos eller Ios
Se alla resor till Antiparos

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspirerande restips och erbjudanden inför din nästa resa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här